Sam naziv ovog recepta povezuje ga s bakama. Bake su oduvijek produžene ruke naših mama. Bake su te koje svojim unucima daju sve ono što roditelji ne žele. A i kod baka će rijetko koji unuk ili unuka ostati gladna.
Kako bi Vam olakšali potragu za božićnim receptima, donosimo recept jedne bake s Britanca. Baka je to koja 75 godina živi u Zagrebu i njeni recepti napisani su još u 19. stoljeću jer su se prebacivali u obitelji s naraštaja na naraštaj.
SASTOJCI:
3 jaja
2 šaliće šećera
1 šalica ulja
2 šalice brašna
½ vrećice praška za pecivo
2 šalice mlijeka
2 šalice oraha
1 rebro čokolade
1 vanilin-šećer
Postupak: Jaja i šećer izmiješajte pjenasto, zatim umiješajte ulje, a naizmjence dodavajte brašno s praškom za pecivo i mlijeko. Na kraju umiješajte mljevene orahe, otopljenu čokoladu i vanilin-šećer. Sve dobro izmiješajte, izlijte u namazanu i pobrašnjenu tepsiju te stavite peći oko 40 minuta na temperaturu od 220 C(493 K).
Pečeni kolač pošećerite i režite na kockice.