OCIJENI
popust 10%

ŠTO JE VUKOVAR HRVATSKOJ I EUROPI?

Akcija je završila

0 pregleda/dan | Objavljeno: 08.01.2017. 22:45

Kako bismo barem dijelom odgovorili na važno i složeno pitanje "Što je Vukovar Hrvatskoj i Europi?", akademskoj i široj javnosti predajemo Zbornik radova koji sadrži priloge sa skupa s intencijom da se istina ne prešućuje, da se prošlost ispravno prosuđuje te da "vukovarska priča" i dalje bude predmetom znanstvenoga interesa i propitivanja, svjesni kako je ona biljeg i smjerokaz novije hrvatske povijesti. Jer, Vukovar je mjesto počinjenja brojnih ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti s više nego vidljivim obrisima genocida i genocidnih praksi. Mjesto je to i pada savjesti internacionalne zajednice, u trajanju sve do današnjih dana, u kojem se šutke prepušta briga za neke "nove" izbjeglice, ponovno Vukovaru, okolici i Republici Hrvatskoj. Stoga, Vukovar '91. je mjesto nezaobilaznog pamćenja prošlosti, upravljanja sadašnjošću, ali i osiguravanja opstanka hrvatske budućnosti. Koliko opominje, toliko se tu i nadahnjuje kroz autentičan etos, sebedarje, humanost i neosvetoljubivost. Samo pravda, temeljena na ovim vrijednostima, može biti temelj mira i povjerenja u budućnosti…
Dvadeset tri godine od velikosrpske agresije na Vukovar i Hrvatsku, čini se kako Europa i svijet nisu puno naučili na što upućuju kumulativna događanja koja i sam papa Franjo u svojim govorima smješta u kontekst početka trećeg svjetskog rata. Istodobno, imajući u vidu međuodnos i suodnos vukovarskog ratnog i poratnog iskustva i europskih perspektiva Hrvatske kao mlade članice Europske unije, važno je i dalje promišljati hrvatsko iskustvo genocida, kulturocida i memoricida, te ponajviše vukovarskog mirotvorstva.
Naš skup okupio je petnaest sudionika, znanstvenika i stručnjaka koji su tematizirali ulogu, položaj i dalekosežno značenje Vukovara '91. u hrvatskom, ali i u europskom kontekstu. U ovom Zborniku objavljujemo jedanaest priopćenja sa skupa…
Nadamo se da smo i ovom publikacijom produbili znanje o društvenim, političkim, demografskim, međunarodnim, pravnim, teorijskim i drugim aspektima važnim za cjelovito i objektivno vrednovanje Vukovara '91.

www.knjizara-dominovic.hr/Artikl/STO-JE-VUKOVAR-HRVATSKOJ-I-EUROPI.html?q=cGdcOTEscHJcNzI5NzU%3d

Akcija je završila

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI