OCIJENI
popust 5%

Srećko Horvat, RADIKALNOST LJUBAVI

Akcija je završila

0 pregleda/dan | Objavljeno: 27.01.2017. 15:02

Opis
Što bi se dogodilo da, bez straha od mogućih odgovora, glavnim revolucionarima 20. stoljeća - od Lenjina do Che Guevare - možemo postaviti naizgled naivna pitanja o ljubavi? I kakva je situacija danas, kad smo u svjetlu novih tehnologija suočeni s hiperinflacijom seksa? Ima li za ljubav mjesta na Trgu Tahrir ili u pokretu Occupy? Ovo su samo neka od pitanja na koja filozof Srećko Horvat traži odgovore u svojem najnovijem eseju Radikalnost ljubavi. Dubinski uvid, neočekivane paralele i intrigantni zaključci čine Horvatovu Radikalnost ljubavi nezaobilaznim štivom koje je privuklo međunarodnu pozornost u svojem engleskom izvorniku te je već prevedeno na deset svjetskih jezika.
“Veza između politike i seksualnosti/ljubavi bila je na ljevici jako često zamućena i mistificirana - od tradicionalnoga komunističkoga konzervativizma u erotici preko smiješnih pseudorevolucionarnih ekscesa ‘seksualne revolucije’ pa sve do ludila političke korektnosti. U ovoj knjizi koja se lako čita Horvat stvari jednostavno izvodi na čistac: kao prvo, bez srama govori o ljubavi, a ne o seksu, koji je još odavno izgubio svoju subverzivnu oštricu; kao drugo, iznosi da je radikalnost ljubavi sila koja se odupire samim temeljima liberalne permisivnosti.”
Slavoj Žižek
“Da ste diktator, što bi vam se činilo najkorisnijim sredstvom za kontrolu i pritisak? Ovaj vam esej pruža odgovor: žudnja, ljubav, seksualnost, užitak - to su sile koje su oduvijek prijetile podrivanjem društvenog poretka, od Lenjinove Rusije do Homeinijeva Irana. No ljubav nije jedina stvar o čijem potiskivanju diktatori sanjaju. To je i magma revolucionarne politike. Radikalnost ljubavi istodobno iskri i žari te nudi dubinski uvid u reakcionarnu i revolucionarnu politiku ljubavi.”
Eva Illouz

www.knjizara-dominovic.hr/Artikl/RADIKALNOST-LJUBAVI.html?q=cGdcMTA0LHByXDczMzMw

Akcija je završila

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI