MojKvart.hr - Idoneus d.o.o.
Vlaška 79, 10000 Zagreb
Više od 1.000.000 posjeta/mjesečno, više od 2.000 aktivnih klijenata.
Više od 1.000.000 posjeta/mjesečno, više od 2.000 aktivnih klijenata.
Objavljeno: 6.11.2018. 14:01
Išleri su kolači bez kojih niti jedan Božić u Zagrebu, još od davnina, nije mogao proći. Pričajući s bakom s Britanca(Britanski trg) saznali smo kako se obitelj uvijek okupljala uz čašu toplog čaja, kuhanog vina ili ruma, a na stolu su morali biti išleri, makovnjača, orehnjača, kuglof i druge vrste kolača.
Išleri
Tijesto:
14 dag maslaca
20 dag brašna
7 dag šećera u prahu
1 žutanjak
3 žlice kakaa
Krema:
3 jaja
15 dag šećera
10 dag maslaca
1 vanilin-šećer
Čokoladna glazura
Postupak:
Od brašna, maslaca, šećera, žutanjaka i kakaa umijesite tijesto. Razvaljajte tanko i režite male kolutiće(5 cm). Stavite na pobrašnjenu tepsiju peći oko 15 minuta na temperaturu od oko 220 C(493 K). Pečene kolutiće ohladite, premažite kremom i spajajte dva po dva. Složite ih na rešetkastu podlogu i prelijte čokoladnom glazurom.
Krema: U porculanskoj zdjeli izmiješajte kaka, šećer i vanilin-šećer te stavite u vruću kupelj kuhati uz neprestano miješanje. Kada se krema zgusne, stavite je hladiti i u ohlađenu umiješajte pjenasti maslac.