Jabuka je jedna od najčešće uzgajanih vrsta voća u svijetu, osvježavajućeg, slatko – kiselog okusa i svojstvene arome. Bogata je svima nutrijentima barem u malim količinama. Poznato je oko 10 000 vrasta jabuka, koje se međusobno razlikuju po okusu, slatkoći ili kiselosti, konzisteniciji i sočnosti. Kao divlje stablo jabuka je rasla u Europi još u pretpovijesno doba. Pitoma jabuka podrijetlom je iz južnog Sibira i Azije, a Grci i Rimljani uzgajali su različite različite sorte.Jabukovača Perković, proizvedena je od prvoklasnih jabuka sorata jonatan i zlatni delišes uz djelovanje selektiranih kvasaca u strogo kontroliranoj fermentaciji. Nakon toga radimo finu destilaciju, pri čemu se najkvalitetnija srednja frakcija bogata aromom i mirisom odvaja od patoke i loših kiselina i aroma. Ovim postupkom dobivamo najfiniju jabukovaču, koju nakonj korekcije alkohola omekšanom vodom iz vlastite proizvodnje svodimo na volumnih 40% alkohola i takvu plasiramo na tržište. Jabukovača je baza za sve naše likere (u njoj maceriramo voće) i za rakije Travaricu i Rogač, pa je zbog toga proizvodimo u puno većoj količini u odnosu na ostale destilate. Jabukovača Perković pokazala se izvrsnom za spravljanje cijelog niza koktela, u kojima može poslužiti kao odlična alkoholna baza jer je po svojim svojstvima slična votki, ali punijeg voćnog okusa. Pogodna je i za pripravu aperitiv koktela, te voćnih salata. Kako jabuka u fermentaciji daje relativno malu količinu alkohola u odnosu na drugo voće koje se koristi za proizvodnju rakije, vrlo je rijetka na tržištu ali i vrlo kvalitetna i cijenjena. Nalazimo je u pakiranjima od 1 litre, 0.5 litara i 0.1 litre.