TTR Kolovrat
Cebini 7/1 (Buzin), 10010 Zagreb
"Wiberg" zastupnik za Hrvatsku i "Hukki" ovitci
"Wiberg" zastupnik za Hrvatsku i "Hukki" ovitci
Objavljeno: 28.7.2022. 20:42
Nabava lokalnih sirovina oduvijek je bila imperativ bez obzira na vrstu industrije hrane. Važnost istoga prepoznala je tvrtka TTR KOLOVRAT koja je osnovana davne 1990. godine s idejom da se kroz saznanja o proizvodnom procesu mesnih prerađevina, postigne maksimalna tehničko-tehnološka racionalizacija.
Ova jedinstvena tvrtka nudi širok izbor WIBERGovih visoko učinkovitih dodataka koji omogućuju optimizaciju proizvodnog procesa, a time i smanjivanje troškova u proizvodnji mesa.
U nastavku vam donosimo tajne njihove 2 začinske mješavine koje su gotovo pa nezaobilazne u proizvodnji mesnih prerađevina:
1. Quick Salami
Quick Salami je inovativna začinska mješavina koja pomaže brzu proizvodnju trajnih kobasica pa su one već nakon otprilike tjedan dana sa svojom konzistencijom usporedive s uobičajenim salamama izrađenim na konvencionalan način.
Prednosti proizvoda su:
brzo vrijeme procesa fermentacije
smanjeni troškovi proizvodnje/skladištenja
konkurentnost proizvoda u tržišnom natjecanju sa sličnim proizvodima
Korištenjem Quick Salami mješavine proizvod je spreman za prodaju za oko 10 dana, dok je gubitak težine koji se događa prilikom sušenja iznosi 8-12%.
2. Rovolution®
Ova začinska mješavina omogućuje proizvodnju fermentiranih kobasica bez sušenja tj. bez klima komore, bez dimljenja i bez gubitka težine.
Korištenjem Rovolution® mješavine proizvod je spreman za prodaju u samo tri dana s tipičnim okusom trajne kobasice. Ova mješavina je najbolja za primjenu u nepropusnim ovicima te omogućava uštedu troškova, smanjuje onečišćenje zraka i vode, te zahtijeva manje kontrole i održavanja.
Isto tako, ovisno o specifičnosti mesnih proizvoda postoje razne vrste WIBERGovih začina koje su pogodne za različite kategorije, među kojima su najčešće:
polutrajne kobasice
trajne kobasice
paštete, želei, krvavice
trajni suhomesnati proizvodi
kuhane šunke i polutrajni suhomesnati proizvodi
Aditivi, začinska sredstva, konzervansi
Dodaci mesnim proizvodima (obično ih prate oznake E-brojevima) kojima se poboljšava boja, okus, miris, održivost i sprečava kvarenje proizvoda od mesa. Primjena im je ograničena Pravilnikom o prehrambenim aditivima i strogo se kontroliraju količine koje se dodaju u proizvod.
U granicama prosječnog konzumiranja su dozvoljeni aditivi sigurni pri konzumiranju prehrambenih proizvoda pa tako i onih izrađenih od mesa.
WIBERGovih visoko učinkoviti dodaci mesnim proizvodima certificirani su i u potpunosti sigurni, stoga ne čudi da su upravo ovi proizvodi postali sinonim za kvalitetu i sigurnost u mesnoj industriji.
Bez obzira, bavite li se profesionalno proizvodnjom mesnih prerađevina ili se tek želite okušati u tom području, kontaktirajte TTR KOLOVRAT distributere za WIBERG začine. Na njihovoj web stranici pronaći ćete velik izbor različitih proizvoda koji će zadovoljiti i najstrože kriterije u proizvodnji mesa, a pronaći ih možete u Zagrebu na adresi: Cebini 7/1.