Bio terra
Vlaška 7, 10 000 Zagreb
Biljna trgovina zdravog življenja
Biljna trgovina zdravog življenja
1 pregleda/dan | Objavljeno: 17.07.2014. 12:29
Kakao maslac možete kupiti u bio terri, Stara Vlaška 7, u cetru Zagreba
Pobrinuli smo se za Vaše „Savršeno ljeto“!
Pripremili smo poseban proizvod, u ograničenom izdanju, uz poseban poklon- silikonski kalup za pravljenje vlastite kakao maslac pločice! Ovo malo iznenađenje dar je za sve one koji traže prirodnu i zdravu alternativu za njegu kože. Zbog visoke razine antioksidansa, kakao maslac neutralizira slobodne radikale koji nastaju na našoj koži tijekom izlaganja suncu. Idealna ljetna njega sa mirisom čokolade...Savršeno, zar ne?
Akcija „Savršeno ljeto“ traje od 15.lipnja do 15.kolovoza (ili do isteka zaliha), a svoj kakao maslac možete naručite već danas na našem webshopu!
Želimo vam zdravo i mirisno ljeto!
Kakao maslac je dobiven prešanjem kakao zrna. Ima delikatan miris i okus čokolade. Često se koristi kao sastojak u proizvodima za njegu kože (sapuni, losioni, kreme), i receptima za superhranu, čokolade, kolače itd.
Kakao maslac je žućkasto bijele boje i pretvara se u tekućinu pri temperaturama iznad 35 º C. Sastojci kakao maslaca predstavljaju brz izvor energije za naše tijelo, jer on ima visok udio stearinske kiseline i ne povećava razinu lošeg kolesterola u krvi. Stearinske kiseline u našoj jetri se pretvaraju u nezasićene oleinske kiseline, koje su među omega-6 masnim kiselinama, kao npr. maslinovo ulje. Budući da je kakao maslac mast koja je u potpunosti izvađena iz kakao zrna i ne sadrži šećer i proteine, ne može se pohvaliti i sa visokim udjelom vitamina i minerala, osim što sadrži kalij i vitamin E, a kalij je poznat po tome
Svi znamo da čokolada zbog prisutnosti tzv. hormona sreće podiže osjećaj sreće i zadovoljstva kod ljudi - ova značajka vrijedi također i za kakao maslac (kao i kakao), ali samo ako proizvodni proces nije rafiniran.
Kakao maslac možete koristiti na više načina:
miješati ga sa svježim kakaom i agavinim sirupom i utopiti u smjesu od svježeg voća
napraviti svoju vlastitu čokoladu
koristiti ga (samo djelomično) umjesto kokosovog ulja , ako želite okus čokolade
dodajte ga u smoothie za kremastu strukturu i ugodan miris
dodati ga u salate od voća ili povrća
s njim možete zasladiti čokoladni kolač
promijenite okus bademovog ili zobenog mlijeka; probajte mlijeko s kakao maslacem…
također, maslac može se primijeniti na tijelo kao sredstvo za hidrataciju kože, ulje za masažu itd..
Mogućnosti i kombinacije su beskrajne, ali budući da u našim krajevima kakao maslac nije uobičajeni sastojak za kolače, možda će Vam pomoći slijedeći recepti:
Domaća svježa čokolada
šalica rastopljenog kakao maslaca
pola šalice sirupa od agave
nekoliko žlica kakao praha
Dodati po želji: goji bobice, kakao zrna, grožđice, suhe smokve, orahe , ...
Umiješati kakao maslac, agavin sirup i kakao prah. Posudu u kojoj miješate čokoladu morate imati u vrućoj vodi jer se smjesa vrlo brzo zgušnjava. Po želji dodajte sastojke u još vruću smjesu, prebacite u posudu koju ste prije obložili folijom ili papirom za pečenje i stavite u hladnjak….Čokoladu izrežite i uživajte....
Najbolja vruća čokolada za hladne dane:
3 dcl nezaslađenog bademovog mlijeka*
agavin sirup po ukusu
2 žlice kakaa u prahu
2 žlice rastopljenog kakao maslaca
1 žlica mace u prahu
1 zrela banana
Bademovo mlijeko u blenderu izmiješamo sa ostalim sastojcima (ako je mlijeko već zaslađeno, možete izostaviti agavin sirup)
* Bademovo mlijeko napravite tako da u blenderu izmiješate otprilike jednu šaku (preko noći namočenih badema) na 3 dcl vode i dodate prstohvat soli za bolju intenzivniju aromu. Ako želite slatko mlijeko dodajte nekoliko datulja. Mlijeko zatim procijedite kroz tanku gazu.
Pakiranje:
300 g
Sposobnost izvrsne hidratacije kože su razlog zašto se kako maslac vrlo često preporučuje kupcima, pogotovo trudnicama, kod tretmana suhe i kserotične kože, tretmana ispucale kože i usnica, opeklina i ožiljaka, te u prevenciji iritacija i svrbeža kože. Izvrstan je za njegu kože nakon izlaganja suncu te u prevenciji preuranjenog starenja kože, a pogotovo kod fotostarenja kože. Kako je riječ o 100% prirodnoj sirovini koja je istovremeno prirodni konzervans, kao i zbog iznimno ugodne prirodne arome, osobito je popularan među kupcima!