OCIJENI
popust 10%

Nives Tomašević, KREATIVNA INDUSTRIJA I NAKLADNIŠTVO

Akcija je završila

1 pregleda/dan | Objavljeno: 05.06.2016. 15:01

Opis
U knjizi "Kreativna industrija i nakladništvo" ugledna urednica i sveučilišna pro­fesorica Nives Tomašević povezuje fenomen kulturne industrije sa svojim užim praktičnim i znanstvenim područjem, nakladništvom, i tako otvara novo problemsko polje bitno za nacionalnu kulturu u doba globalizacije.

Autorica postavlja tezu o nakladništvu kao dijelu kreativne industrije te se bavi knji­ževnim tekstom kao kulturnim dobrom i nakladništvom kao djelatnošću koja istodobno radi po tržišnim načelima, ali i sudjeluje u stvaranju, održavanju i dogradnji nacionalnoga identiteta. Nakon više koautorskih studija i knjiga iz fenomena nakladništva u ovoj autorskoj knjizi dolazi do punoga izražaja cjelo­kupno uredničko iskustvo Nives Tomašević te njezino zanimanje za kreativnu industriju kao tržišni, ali i kulturnoidentitetski fenomen.

Svoju tezu o potrebi i postojanju kreativne industrije u nakladništvu autorica ilustrira inovacijama u hrvatskoj nakladničkoj i kulturnoj praksi 21. stoljeća, od mrežnih stranica nakladnika i e-knjiga do svjetskih festivala knjige u organizaciji nakladnika i kreativnih riznica širokoga profila.

Ako se tomu doda primjerena znanstvena aparatura, bogata grafička i likovna oprema, najnovija svjetska literatura i su­stavnost izlaganja, dobili smo vrhunsku knjigu u kojoj će stručna javnost naći obilje novih informacija, studenti se na pregledan način susresti s fenomeni­ma kulturne i kreativne industrije, a šira javnost prepoznati nove kreativne potencijale nakladništva koji jamče opstanak knjige i njegovanje kulturnoga identiteta kroz kulturu čitanja u doba novih medija.

prof. dr. sc. Dubravka Oraić Tolić

Redovna cijena: 139,00 kn
Internet cijena: 125,10 kn
Uštedjeli ste: 13,90 kn

www.dominovic.hr/Artikl/KREATIVNA-INDUSTRIJA-I-NAKLADNISTVO.html?q=cGdcOTAscHJcNzA2NjI%3d

Akcija je završila

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI