OCIJENI

Osteopatija za životinje

2 pregleda/dan | Objavljeno: 26.04.2024. 19:22

Osteopatija za životinje predstavlja granu manualne terapije koja se temelji na istim načelima kao i osteopatija za ljude uz holistički pristup liječenja. Time se podrazumijeva globalni terapijski pristup, a ne fokusiranje samo na mjesto boli ili disfunkcije. Komplementarna je veterinarskoj medicini. Kada su u pitanju životinje, osteopat mora usko surađivati sa vlasnicima životinja, veterinarima, stomatolozima, trenerima i dr.

Specifičnost u radu sa životinjama je komunikacija osteopata sa životinjom i njegova sposobnost kvalitetne procjene u dijagnostičkom i terapijskom aspektu uz izvođenje modifikacije tehnika gdje je to potrebno.

Osteopati su neophodni dio tima životinja koje se natječu u raznim natjecateljskim disciplinama zbog utjecaja na poboljšanje funkcije tijela i tjelesnih performansi. Mnoge vrste životinja mogu biti klijenti ovog pristupa liječenju, međutim, najčešće su to konji i psi.
Osteopat pomaže životinjama u nizu bolnih stanja i mnogih bolesti. U praksi liječenja životinja nailazi na razne dijagnoze i stanja, kako akutne (ozljede-uganuća zglobova, postoperativni tretmani) tako i one kronične (osteoartritisi zglobova, kronična bolna stanja kralješnice i dr.).

Baš kao i ljudi, i životinje mogu patiti od bolova u leđima, vratu, ozljedama lokomotornog sustava (mišići, tetive, ligamenti, zglobne čahure) od problema rasta i razvoja, trčanja, padova i udaraca koje uzrokoju bol, smanjenu pokretljivost ili ukočenost, narušenu ravnotežu, koordinaciju ili fleksibilnost, a nerijetko su tu i promjene u ponašanju.
Osteopati svojim dijagnostičkim metodama pronalaze osteopatske lezije, a terapijskim manualnim postupcima potiču organizam na izlječenje.

http://medeor-vita.hr/osteopatija-za-zivotinje/

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI