OCIJENI

Kako pravilno brinuti o koži i kosi

Koža je najveći organ na našem tijelu stoga zahtjeva redovitu pažnju i brigu. O zdravlju kože ovisi i cjelokupno zdravlje našeg organizma. Koža je zadužena za regulaciju tjelesne temperature, proizvodnju vitamina D,štiti nas od gubitka vlage te vanjskih utjecaja, koji često naštete našoj koži. Zbog toga dolazi do smanjenja masnih kiselina i hidrolipidnog sloja pa koža postaje suha te je podložna borama, pucanju i ljuštenju. Također, dolazi i do različitih kožnih bolesti, ali i bolesti organizma.

Ono najvažnije,kožu treba njegovati konstantno, a ne samo kada počinje stariti ili se pojave neke nepravilnosti. Kako bi koža bila zdrava potrebno je koristiti funkcionalne tretmane koji omogućuju aktivnu regeneraciju stanice, pravilnu hidrataciju i prehranu te efikasnu zaštitu. Naime, tijekom godina koža gubi kolagen, vodu iz tkiva, smanjuje se hijaluronska kiselina i aktivnost lojnih žlijezda  te se stanjuje dermis. Samim time,usporava se regeneracija kože te ona gubi svoju elastičnost, čvrstoću i tonus.

Zdravlje svoje kože lica možete sačuvati pomoću tretmana iz linije Vitalplus. Riječ je o proizvodima koji sadrže sve potrebne sastojke za obnovu te održavanje zdravlja kože. Cilj je poboljšati i usporiti starenje kože preko tri osnovne funkcije koje su joj potrebne: prehrana, zaštita i obnova.
 
 • Hidratacija i prehrana
Tretman na bazi hijaluronske kiseline za normalnu, mješovitu ili dehidriranu kožu.
 • Obnavljanje i hidratacija
Tretman na bazi glikolne kiseline za problematičnu, mješovitu ili zrelu kožu bez couperose.
 
 • Hrana i zaštita
Tretman na bazi morskog kolagena za tanku, osjetljivu ili kožu s couperose.

Osim kože lica, također je važno voditi brigu o vlasištu i kosi. Kosa nije samo izraz naše ljepote već je važna i za naše zdravlje. Ona nas štiti od gubitka topline, UV zraka te stvara nevidljivi sloj koji zadržava kisik blizu kože. Mnoga istraživanja dokazala su kako promjene i bolesti na vlasištu s vremenom utječu i na pravilan rast kose.Kosa postaje tanja, suha ili prekrivena sebumom, što utječe na pravilnu oksigenaciju i ishranu korijena kose.
 
 • Higijenski tretman za čišćenje
Formula je stvorena s ciljem učinkovitog uklanjanja nečistoća, bez narušavanja fiziološke ravnoteže osjetljivog mikrookoliša kože.
 
 • Multivitaminski dodatak prehrani 
Sadrži vitamine A, E, C, B6, L-cistina, selen, pros, biotin i nijacin.
 
 • Tretman za suho vlasište sa suhom peruti te ljuštenje epidermalnog sloja
Koncentrat s ciljem normaliziranja i smanjenja ljuštenja kože vlasišta,blagog djelovanja kako bi se olakšalo odvajanje ljuskica peruti od vlasišta.
 
 • Tretman za seboroičnu kožu
Formula je osmišljena s ciljem smanjenja pretjeranog lučenja masnoće i ponovnog uspostavljanja ravnoteže u tom procesu.
 
 • Tretman za masno vlasište s peruti te protiv ljuštenja epidermalnog sloja
Tretman s ciljem normaliziranja pretjeranog lučenja masnoće i smanjenja ljuštenja kože, a djeluje tako da ponovno uspostavlja ravnotežu u pilosebacealnom epidermalnom procesu.
 
 • Tretman za fiziološku obnovu ciklusa rasta kose
Sadrži botaničke i biotehnološke sastojaka koji pospješuju fiziološko hranjenje korijena vlasi i reguliranje određenih bioloških procesa koji utječu na prekid ciklusa rasta.

 
 • Tretman za seboroičnu kožu sa svrbežom, ljuštenjem i crvenilom
Formula s ciljem smanjenja pretjeranog lučenja masnoće i  ljuskanja kože te uspostavljanja ravnoteže funkcioniranja jedinica za sebacialnu aktivnost.
 
 • Tretman za kožu s pojavom ljuštenja, peruti i seboreom
Ima za cilj normaliziranje lučenja masnoće i smanjenja ljuštenja kože te ponovnog uspostavljanja ravnoteže pilosebacealne jedinice.

Stoga počnite na vrijeme brinuti o svoj koži i kosi te Vitalplus proizvode potražite u Ljekarni Lipa.

Također, Ljekarna Lipa održava preventivne preglede pilosebacialnih jedinica vlasišta i lica, detekciju anomalija, savjetovanje o pravilnoj i ciljanoj njezi kao i kontrole i praćenje kroz tretman. Termine održavanja možete pratiti na stanici ljekarne na portalu MojKvart. Sve dodatne informacije potražite na adresi I.B.Mažuranić 58.

OCIJENI