OCIJENI

Kinesio trake

2 pregleda/dan | Objavljeno: 22.03.2024. 07:32

KINESIO TEX GOLD 5cm x 5m
KINESIO TEX GOLD 5cm x 31m

KINESIO TEX GOLD je terapijska traka Kinesio Taping tehnike koja se primjenjuje kod raznih stanja i bolesti, a svojim jedinstvenim biomehaničkim terapijskim efektom višestruko pomaže. Kinesio Taping traka imitira svojstva kože. Ovisno o terapijskom cilju, primjenjuje se u različitim stupnjevima napetosti. Kako je primjena ove metode na velika vrata ušla u sportsku medicinu, možete vidjeti kako je koriste vrhunski sportaši za vrijeme natjecanja.
Kinesio Taping je razvijen u Japanu prije više od 25 godina od strane Dr. Kenzo Kase, koji tehniku bazira na procesu poticanja liječenja vlastitog tijela. Dokazuje svoju efikasnost aktivacijom neuroloških i cirkulatornih sistema. Ova metoda, proizlazi iz kineziologije-nauke o pokretu. Mišići, osim funkcije pokretanja tijela, vrše kontrolu u cirkulaciji venskih i limfnih tekućina i tjelesne temperature.
Koristi se u različitim poljima fizioterapije, kao pomoć drugim rehabilitacijskim metodama i manualnim tehnikama, u cilju boljih terapijskih efekata. Upotreba Kinesio Tapinga omogućava prevenciju ozljeda u sportu, tretman ozljeda, edema i smanjenja boli. Ovisno o tome koji terapeutski učinak želimo postići, traka se postavlja na specifično mjesto, odabirom metode postavljanja trake (I,Y,X) kao i njihovom kombinacijom kod specifičnih stanja.

Traka se može postaviti oko i na mišiće kako bi poduprli njegovu funkciju, a u drugim slučajevima spriječili njegovo preveliko istezanje ili kontrakciju. Kroz ovu tehniku djelujemo na pravilne odnose mišića i potičemo bolju kontrolu pokreta. Traka potpomaže bolju cirkulaciju, eliminaciju edema i smanjivanje upalnog procesa.
Specifična aplikacija Kinesio trake djeluje na redukciju boli kroz smanjivanje pritiska na receptore bola (nociceptore). Kinesio traku također koristimo kod pojačanih miofascijalnih tenzija. U korektivnom tretmanu prisutnost trake s jednestrane ispravlja loš posturalni odnos segmenata a sa druge strane facilitira oslabljene mišiće koji će ga podržati.

Pomaže korekciju zglobne nepravilnosti. Kroz poboljšanje funkcije mišića i vezivnog tkiva korigiramo nepravilnu poziciju zgloba i omogućava bolje posturalne odnose, ravnomjerno korištenje zglobnih ploha i sprečavamo sekundarne patološke promjene. Zbog istih razloga koristi se u pedijatriji u cilju postizanja što bolje posturalne prilagodbe.

Kinesio Tape ne sadrži latex. Može biti apliciran na koži do 10 dana ovisno o željenom terapijskom učinku. Kroz cijelo vrijeme aplikacije traka se može prati bez bojazni da će se odlijepiti.

Kinesio Taping predstavlja novost u fizioterapiji, izuzetno je primjenjiv i efikasan.

http://medeor-vita.hr/prodaja-opreme-za-ordinacije-i-salone/kinesio-trake/

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI