MojKvart.hr - Idoneus d.o.o.
Vlaška 79, 10000 Zagreb
Više od 1.000.000 posjeta/mjesečno, više od 2.000 aktivnih klijenata.
Više od 1.000.000 posjeta/mjesečno, više od 2.000 aktivnih klijenata.
Objavljeno: 7.11.2018. 9:00
Mjesec studeni oduvijek je poznat kao mjesec kolinja. Kolinje ili popularniji naziv svinjokolja je postupak u kojem se u različitim krajevima Hrvatske, ponajviše Slavoniji, priprema za zimu i novu godinu. Ovim postupkom se profesionalni mesari pripremaju za novu sezonu. Kvaliteta domaćeg mesa je vrlo važna jer je danas opće poznato kako u mnogim supermarketima dobivate meso iz stranog uzgoja. Kupnjom domaćeg mesa iz hrvatskog uzgoja potičete i razvoj hrvatske mesne industrije. Ipak niti jedan obrok neće biti dobar ako meso nije kvalitetno i svježe.
Uspoređujući različite mesne proizvode na tržištu, lako je zaključiti kako i domaći, ali i industrijski proizvodi moraju odgovarati standardima te deklaracijom. Poznatije kako su domaći proizvodi puno ukusniji jer imaju veći sadržaj masnoće te su samim time i boljeg teka.
Boja im se čak i ne razlikuje previše dok je miris i okus puno drugačiji. Zasigurno okus domaćeg mesa ne možete tek tako zaboraviti.
Zašto kupovati u domaćim mesnicama?