Split
10°C
Utorak
8°C
15°C
Srijeda
9°C
17°C
Četvrtak
10°C
18°C
Sljedećih 90 dana
Uključite firmu/obrt
Pokreni svoj webshop
Video produkcija
Tražilica
Prijava korisnika
Prijava korisnika
Prijavi se kroz Facebook
Prijavi se kroz Google
Zapamti me
Prijavi me
Zaboravili ste lozinku?
Registriraj me
Košarica
Košarica je prazna
Pretražite mojkvart:
Pretraži
Uključite firmu/obrt
Pokreni svoj webshop
Početna stranica
Poljoprivreda
Cvjećarnica
Povratak na listu kategorija
Cvjećarnica
Drvo, drvni i pluteni proizvodi
Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, OPG
Poljoapoteka
Poljoprivredni i radni strojevi - prodaja, najam
Poljoprivredni i radni strojevi - servis
Skladišta, hladnjače
Uzgoj životinja, prerada životinja, lov, ribolov
Veterinar, veterinarska ambulanta
Voćarna, voće, povrće
Split
Meje
Odaberi lokaciju ili klikni na gumb za geolociranje
Pronađi me
Cijela država
Osijek
Rijeka
Split
Zagreb
Bakar
Benkovac
Biograd n/m
Bjelovar
Buzet
Čakovec / Međimurje
Čazma
Đakovo
Daruvar
Donja Stubica
Drniš
Dubrovnik
Dugo Selo
Gospić
Imotski
Ivanić Grad
Jastrebarsko
Karlovac
Kaštela
Knin
Koprivnica
Kraljevica
Krapina
Križevci
Kutina
Labin
Makarska
Marija Bistrica
Metković
Nin
Nova Gradiška
Novalja
Novigrad
Omiš
Opatija
Oroslavje
Osijek
otok Brač
otok Hvar
otok Korčula
otok Krk
otok Pag
Pazin
Petrinja
Podstrana
Poreč
Požega
Pula
Rijeka
Rovinj
Samobor
Šibenik
Sinj
Sisak
Skradin
Slatina
Slavonski Brod
Solin
Split
Sukošan
Trogir
Umag
Varaždin
Velika Gorica
Vinkovci
Virovitica
Vodice
Vrbovec
Vukovar
Zabok
Zadar
Zagreb
Zaprešić
Županja
Cijeli grad
Bačvice
Bilice
Blatine
Bol
Brda
Dobri
Dračevac
Dragovode
Duilovo
Dujmovača
Firule
Glavičine
Grad
Gripe
Kacunar
Kila
Kman
Kopilica
Križine
Lokve
Lora
Lovret
Lovrinac
Lučac
Manuš
Mejaši
Meje
Mertojak
Neslanovac
Pazdigrad
Plokite
Poljud
Pujanke
Radunica
Ravne njive
Sirobuja
Skalice
Škrape
Smokovik
Smrdečac
Spinut
Stinice
Sućidar
Sukojišan
Sustipan
Table
Trstenik
Veli Varoš
Visoka
Vranjic
Žnjan
Zvončac
Cvjećarnica - Meje
CVJEĆARNICA j.d.o.o.
Saznaj više
Cvjećarnica - Meje - okolica
Nema subjekata
Prikaži cijeli grad
Zanimljivo
Vrtlarija Terra
Savjeti za održavanje zdravih sadnica tijekom cijele godine
Zdrave sadnice temelj su svakog uspješnog vrta, a pravilno održavanje ključ je dugoročne uspješnosti i dobrog rasta biljaka. Vrtlarija Terra iz Kastva donosi savjete kako pravilno brinuti o sadnicama tijekom cijele godine, osiguravajući njihov zdrav rast, otpornost na bolesti i bogate plodove.Pravilna njega počinje kvalitetnim tlom. Zdrave sadnice zahtijevaju dobro drenirano i hranjivo tlo bogato organskim tvarima. Dodavanje komposta ili stajskog gnoja u zemlju poboljšava njezinu strukturu i opskrbljuje biljke hranjivim tvarima. Također, važno je osigurati da tlo nije previše zbijeno, jer će to spriječiti pravilnu cirkulaciju vode i zraka, što je ključno za razvoj korijena.Redovito zalijevanje presudno je za zdravlje sadnica, no količina vode varira ovisno o sezoni i vrsti biljke. U proljeće i ljeto, kada biljke najviše rastu, potrebno ih je zalijevati češće, dok u jesen i zimi zalijevanje treba prilagoditi smanjenim potrebama. Važno je izbjegavati prekomjerno zalijevanje, jer ono može dovesti do truljenja korijena. Idealno je zalijevati rano ujutro ili kasno popodne kako bi se izbjegao brzi isparavanje vode uslijed jakog sunca.Zaštita od bolesti i štetnika ključno je za održavanje zdravih sadnica. Redovito pregledavanje biljaka pomaže u ranom otkrivanju problema poput gljivičnih infekcija, lisnih uši ili puževa. Prirodni pripravci i organski pesticidi odličan su izbor za borbu protiv štetnika, dok je za prevenciju bolesti važno osigurati dobru ventilaciju između biljaka te izbjegavati prekomjernu vlažnost.Gnojidba je također važan dio njege sadnica. Biljke trebaju redovite doze hranjivih tvari kako bi rasle zdravo i snažno. Organska gnojiva, poput komposta ili glistnjaka, idealan su izbor za opskrbu tla potrebnim mineralima. Tijekom faze rasta biljaka, posebno je važno osigurati dodavanje dušika, dok je tijekom cvatnje i plodonošenja potrebno povećati unos fosfora i kalija.Sezonska prilagodba njege sadnica ključna je za njihov opstanak tijekom cijele godine. U proljeće je važno saditi nove biljke i osigurati dovoljno prostora za njihov rast, dok ljeti treba obratiti posebnu pažnju na redovito zalijevanje i zaštitu od jakog sunca. Jesen je vrijeme za pripremu biljaka za zimski odmor, a to uključuje smanjenje zalijevanja i orezivanje. Zimi je važno zaštititi osjetljive biljke od niskih temperatura, koristeći malč ili zaštitne folije.Zaključno, održavanje zdravih sadnica tijekom cijele godine zahtijeva pažljivo planiranje i redovitu njegu. Pravilno tlo, zalijevanje, zaštita od štetnika i sezonska prilagodba ključni su za uspješan vrt prepun zdravih biljaka. Vrtlarija Terra iz Kastva nudi širok izbor sadnica i stručne savjete kako bi vam pomogli da vaš vrt bude produktivan i lijep tijekom cijele godine.
Saznaj više
Cvjećarnica Elma
Cvjetne dekoracije za vjenčanje: kako odabrati stil i boje
Cvjetne dekoracije ključan su element svakog vjenčanja, dodajući notu elegancije i šarma vašem posebnom danu. Odabir pravog stila i boja za cvjetne aranžmane može biti izazovan, ali s pravim savjetima i stručnim vođenjem, možete stvoriti savršen ambijent za vaše vjenčanje. Cvjećarnica Elma u Sesvetama nudi savjete kako odabrati stil i boje cvjetnih dekoracija koje će vaše vjenčanje učiniti nezaboravnim.Kako odabrati stil cvjetnih dekoracijaKlasičan stil:Opis: Klasične cvjetne dekoracije karakterizira elegancija i jednostavnost, često koristeći tradicionalne cvjetove poput ruža, ljiljana i orhideja.Preporuka: Birajte bijele ili pastelne nijanse kako biste stvorili sofisticiran i bezvremenski izgled.Rustikalni stil:Opis: Rustikalne dekoracije koriste prirodne elemente poput divljeg cvijeća, grančica i zelenila, stvarajući opušten i prirodan ambijent.Preporuka: Kombinirajte cvijeće u neutralnim i zemljanim tonovima s drvenim ili metalnim elementima za autentičan rustikalni dojam.Boho stil:Opis: Boho stil je eklektičan i slobodnog duha, često uključujući raznobojne cvjetne aranžmane i neobične kombinacije cvijeća.Preporuka: Birajte žive i jarke boje poput crvene, narančaste i ljubičaste te dodajte detalje poput perlica i čipke.Moderni stil:Opis: Moderni cvjetni aranžmani su minimalistički i elegantni, koristeći čiste linije i jednostavne kombinacije cvijeća.Preporuka: Birajte jednobojne aranžmane ili kombinacije s maksimalno dvije boje, koristeći cvijeće poput tulipana, kala i anthuriuma.Kako odabrati boje cvjetnih dekoracijaUskladite s temom vjenčanja:Odaberite boje koje se uklapaju u cjelokupnu temu vašeg vjenčanja. Ako je tema vintage, birajte pastelne boje; ako je tema more, birajte plave i bijele nijanse.Razmotrite sezonalnost:Birajte cvijeće koje je sezonsko za vrijeme vašeg vjenčanja. Sezonsko cvijeće ne samo da izgleda svježe i prekrasno, već je i ekološki prihvatljivije i ekonomičnije.Osobne preferencije:Vaše omiljene boje i stilovi trebali bi igrati ključnu ulogu u odabiru cvjetnih dekoracija. Razmislite o bojama koje vas usrećuju i koje bi najbolje predstavljale vas i vašeg partnera.Konzistentnost u bojama:Osigurajte konzistentnost u bojama kroz sve cvjetne aranžmane, uključujući buket, cvjetne dekoracije za stolove, ukrase za ceremoniju i gumbić za mladoženju.
Saznaj više
MarketPro
Tehnike berbe grožđa: Kada i kako ubrati za najbolju kvalitetu?
Berba grožđa ključan je korak u proizvodnji kvalitetnog vina, a pravilan trenutak i tehnika berbe izravno utječu na okus, aromu i teksturu konačnog proizvoda. Marketpro iz Podvrha donosi vam vodič kroz tehnike berbe grožđa i postupke vinifikacije koji su neophodni za stvaranje vrhunskog vina.Prvi i najvažniji korak u berbi grožđa je određivanje pravog trenutka za berbu. Zrelost grožđa određuje se mjerenjem sadržaja šećera (Brix), kiselosti i pH vrijednosti. Idealno je ubrati grožđe kada su ti parametri u savršenom omjeru, osiguravajući ravnotežu slatkoće i kiselosti koja će se prenijeti u vino. Osim toga, iskusni vinari često oslanjaju na vlastiti osjećaj i iskustvo, procjenjujući zrelost grožđa prema njegovom okusu i boji.Nakon berbe, grožđe se što prije transportira u vinariju gdje započinje proces vinifikacije. Prvi korak je muljanje, odnosno drobljenje grožđa kako bi se oslobodili sokovi i pulpa. Ovaj proces omogućuje ekstrakciju okusa, boje i tanina iz grožđa, što je od presudne važnosti za karakter vina. U slučaju proizvodnje bijelog vina, sok se brzo odvaja od kožice, dok se za crveno vino sok i kožica zajedno fermentiraju kako bi se dobila željena boja i kompleksnost.Sljedeći korak je prešanje. U ovoj fazi, drobljeno grožđe (tzv. šira) stavlja se u prešu kako bi se izdvojio sav sok iz pulpe. Sok koji se dobije naziva se mošt, a njegova kvaliteta ovisi o nježnosti prešanja. Prejako prešanje može izvući previše tanina i gorkih tvari, što negativno utječe na okus vina.Nakon prešanja, slijedi taloženje. Tijekom ovog procesa, mošt se ostavlja da odstoji kako bi se čvrste čestice poput kožica, sjemenki i taloga slegle na dno posude. Ovaj korak osigurava bistrinu vina i priprema mošt za fermentaciju. Za bijelo vino, taloženje je ključno za postizanje svijetle boje i čistoće okusa.U procesu fermentacije, ključnu ulogu igra dodavanje kvasca. Kvasac pretvara šećer u alkohol i ugljični dioksid, a izbor kvasca može značajno utjecati na aromu i karakter vina. Za određene vrste vina koriste se specifične vrste kvasaca koje naglašavaju određene arome i okuse. U ovoj fazi može se koristiti i dodavanje enzima koji pomažu u razgradnji pektina i poboljšanju bistrine vina, posebno u proizvodnji bijelih vina.Nakon završetka fermentacije, vino se prebacuje u bačve ili spremnike na dozrijevanje. Tijekom ovog perioda, vino polako sazrijeva, razvijajući složenost okusa i mirisa. Ovisno o vrsti vina, ovaj proces može trajati nekoliko mjeseci do nekoliko godina.Zaključno, berba grožđa i postupci vinifikacije zahtijevaju pažljivu pripremu, stručnost i preciznost kako bi se osigurala najbolja kvaliteta vina. Marketpro iz Podvrha nudi podršku i savjete za vinare kako bi se postigla optimalna kvaliteta u svakoj fazi proizvodnje, od berbe do završnog proizvoda. Pravilno upravljanje svakim korakom u procesu ključ je za stvaranje vrhunskih vina koja će oduševiti svakog ljubitelja ovog plemenitog pića. Posjetite naš Facebook profil.
Saznaj više
CVJEĆARNICA - SALON CVIJEĆA - SAN RUŽE - DUGO SELO, ZAGREB
Cvijeće u uredu: Kako poboljšati radno okruženje
U modernom poslovnom svijetu, stvaranje ugodnog i poticajnog radnog okruženja postalo je ključno za uspjeh svakog poduzeća. Jedan od najjednostavnijih, a istovremeno najučinkovitijih načina za poboljšanje atmosfere u uredu je uvođenje cvijeća. Poduzeće San Ruže iz Dugog Sela specijalizirano je za izradu prekrasnih cvjetnih aranžmana koji ne samo da uljepšavaju prostor, već i poboljšavaju radno okruženje.Prednosti cvijeća u uredu:1. Povećanje produktivnostiStudije su pokazale da prisutnost cvijeća i biljaka u uredu može značajno povećati produktivnost zaposlenika. Cvijeće smanjuje stres, poboljšava koncentraciju i potiče kreativnost. Zaposlenici koji rade u okruženju s cvijećem osjećaju se motiviranije i zadovoljnije svojim radnim mjestom.2. Poboljšanje kvalitete zrakaBiljke prirodno pročišćavaju zrak, uklanjajući toksine i povećavajući razinu kisika. Time se smanjuje umor i glavobolja kod zaposlenika, što rezultira boljim zdravljem i manjim brojem bolovanja. San Ruže nudi razne biljke koje su idealne za urede, poput spatifiluma, ficusa i dracene, koje učinkovito pročišćavaju zrak.3. Stvaranje ugodnog ambijentaCvijeće unosi toplinu i boje u radni prostor, čineći ga ugodnijim i privlačnijim. Lijepo uređen ured pozitivno utječe na raspoloženje zaposlenika, ali i na dojam koji ostavlja na klijente i poslovne partnere. Buketi i aranžmani iz San Ruže savršeno će se uklopiti u svaki uredski prostor, pružajući estetsku i emocionalnu vrijednost.Kako odabrati pravo cvijeće za ured?1. Jednostavno održavanjeZa uredske prostore preporučuje se odabir cvijeća koje ne zahtijeva previše brige i pažnje. Biljke poput sukulenata, kaktusa i spatifiluma idealne su jer su otporne i lako se održavaju.2. Prilagođavanje prostoruVažno je odabrati cvijeće koje se uklapa u specifične uvjete u uredu, poput količine svjetla i prostora. San Ruže nudi savjetovanje i pomoć pri odabiru biljaka koje će najbolje odgovarati vašem uredu.3. Estetski skladIzbor cvijeća trebao bi biti u skladu s uređenjem ureda. Neutralne i pastelne boje cvijeća dobro se slažu s modernim i minimalističkim interijerom, dok živopisne boje mogu unijeti dinamiku i energiju u tradicionalnije urede.Zašto odabrati San Ruže?Poduzeće San Ruže iz Dugog Sela poznato je po svojoj strasti prema cvijeću i predanosti stvaranju savršenih cvjetnih aranžmana. Naša stručnost i iskustvo omogućuju nam da ponudimo personalizirane usluge koje će zadovoljiti sve vaše potrebe. Bez obzira na veličinu vašeg ureda ili specifične zahtjeve, San Ruže će osigurati da vaš radni prostor bude obogaćen prekrasnim cvijećem koje će poboljšati radno okruženje.Poboljšajte svoje radno okruženje cvijećem iz San Ruže i osjetite razliku koju donosi prirodna ljepota. Također posjetite i naš Facebook profil.
Saznaj više
Zanimljivo
Vrtlarija Terra
Savjeti za održavanje zdravih sadnica tijekom cijele godine
Zdrave sadnice temelj su svakog uspješnog vrta, a pravilno održavanje ključ je dugoročne uspješnosti i dobrog rasta biljaka. Vrtlarija Terra iz Kastva donosi savjete kako pravilno brinuti o sadnicama tijekom cijele godine, osiguravajući njihov zdrav rast, otpornost na bolesti i bogate plodove.Pravilna njega počinje kvalitetnim tlom. Zdrave sadnice zahtijevaju dobro drenirano i hranjivo tlo bogato organskim tvarima. Dodavanje komposta ili stajskog gnoja u zemlju poboljšava njezinu strukturu i opskrbljuje biljke hranjivim tvarima. Također, važno je osigurati da tlo nije previše zbijeno, jer će to spriječiti pravilnu cirkulaciju vode i zraka, što je ključno za razvoj korijena.Redovito zalijevanje presudno je za zdravlje sadnica, no količina vode varira ovisno o sezoni i vrsti biljke. U proljeće i ljeto, kada biljke najviše rastu, potrebno ih je zalijevati češće, dok u jesen i zimi zalijevanje treba prilagoditi smanjenim potrebama. Važno je izbjegavati prekomjerno zalijevanje, jer ono može dovesti do truljenja korijena. Idealno je zalijevati rano ujutro ili kasno popodne kako bi se izbjegao brzi isparavanje vode uslijed jakog sunca.Zaštita od bolesti i štetnika ključno je za održavanje zdravih sadnica. Redovito pregledavanje biljaka pomaže u ranom otkrivanju problema poput gljivičnih infekcija, lisnih uši ili puževa. Prirodni pripravci i organski pesticidi odličan su izbor za borbu protiv štetnika, dok je za prevenciju bolesti važno osigurati dobru ventilaciju između biljaka te izbjegavati prekomjernu vlažnost.Gnojidba je također važan dio njege sadnica. Biljke trebaju redovite doze hranjivih tvari kako bi rasle zdravo i snažno. Organska gnojiva, poput komposta ili glistnjaka, idealan su izbor za opskrbu tla potrebnim mineralima. Tijekom faze rasta biljaka, posebno je važno osigurati dodavanje dušika, dok je tijekom cvatnje i plodonošenja potrebno povećati unos fosfora i kalija.Sezonska prilagodba njege sadnica ključna je za njihov opstanak tijekom cijele godine. U proljeće je važno saditi nove biljke i osigurati dovoljno prostora za njihov rast, dok ljeti treba obratiti posebnu pažnju na redovito zalijevanje i zaštitu od jakog sunca. Jesen je vrijeme za pripremu biljaka za zimski odmor, a to uključuje smanjenje zalijevanja i orezivanje. Zimi je važno zaštititi osjetljive biljke od niskih temperatura, koristeći malč ili zaštitne folije.Zaključno, održavanje zdravih sadnica tijekom cijele godine zahtijeva pažljivo planiranje i redovitu njegu. Pravilno tlo, zalijevanje, zaštita od štetnika i sezonska prilagodba ključni su za uspješan vrt prepun zdravih biljaka. Vrtlarija Terra iz Kastva nudi širok izbor sadnica i stručne savjete kako bi vam pomogli da vaš vrt bude produktivan i lijep tijekom cijele godine.
Saznaj više
Cvjećarnica Elma
Cvjetne dekoracije za vjenčanje: kako odabrati stil i boje
Cvjetne dekoracije ključan su element svakog vjenčanja, dodajući notu elegancije i šarma vašem posebnom danu. Odabir pravog stila i boja za cvjetne aranžmane može biti izazovan, ali s pravim savjetima i stručnim vođenjem, možete stvoriti savršen ambijent za vaše vjenčanje. Cvjećarnica Elma u Sesvetama nudi savjete kako odabrati stil i boje cvjetnih dekoracija koje će vaše vjenčanje učiniti nezaboravnim.Kako odabrati stil cvjetnih dekoracijaKlasičan stil:Opis: Klasične cvjetne dekoracije karakterizira elegancija i jednostavnost, često koristeći tradicionalne cvjetove poput ruža, ljiljana i orhideja.Preporuka: Birajte bijele ili pastelne nijanse kako biste stvorili sofisticiran i bezvremenski izgled.Rustikalni stil:Opis: Rustikalne dekoracije koriste prirodne elemente poput divljeg cvijeća, grančica i zelenila, stvarajući opušten i prirodan ambijent.Preporuka: Kombinirajte cvijeće u neutralnim i zemljanim tonovima s drvenim ili metalnim elementima za autentičan rustikalni dojam.Boho stil:Opis: Boho stil je eklektičan i slobodnog duha, često uključujući raznobojne cvjetne aranžmane i neobične kombinacije cvijeća.Preporuka: Birajte žive i jarke boje poput crvene, narančaste i ljubičaste te dodajte detalje poput perlica i čipke.Moderni stil:Opis: Moderni cvjetni aranžmani su minimalistički i elegantni, koristeći čiste linije i jednostavne kombinacije cvijeća.Preporuka: Birajte jednobojne aranžmane ili kombinacije s maksimalno dvije boje, koristeći cvijeće poput tulipana, kala i anthuriuma.Kako odabrati boje cvjetnih dekoracijaUskladite s temom vjenčanja:Odaberite boje koje se uklapaju u cjelokupnu temu vašeg vjenčanja. Ako je tema vintage, birajte pastelne boje; ako je tema more, birajte plave i bijele nijanse.Razmotrite sezonalnost:Birajte cvijeće koje je sezonsko za vrijeme vašeg vjenčanja. Sezonsko cvijeće ne samo da izgleda svježe i prekrasno, već je i ekološki prihvatljivije i ekonomičnije.Osobne preferencije:Vaše omiljene boje i stilovi trebali bi igrati ključnu ulogu u odabiru cvjetnih dekoracija. Razmislite o bojama koje vas usrećuju i koje bi najbolje predstavljale vas i vašeg partnera.Konzistentnost u bojama:Osigurajte konzistentnost u bojama kroz sve cvjetne aranžmane, uključujući buket, cvjetne dekoracije za stolove, ukrase za ceremoniju i gumbić za mladoženju.
Saznaj više
MarketPro
Tehnike berbe grožđa: Kada i kako ubrati za najbolju kvalitetu?
Berba grožđa ključan je korak u proizvodnji kvalitetnog vina, a pravilan trenutak i tehnika berbe izravno utječu na okus, aromu i teksturu konačnog proizvoda. Marketpro iz Podvrha donosi vam vodič kroz tehnike berbe grožđa i postupke vinifikacije koji su neophodni za stvaranje vrhunskog vina.Prvi i najvažniji korak u berbi grožđa je određivanje pravog trenutka za berbu. Zrelost grožđa određuje se mjerenjem sadržaja šećera (Brix), kiselosti i pH vrijednosti. Idealno je ubrati grožđe kada su ti parametri u savršenom omjeru, osiguravajući ravnotežu slatkoće i kiselosti koja će se prenijeti u vino. Osim toga, iskusni vinari često oslanjaju na vlastiti osjećaj i iskustvo, procjenjujući zrelost grožđa prema njegovom okusu i boji.Nakon berbe, grožđe se što prije transportira u vinariju gdje započinje proces vinifikacije. Prvi korak je muljanje, odnosno drobljenje grožđa kako bi se oslobodili sokovi i pulpa. Ovaj proces omogućuje ekstrakciju okusa, boje i tanina iz grožđa, što je od presudne važnosti za karakter vina. U slučaju proizvodnje bijelog vina, sok se brzo odvaja od kožice, dok se za crveno vino sok i kožica zajedno fermentiraju kako bi se dobila željena boja i kompleksnost.Sljedeći korak je prešanje. U ovoj fazi, drobljeno grožđe (tzv. šira) stavlja se u prešu kako bi se izdvojio sav sok iz pulpe. Sok koji se dobije naziva se mošt, a njegova kvaliteta ovisi o nježnosti prešanja. Prejako prešanje može izvući previše tanina i gorkih tvari, što negativno utječe na okus vina.Nakon prešanja, slijedi taloženje. Tijekom ovog procesa, mošt se ostavlja da odstoji kako bi se čvrste čestice poput kožica, sjemenki i taloga slegle na dno posude. Ovaj korak osigurava bistrinu vina i priprema mošt za fermentaciju. Za bijelo vino, taloženje je ključno za postizanje svijetle boje i čistoće okusa.U procesu fermentacije, ključnu ulogu igra dodavanje kvasca. Kvasac pretvara šećer u alkohol i ugljični dioksid, a izbor kvasca može značajno utjecati na aromu i karakter vina. Za određene vrste vina koriste se specifične vrste kvasaca koje naglašavaju određene arome i okuse. U ovoj fazi može se koristiti i dodavanje enzima koji pomažu u razgradnji pektina i poboljšanju bistrine vina, posebno u proizvodnji bijelih vina.Nakon završetka fermentacije, vino se prebacuje u bačve ili spremnike na dozrijevanje. Tijekom ovog perioda, vino polako sazrijeva, razvijajući složenost okusa i mirisa. Ovisno o vrsti vina, ovaj proces može trajati nekoliko mjeseci do nekoliko godina.Zaključno, berba grožđa i postupci vinifikacije zahtijevaju pažljivu pripremu, stručnost i preciznost kako bi se osigurala najbolja kvaliteta vina. Marketpro iz Podvrha nudi podršku i savjete za vinare kako bi se postigla optimalna kvaliteta u svakoj fazi proizvodnje, od berbe do završnog proizvoda. Pravilno upravljanje svakim korakom u procesu ključ je za stvaranje vrhunskih vina koja će oduševiti svakog ljubitelja ovog plemenitog pića. Posjetite naš Facebook profil.
Saznaj više