Split
2°C
Ponedjeljak
5°C
11°C
Utorak
8°C
15°C
Srijeda
9°C
16°C
Sljedećih 90 dana
Uključite firmu/obrt
Pokreni svoj webshop
Video produkcija
Tražilica
Prijava korisnika
Prijava korisnika
Prijavi se kroz Facebook
Prijavi se kroz Google
Zapamti me
Prijavi me
Zaboravili ste lozinku?
Registriraj me
Košarica
Košarica je prazna
Pretražite mojkvart:
Pretraži
Uključite firmu/obrt
Pokreni svoj webshop
Početna stranica
Hrana i piće
Povratak na listu kategorija
Caffe bar, kavana, pivnica, pub
Catering, priprema hrane, dostava hrane
Delikatese, specijalizirana trgovina hranom, ethnic food
Fast food, snack bar, pečenjara
Mesnica, ribarnica
Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, OPG
Pekara
Pića, alkoholna i bezalkoholna
Prodavaonica mješovite robe, tržnica
Restoran, konoba, pizzeria
Slastičarna - kolači, sladoled, čokolade, slastice
Ugostiteljska oprema, oprema za ugostiteljstvo
Vinoteka, vino, prodaja i proizvodnja vina
Voćarna, voće, povrće
Zdrava hrana, makrobiotika, vegetarijanstvo, veganstvo
Split
Manuš
Odaberi lokaciju ili klikni na gumb za geolociranje
Pronađi me
Cijela država
Osijek
Rijeka
Split
Zagreb
Bakar
Benkovac
Biograd n/m
Bjelovar
Buzet
Čakovec / Međimurje
Čazma
Đakovo
Daruvar
Donja Stubica
Drniš
Dubrovnik
Dugo Selo
Gospić
Imotski
Ivanić Grad
Jastrebarsko
Karlovac
Kaštela
Knin
Koprivnica
Kraljevica
Krapina
Križevci
Kutina
Labin
Makarska
Marija Bistrica
Metković
Nin
Nova Gradiška
Novalja
Novigrad
Omiš
Opatija
Oroslavje
Osijek
otok Brač
otok Hvar
otok Korčula
otok Krk
otok Pag
Pazin
Petrinja
Podstrana
Poreč
Požega
Pula
Rijeka
Rovinj
Samobor
Šibenik
Sinj
Sisak
Skradin
Slatina
Slavonski Brod
Solin
Split
Sukošan
Trogir
Umag
Varaždin
Velika Gorica
Vinkovci
Virovitica
Vodice
Vrbovec
Vukovar
Zabok
Zadar
Zagreb
Zaprešić
Županja
Cijeli grad
Bačvice
Bilice
Blatine
Bol
Brda
Dobri
Dračevac
Dragovode
Duilovo
Dujmovača
Firule
Glavičine
Grad
Gripe
Kacunar
Kila
Kman
Kopilica
Križine
Lokve
Lora
Lovret
Lovrinac
Lučac
Manuš
Mejaši
Meje
Mertojak
Neslanovac
Pazdigrad
Plokite
Poljud
Pujanke
Radunica
Ravne njive
Sirobuja
Skalice
Škrape
Smokovik
Smrdečac
Spinut
Stinice
Sućidar
Sukojišan
Sustipan
Table
Trstenik
Veli Varoš
Visoka
Vranjic
Žnjan
Zvončac
Hrana i piće - Manuš
Nema subjekata
Hrana i piće - Manuš - okolica
Nema subjekata
Prikaži cijeli grad
Zanimljivo
Sjaj kamen
Održavanje cotto teracotta podova: Ključni koraci za dugotrajnost
Cotto teracotta podovi odlikuju se prirodnim šarmom i toplinom koja obogaćuje svaki prostor. Njihova karakteristična tekstura i izgled čine ih izuzetno privlačnima, ali i zahtjevnim za održavanje. Kako bi zadržali svoju ljepotu i funkcionalnost, potrebno je pridržavati se nekoliko ključnih savjeta za pravilnu njegu. Tvrtka Sjaj kamen iz Zagreba nudi provjerene metode održavanja koje osiguravaju dugovječnost vaših cotto podova.1. Pravilno usisavanje i brisanje podovaPrvi korak u održavanju cotto teracotta podova je redovito uklanjanje prašine i sitnih čestica koje mogu oštetiti površinu. Usisavanje je posebno učinkovito jer sprječava nakupljanje sitne prljavštine u porama pločica, a nježno brisanje vlažnom krpom osigurava čistoću bez oštećenja.2. Upotreba specifičnih sredstava za cotto teracottaZa razliku od drugih podnih obloga, cotto teracotta zahtijeva specifične proizvode za čišćenje koji su formulirani kako bi očuvali njegovu poroznu površinu. Sjaj kamen preporučuje korištenje blagih, ali djelotvornih sredstava koja su posebno prilagođena ovoj vrsti podova. Korištenjem takvih proizvoda osigurava se očuvanje prirodnog izgleda pločica bez opasnosti od oštećenja.3. Redovno održavanje fugeFuge između pločica također zahtijevaju pažnju. One se često zanemaruju, a mogu biti sklone nakupljanju prljavštine i vlage. Pravilnim čišćenjem fuga, možete produžiti vijek trajanja cijelog poda i spriječiti razvoj plijesni. Sjaj kamen nudi rješenja i proizvode koji su sigurni za upotrebu i na fugama, čime se osigurava temeljita čistoća.4. Kontrolirana vlaga i prozračivanjeCotto teracotta podovi, kao i svi prirodni materijali, osjetljivi su na dugotrajnu izloženost vlazi. Održavanje optimalne razine vlage u prostoriji te redovito prozračivanje mogu pomoći u sprječavanju nakupljanja vlage unutar pločica. Ovi koraci pomažu u sprječavanju nastanka mrlja i produljuju vijek podova.5. Izbjegavanje izravnog izlaganja suncuIzlaganje cotto teracotta podova izravnoj sunčevoj svjetlosti može dovesti do izbljeđivanja boja i gubitka sjaja. Preporučuje se zaštita osjetljivih površina upotrebom zavjesa ili roleta kako bi se smanjio učinak UV zraka na podove. Također, Sjaj kamen preporučuje periodičnu obnovu premaza koji pomaže u očuvanju prirodnog izgleda i boje.Za više informacija o pravilnom održavanju i zaštiti cotto teracotta podova, posjetite web stranicu tvrtke Sjaj kamen. Uz profesionalnu njegu i pravilne proizvode, vaši cotto podovi zadržat će svoju ljepotu i funkcionalnost dugi niz godina.
Saznaj više
Sobe, bistro i pečenjara VIki
Najam soba za noćenje ili dnevni odmor – idealno rješenje za putnike i poslovne ljude
Bilo da ste u prolazu, na poslovnom putu ili jednostavno trebate kratak predah od putovanja, praktičan i udoban smještaj ključan je za kvalitetan odmor i opuštanje. Sobe, bistro i pečenjara Viki nude idealno rješenje za putnike, poslovne ljude i sve koji traže udoban smještaj na idealnoj lokaciji. Bilo da vam treba noćenje ili samo kratki dnevni odmor, ovdje ćete pronaći savršenu kombinaciju udobnosti, privatnosti i vrhunske usluge.Putovanja, bilo poslovna ili privatna, često znaju biti iscrpljujuća. Nakon dugih sati na cesti ili sastanaka, svatko zaslužuje mirno i ugodno mjesto za odmor. Sobe Viki nude čiste, moderno uređene i potpuno opremljene sobe, prilagođene potrebama gostiju koji traže kratak predah ili kvalitetan smještaj za noć. Bilo da ostajete nekoliko sati ili cijelu noć, ovdje ćete pronaći mirno utočište gdje možete napuniti energiju prije nastavka putovanja.Za poslovne ljude koji često putuju, izuzetno je važno imati brz pristup smještaju, mogućnost fleksibilnog dolaska i odlaska te ugodan ambijent koji omogućuje opuštanje nakon napornog dana. Sobe Viki upravo to omogućuju – brzu i jednostavnu rezervaciju, udobne krevete, privatnost i sve potrebne sadržaje koji olakšavaju boravak i čine ga ugodnim iskustvom.Jedna od velikih prednosti boravka u Sobama Viki je i blizina bistroa i pečenjare, gdje gosti mogu uživati u izvrsnoj hrani i domaćim specijalitetima. Nakon odmora ili prije nastavka puta, možete uživati u svježe pripremljenim jelima, sočnim mesnim specijalitetima i ukusnim obrocima koji će vas okrijepiti i pripremiti za nove izazove.Bilo da ste turist koji prolazi kroz grad, poslovni putnik s gustim rasporedom ili jednostavno trebate kratki predah od putovanja, Sobe, bistro i pečenjara Viki nude savršeno rješenje za brz, udoban i kvalitetan odmor. Rezervirajte svoju sobu i osigurajte si opušten i ugodan boravak bez stresa!
Saznaj više
Vrtlarija Terra
Savjeti za održavanje zdravih sadnica tijekom cijele godine
Zdrave sadnice temelj su svakog uspješnog vrta, a pravilno održavanje ključ je dugoročne uspješnosti i dobrog rasta biljaka. Vrtlarija Terra iz Kastva donosi savjete kako pravilno brinuti o sadnicama tijekom cijele godine, osiguravajući njihov zdrav rast, otpornost na bolesti i bogate plodove.Pravilna njega počinje kvalitetnim tlom. Zdrave sadnice zahtijevaju dobro drenirano i hranjivo tlo bogato organskim tvarima. Dodavanje komposta ili stajskog gnoja u zemlju poboljšava njezinu strukturu i opskrbljuje biljke hranjivim tvarima. Također, važno je osigurati da tlo nije previše zbijeno, jer će to spriječiti pravilnu cirkulaciju vode i zraka, što je ključno za razvoj korijena.Redovito zalijevanje presudno je za zdravlje sadnica, no količina vode varira ovisno o sezoni i vrsti biljke. U proljeće i ljeto, kada biljke najviše rastu, potrebno ih je zalijevati češće, dok u jesen i zimi zalijevanje treba prilagoditi smanjenim potrebama. Važno je izbjegavati prekomjerno zalijevanje, jer ono može dovesti do truljenja korijena. Idealno je zalijevati rano ujutro ili kasno popodne kako bi se izbjegao brzi isparavanje vode uslijed jakog sunca.Zaštita od bolesti i štetnika ključno je za održavanje zdravih sadnica. Redovito pregledavanje biljaka pomaže u ranom otkrivanju problema poput gljivičnih infekcija, lisnih uši ili puževa. Prirodni pripravci i organski pesticidi odličan su izbor za borbu protiv štetnika, dok je za prevenciju bolesti važno osigurati dobru ventilaciju između biljaka te izbjegavati prekomjernu vlažnost.Gnojidba je također važan dio njege sadnica. Biljke trebaju redovite doze hranjivih tvari kako bi rasle zdravo i snažno. Organska gnojiva, poput komposta ili glistnjaka, idealan su izbor za opskrbu tla potrebnim mineralima. Tijekom faze rasta biljaka, posebno je važno osigurati dodavanje dušika, dok je tijekom cvatnje i plodonošenja potrebno povećati unos fosfora i kalija.Sezonska prilagodba njege sadnica ključna je za njihov opstanak tijekom cijele godine. U proljeće je važno saditi nove biljke i osigurati dovoljno prostora za njihov rast, dok ljeti treba obratiti posebnu pažnju na redovito zalijevanje i zaštitu od jakog sunca. Jesen je vrijeme za pripremu biljaka za zimski odmor, a to uključuje smanjenje zalijevanja i orezivanje. Zimi je važno zaštititi osjetljive biljke od niskih temperatura, koristeći malč ili zaštitne folije.Zaključno, održavanje zdravih sadnica tijekom cijele godine zahtijeva pažljivo planiranje i redovitu njegu. Pravilno tlo, zalijevanje, zaštita od štetnika i sezonska prilagodba ključni su za uspješan vrt prepun zdravih biljaka. Vrtlarija Terra iz Kastva nudi širok izbor sadnica i stručne savjete kako bi vam pomogli da vaš vrt bude produktivan i lijep tijekom cijele godine.
Saznaj više
ADRIA CONVEX d.o.o.
Zašto je redovno održavanje kuhinjske opreme ključno za poslovanje?
U svijetu ugostiteljstva, kvaliteta usluge ovisi o brzini, efikasnosti i dosljednosti u pripremi jela. Profesionalna kuhinjska oprema svakodnevno je izložena intenzivnoj upotrebi, a svaki kvar ili nepravilnost može uzrokovati zastoje u radu, kašnjenja u posluživanju i smanjeno zadovoljstvo gostiju. Kako bi se osigurala pouzdanost, produžio vijek trajanja uređaja i izbjegli skupi popravci, redovno održavanje postaje ključan faktor u poslovanju svakog restorana, hotela ili kantine.Manji kvarovi znače manje troškoveJedan od najčešćih razloga zbog kojih dolazi do neočekivanih kvarova jest neredovito čišćenje i zanemarivanje sitnih problema koji se s vremenom mogu pretvoriti u ozbiljne tehničke kvarove. Masnoća, ostatci hrane i nakupine kamenca mogu otežati rad uređaja poput pećnica, roštilja, friteza i perilica posuđa. Kada se oprema ne servisira na vrijeme, dolazi do povećane potrošnje energije, neujednačenog kuhanja, pregrijavanja i, u konačnici, prestanka rada uređaja baš onda kada je to najmanje poželjno.Redovito održavanje pomaže u otkrivanju i otklanjanju sitnih problema prije nego što se pretvore u skupe popravke ili zahtijevaju zamjenu cijelog uređaja. Preventivnim pristupom mogu se značajno smanjiti operativni troškovi i izbjeći neplanirani zastoji u radu.Dulji vijek trajanja opremeProfesionalna kuhinjska oprema velika je investicija, a nitko ne želi mijenjati skupe uređaje prije nego što je to zaista potrebno. Pravilnim održavanjem i servisiranjem osigurava se optimalan rad uređaja kroz dulje razdoblje, što znači da oprema može služiti godinama bez većih problema.Pravodobna zamjena filtera, provjera električnih komponenti, čišćenje masnoća i održavanje rashladnih sustava ključni su koraci koji doprinose dugovječnosti kuhinjske opreme. Umjesto da se suočite s naglim kvarom koji zahtijeva hitnu zamjenu uređaja, redovito održavanje omogućuje planiranje zamjena i ulaganja, čime se olakšava financijsko upravljanje poslovanjem.Zadovoljavanje higijenskih i sigurnosnih standardaHigijena u profesionalnoj kuhinji nije samo pitanje estetike, već zakonska obveza. Nečistoća, masnoće i bakterije mogu se brzo nakupljati na neodržavanim uređajima, što može dovesti do zdravstvenih rizika i potencijalnih inspekcijskih problema. Redovito čišćenje i održavanje pomažu u sprječavanju kontaminacije hrane i osiguravanju usklađenosti s HACCP standardima i ostalim sanitarnim propisima.Osim higijene, sigurnost osoblja u kuhinji ovisi o ispravnosti uređaja. Električni i plinski uređaji koji nisu pravilno održavani mogu predstavljati rizik od požara ili eksplozije. Pravovremena provjera instalacija i komponenti smanjuje te rizike i osigurava sigurno radno okruženje za zaposlenike.Bolja učinkovitost i veće zadovoljstvo gostijuUspješno ugostiteljsko poslovanje temelji se na brzini i konzistentnosti u pripremi hrane. Kada oprema radi ispravno, kuhinjsko osoblje može raditi bez prekida, a jela će biti poslužena na vrijeme i u očekivanoj kvaliteti.Pećnice koje ravnomjerno peku, friteze koje održavaju stabilnu temperaturu ulja i hladnjaci koji osiguravaju optimalne uvjete čuvanja namirnica ključni su za kvalitetu hrane koja se poslužuje gostima. Neispravni uređaji mogu usporiti rad, izazvati kašnjenja i smanjiti produktivnost osoblja, što se može negativno odraziti na iskustvo gostiju i reputaciju ugostiteljskog objekta.Profesionalno održavanje kuhinjske opreme – ključ uspješnog poslovanjaKako bi se osigurala dugovječnost i besprijekoran rad kuhinjske opreme, najbolje je surađivati s pouzdanim servisnim partnerom koji će pravovremeno provoditi preventivne preglede, čišćenje i servisiranje uređaja. Stručni servis omogućuje brzu dijagnostiku potencijalnih problema i njihovo rješavanje prije nego što dovedu do ozbiljnih zastoja u radu kuhinje.Ako želite osigurati da vaša profesionalna kuhinjska oprema radi besprijekorno i dugoročno, obratite se stručnjacima iz ADRIA CONVEX d.o.o. iz Opatije. Njihova usluga servisa i održavanja omogućuje ugostiteljima i prehrambenim objektima da izbjegnu skupe kvarove, produlje vijek trajanja uređaja i osiguraju učinkovito poslovanje bez neplaniranih zastoja.
Saznaj više
Ambalaža za dostavu hrane i catering - AMBALAŽA IN
Zašto je kvalitetna ambalaža ključna za očuvanje svježine i sigurnosti hrane
Kvalitetna ambalaža igra ključnu ulogu u očuvanju svježine, kvalitete i sigurnosti hrane, posebno u industriji cateringa i dostave. Pravilno odabrana ambalaža ne samo da štiti hranu od vanjskih utjecaja, već omogućuje da hrana ostane svježa, ukusna i sigurna za konzumaciju do trenutka kada stigne do krajnjeg korisnika. Ambalaža In iz Mičevca donosi objašnjenje zašto je ulaganje u visokokvalitetnu ambalažu neizostavan dio uspješnog poslovanja u prehrambenoj industriji.Svježina hrane ključna je za zadovoljstvo korisnika, a ambalaža koja osigurava očuvanje okusa i teksture hrane je od presudne važnosti. Kvalitetna ambalaža mora biti izrađena od materijala koji sprječavaju prolazak zraka i vlage, čime se produžuje rok trajanja hrane. Na primjer, plastične posude s čvrstim poklopcima ili vakuumska ambalaža mogu spriječiti oksidaciju hrane i zadržati njenu svježinu mnogo duže. Ambalaža In nudi širok asortiman ambalaže dizajnirane da produži svježinu proizvoda i osigura kvalitetu hrane od trenutka pakiranja do isporuke.Sigurnost hrane također je jedan od najvažnijih aspekata prilikom odabira ambalaže. Hrana mora biti zaštićena od kontaminacije tijekom skladištenja, transporta i rukovanja. Neodgovarajuća ambalaža može dovesti do unosa bakterija, prljavštine ili drugih štetnih tvari, što predstavlja ozbiljan rizik za zdravlje potrošača. Ambalaža In pruža rješenja koja su testirana i certificirana kako bi se osigurala maksimalna sigurnost hrane, osiguravajući da vaši proizvodi ostanu sigurni za konzumaciju.Termoizolacija je još jedan važan faktor koji utječe na očuvanje svježine hrane. Topli obroci trebaju ostati topli, a hladni proizvodi moraju ostati hladni kako bi se održala njihova optimalna kvaliteta. Kvalitetna ambalaža, kao što su termoizolacijske posude i kutije, pomaže zadržati temperaturu hrane, čime se ne samo čuva okus, već i smanjuje rizik od kvarenja. Ambalaža In nudi inovativna rješenja za održavanje idealne temperature hrane tijekom dostave, bez obzira na vremenske uvjete.Ekološki aspekt ambalaže sve je važniji za moderne potrošače, koji su sve više usmjereni prema održivosti. Korištenje biorazgradivih ili recikliranih materijala ne samo da smanjuje ekološki otisak, već i poboljšava imidž vašeg brenda među ekološki osviještenim kupcima. Ambalaža In nudi ekološki prihvatljivu ambalažu koja zadovoljava visoke standarde kvalitete, a istovremeno doprinosi očuvanju okoliša.Estetika i praktičnost ambalaže također igraju važnu ulogu u cjelokupnom iskustvu korisnika. Osim što mora biti funkcionalna i osigurati svježinu, ambalaža mora biti praktična za korištenje i vizualno privlačna. Estetski dojmljiva ambalaža poboljšava prezentaciju proizvoda i stvara pozitivan dojam o vašem brendu. Ambalaža In omogućuje prilagodbu ambalaže prema specifičnim zahtjevima klijenata, stvarajući elegantna i praktična rješenja koja podižu razinu profesionalnosti vaših proizvoda.Zaključno, kvalitetna ambalaža igra ključnu ulogu u očuvanju svježine i sigurnosti hrane. Od zaštite od vanjskih utjecaja i održavanja temperature, do sprječavanja kontaminacije i stvaranja estetski privlačnih rješenja, ambalaža mora zadovoljiti sve aspekte kako bi se osigurala vrhunska kvaliteta proizvoda. Ambalaža In iz Mičevca nudi raznolika rješenja prilagođena potrebama svakog poslovanja, osiguravajući da vaša hrana ostane svježa, sigurna i vizualno privlačna do trenutka dostave. Posjetite našu web stranicu te Facebook i Instagram profil.
Saznaj više
Servis caffe aparata, Prodaja i servis ugostiteljske opreme
MILMAN kava: Vaš partner u stvaranju savršenog okusa
Kada je riječ o vrhunskoj kvaliteti kave, MILMAN kava se ističe kao nezamjenjiv partner u stvaranju savršenog okusa. Poduzeće Dobri dečki iz Dugog Sela ponosno vam predstavlja ovu izvanrednu kavu koja osvaja svojom aromom i bogatim okusom.Izuzetna kvaliteta MILMAN kave rezultat je pažljivog odabira zrna i stručnog prženja. Svako zrno prolazi kroz strogu kontrolu kvalitete kako bi se osigurala dosljednost u okusu i aromi. Naši stručnjaci prate svaki korak u procesa, od odabira zrna do završnog pakiranja, kako bi vam pružili samo najbolje.Raznovrsnost okusa jedna je od glavnih prednosti MILMAN kave. Bez obzira preferirate li blagu, srednju ili jaku kavu, u našoj ponudi pronaći ćete savršenu mješavinu koja će zadovoljiti vaše nepce. Svaka mješavina pažljivo je osmišljena kako bi pružila jedinstveno iskustvo okusa, bilo da se radi o espressu, cappuccinu ili filter kavi.Održivi pristup važan je aspekt poslovanja MILMAN kave. Zrna kave nabavljaju se od proizvođača koji primjenjuju održive metode uzgoja, što osigurava očuvanje okoliša i podržava lokalne zajednice. Na taj način ne samo da uživate u vrhunskoj kavi, već i doprinosite održivom razvoju.Svježina na prvom mjestu. MILMAN kava se prži u malim serijama kako bi se očuvala svježina i optimalan okus. Naše zalihe redovito se obnavljaju, što znači da uvijek dobivate svježe prženu kavu koja je spremna za uživanje. Pakiranja su dizajnirana tako da čuvaju aromu i okus, omogućujući vam da svaki put uživate u savršenoj šalici kave.Podrška stručnjaka iz Dobri Dečki osigurava da svaki korak u pripremi vaše kave bude jednostavan i uspješan. Naš tim stoji vam na raspolaganju za savjete o odabiru prave mješavine, tehnike pripreme i održavanja kafe aparata. Cilj nam je osigurati da svaki put kada pripremate kavu, rezultat bude savršen.MILMAN kava idealan je izbor za sve koji traže vrhunsku kvalitetu i jedinstveno iskustvo okusa. Bez obzira jeste li vlasnik kafića, restorana ili jednostavno ljubitelj dobre kave, MILMAN kava pružit će vam nezaboravno iskustvo. Posjetite Dobri dečki iz Dugog Sela kako biste saznali više o našoj ponudi i uživali u vrhunskoj kavi koja će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Naša predanost kvaliteti i zadovoljstvu kupaca čini nas vašim pouzdanim partnerom u stvaranju savršenog okusa.
Saznaj više
TIL TEKSTIL d.o.o.
Opremanje objekata: Kako odabrati idealne tekstilne proizvode
Poduzeće TIL TEKSTIL d.o.o. iz Zagreba specijalizirano je za opremanje objekata visokokvalitetnim tekstilnim proizvodima, pružajući rješenja koja zadovoljavaju najviše standarde estetike, funkcionalnosti i izdržljivosti. Odabir idealnih tekstilnih proizvoda ključan je za stvaranje ugodnog i estetski privlačnog prostora, bilo da se radi o hotelu, restoranu, uredu ili privatnom objektu. U ovom članku pružit ćemo smjernice za odabir tekstilnih proizvoda koji će zadovoljiti sve vaše potrebe.Prvi korak u odabiru idealnih tekstilnih proizvoda je definiranje svrhe i funkcionalnosti prostora koji opremate. Tekstilni proizvodi trebaju biti prilagođeni specifičnim potrebama i uvjetima korištenja. Primjerice, tekstil za hotele trebao bi biti izdržljiv, lako održiv i ugodan za goste, dok tekstil za urede treba biti estetski privlačan i funkcionalan. TIL TEKSTIL d.o.o. nudi širok spektar proizvoda koji su dizajnirani za različite namjene, osiguravajući da svaki prostor bude optimalno opremljen.Kvaliteta materijala ključan je faktor pri odabiru tekstilnih proizvoda. Kvalitetni materijali ne samo da osiguravaju dugotrajnost i otpornost na habanje, već pružaju i visoku razinu udobnosti i estetike. TIL TEKSTIL d.o.o. koristi samo najbolje materijale, uključujući pamuk, lan, vunu i mješavine sintetičkih vlakana, kako bi osigurao vrhunsku kvalitetu svojih proizvoda. Biranje kvalitetnih materijala dugoročno se isplati, jer produžuje vijek trajanja tekstilnih proizvoda i smanjuje troškove održavanja.Estetika i dizajn tekstilnih proizvoda igraju važnu ulogu u stvaranju ugodnog i privlačnog ambijenta. Boje, uzorci i teksture trebaju biti pažljivo odabrani kako bi se uskladili s cjelokupnim interijerom i vizijom prostora. TIL TEKSTIL d.o.o. surađuje s dizajnerima interijera kako bi osigurao da svaki proizvod savršeno odgovara estetskim zahtjevima klijenata. Bilo da se radi o elegantnim zavjesama, luksuznoj posteljini ili modernim jastucima, pažljivo odabrani tekstilni proizvodi mogu značajno unaprijediti izgled prostora.Higijena i održavanje tekstilnih proizvoda još su jedan važan aspekt koji treba uzeti u obzir. Proizvodi koji su često korišteni, poput posteljine, ručnika i stolnjaka, trebaju biti lako perivi i otporni na česta pranja. TIL TEKSTIL d.o.o. nudi tekstilne proizvode koji su dizajnirani za jednostavno održavanje, zadržavajući pritom svoju mekoću, boju i oblik. Redovito održavanje tekstilnih proizvoda ključno je za očuvanje njihove kvalitete i svježine.Ekološka osviještenost postaje sve važnija u današnjem društvu, a mnogi klijenti preferiraju proizvode koji su ekološki prihvatljivi. TIL TEKSTIL d.o.o. nudi ekološki prihvatljive tekstilne proizvode izrađene od organskih materijala i u skladu s održivim praksama. Korištenjem ovih proizvoda možete pokazati svoju posvećenost zaštiti okoliša i privući ekološki osviještene goste i klijente.Zaključno, odabir idealnih tekstilnih proizvoda ključan je za stvaranje funkcionalnog, estetski privlačnog i ugodnog prostora. Poduzeće TIL TEKSTIL d.o.o. iz Zagreba nudi visokokvalitetne tekstilne proizvode koji zadovoljavaju sve potrebe opremanja objekata. Definiranje svrhe i funkcionalnosti prostora, odabir kvalitetnih materijala, pažljivo biranje estetike i dizajna, osiguravanje jednostavnog održavanja i ekološka osviještenost ključni su faktori koji će vam pomoći u odabiru idealnih tekstilnih proizvoda. S povjerenjem u usluge TIL TEKSTIL d.o.o., možete biti sigurni da će vaš prostor biti savršeno opremljen i zadovoljavati najviše standarde kvalitete i estetike. Posjetite nas na našoj web stranici.
Saznaj više
Ugostiteljska Oprema - db Oprema
Proizvodnja šankova i hlađenih elemenata: Vrhunska oprema za uspješan ugostiteljski posao
Uspješan ugostiteljski posao zahtijeva pažljivo planiranje, a ključan dio svakog bara ili restorana je kvalitetna oprema. Šankovi i hlađeni elementi igraju presudnu ulogu u svakodnevnom radu ugostiteljskih objekata, osiguravajući učinkovitost, praktičnost i vrhunsku prezentaciju pića i hrane. Tvrtka DB-OPREMA iz Velike Gorice specijalizirana je za proizvodnju šankova i hlađenih elemenata, pružajući rješenja koja zadovoljavaju najviše standarde u industriji.Šankovi su središnji dio svakog bara, a njihova funkcionalnost i dizajn značajno utječu na organizaciju rada. Šankovi izrađeni od inoxa ne samo da su estetski atraktivni, već su i izuzetno otporni na habanje i jednostavni za održavanje, što ih čini idealnim izborom za ugostiteljske objekte. Šankovi koje proizvodimo u DB-OPREMA prilagođeni su specifičnim potrebama svakog objekta, s mogućnošću integracije hladnjaka, sudopera, spremnika za piće i ostalih dodataka koji olakšavaju rad.Hlađeni elementi poput rashladnih vitrina, hladnih stolova i ledomata neophodni su za očuvanje svježine namirnica i pića. Kvalitetno hlađenje osigurava optimalne uvjete za skladištenje hrane i pića, čime se produžava njihov rok trajanja i očuvava kvaliteta. Naši hlađeni elementi od inoxa dizajnirani su tako da omogućuju preciznu kontrolu temperature, čime se osigurava da proizvodi ostanu svježi i atraktivno prezentirani gostima.Jedna od glavnih prednosti opreme koju nudimo je prilagodljivost. Svaki ugostiteljski objekt ima specifične zahtjeve, stoga omogućujemo izradu šankova i hlađenih elemenata po mjeri, kako bi savršeno odgovarali prostoru i potrebama poslovanja. Naši proizvodi kombiniraju vrhunsku izradu s modernim dizajnom, pružajući ne samo funkcionalnost već i estetski doprinos svakom interijeru.Uz DB-OPREMA, vaš ugostiteljski objekt bit će opremljen najmodernijom opremom koja će unaprijediti vašu učinkovitost i omogućiti pružanje vrhunske usluge. Posjetite nas i otkrijte kako naši šankovi i hlađeni elementi mogu postati ključ vašeg uspjeha. Posjetite našu web stranicu te Facebook profil.
Saznaj više
Gostionica Palfi
Gostionica Palfi: Idealan izbor za proslavu krštenja i drugih obiteljskih događanja
Kada planirate važne obiteljske događaje, kao što su krštenja, rođendani, godišnjice ili druge proslave, odabir pravog mjesta ključan je za stvaranje nezaboravnih uspomena. Gostionica Palfi iz Zagreba pruža savršen ambijent, vrhunsku uslugu i ukusnu hranu koja će vašu proslavu učiniti posebnom.Smještena u ugodnom okruženju, Gostionica Palfi nudi prostrane i elegantno uređene sale, idealne za proslave svih vrsta obiteljskih događanja. Bez obzira na veličinu vaše proslave, naš tim stručnjaka pobrinut će se za svaki detalj, osiguravajući da vaši gosti uživaju u svakom trenutku. Personalizirani pristup gostima omogućuje prilagođavanje jelovnika i dekoracija prema vašim željama, čime svaka proslava postaje jedinstvena.Jedan od razloga zašto je Gostionica Palfi pravi izbor za proslavu krštenja i drugih obiteljskih događanja jest izvrstan izbor tradicionalnih i modernih jela pripremljenih od svježih i kvalitetnih namirnica. Naš bogati jelovnik zadovoljit će i najzahtjevnije gurmane, dok će pažljivo odabrana vina dodatno upotpuniti gastronomski doživljaj. Također nudimo posebne menije prilagođene djeci, vegetarijancima i gostima s posebnim prehrambenim potrebama.Gostionica Palfi nije samo mjesto za odličnu hranu, već i za ugodan i topao ambijent u kojem se osjećate kao kod kuće. Naša gostoljubivost i profesionalna usluga garantiraju da će svaki gost otići s osmijehom na licu, a vi ćete uživati u proslavi bez stresa, znajući da je svaki detalj pažljivo isplaniran i izveden.Uz dugogodišnje iskustvo u organizaciji raznih obiteljskih proslava, Gostionica Palfi nudi vrhunsku uslugu koja kombinira tradiciju, kvalitetu i moderni pristup. Naše osoblje uvijek je spremno pomoći vam s planiranjem, odabrati najbolju opciju za vašu proslavu i osigurati da svaki aspekt događaja bude savršen.Za krštenja, rođendane, godišnjice ili bilo koju drugu posebnu prigodu, Gostionica Palfi iz Zagreba je pravi izbor. Posjetite nas i uvjerite se zašto smo mjesto gdje se stvaraju nezaboravne uspomene uz vrhunsku hranu i besprijekornu uslugu. Posjetite našu web stranicu te Facebook i Instagram profil.
Saznaj više
Restoran August
Zašto je lokalno uzgojena hrana najbolji izbor za vrhunsku kuhinju
Lokalno uzgojena hrana postala je ključan element u stvaranju vrhunskih gastronomskih iskustava, a Restoran August iz Varaždina ponosno koristi lokalne namirnice kako bi svojim gostima pružio najkvalitetnija jela. Lokalno uzgojena hrana nudi brojne prednosti koje ne samo da poboljšavaju okus i svježinu jela, već pridonose održivosti i podržavaju lokalnu zajednicu.Jedna od glavnih prednosti lokalno uzgojene hrane je svježina. Namirnice koje dolaze iz lokalnih izvora brzo stižu od polja do stola, što osigurava njihovu maksimalnu svježinu i nutritivnu vrijednost. Voće, povrće i meso koje se koristi u Restoranu August dolazi od lokalnih proizvođača, čime se osigurava da gosti uživaju u jelima koja su bogata okusima i hranjivim tvarima.Lokalno uzgojena hrana također igra važnu ulogu u očuvanju okoliša. Kraći transportni putevi smanjuju emisiju štetnih plinova i potrošnju goriva, čime se doprinosi smanjenju ekološkog otiska. Odabirom lokalnih namirnica, Restoran August aktivno pridonosi održivom poslovanju, što je važno za dugoročnu zaštitu okoliša.Podrška lokalnim poljoprivrednicima i proizvođačima još je jedan bitan aspekt. Kupovinom lokalno uzgojene hrane, restoran izravno doprinosi razvoju lokalne ekonomije i održava tradiciju malih proizvođača. To ne samo da jača lokalnu zajednicu, već i omogućuje gostima da uživaju u autentičnim, domaćim okusima koji odražavaju bogatstvo varaždinskog kraja.Još jedan važan aspekt lokalno uzgojene hrane je sezonalnost. Korištenje sezonskih namirnica omogućuje stvaranje jelovnika koji je usklađen s prirodnim ciklusima, što doprinosi raznolikosti jela i autentičnosti okusa. Restoran August redovito prilagođava svoj jelovnik kako bi iskoristio sezonske namirnice u njihovom najboljem trenutku, osiguravajući da svaki obrok bude jedinstveno gastronomsko iskustvo.Lokalno uzgojena hrana također ima višu kvalitetu okusa jer se često uzgaja s više pažnje i bez uporabe štetnih kemikalija. Zbog kraćeg vremena skladištenja i transporta, ove namirnice zadržavaju svoju prirodnu aromu i teksturu, što ih čini idealnim za pripremu vrhunskih jela.U Restoranu August vjerujemo da je lokalno uzgojena hrana najbolji izbor za stvaranje vrhunskih jela koja zadovoljavaju najzahtjevnije gastronome. Naša posvećenost korištenju lokalnih namirnica odražava našu želju da ponudimo samo najbolje, istovremeno podržavajući održivost i lokalnu zajednicu. Posjetite našu Facebook stranicu.
Saznaj više
Zanimljivo
Sjaj kamen
Održavanje cotto teracotta podova: Ključni koraci za dugotrajnost
Cotto teracotta podovi odlikuju se prirodnim šarmom i toplinom koja obogaćuje svaki prostor. Njihova karakteristična tekstura i izgled čine ih izuzetno privlačnima, ali i zahtjevnim za održavanje. Kako bi zadržali svoju ljepotu i funkcionalnost, potrebno je pridržavati se nekoliko ključnih savjeta za pravilnu njegu. Tvrtka Sjaj kamen iz Zagreba nudi provjerene metode održavanja koje osiguravaju dugovječnost vaših cotto podova.1. Pravilno usisavanje i brisanje podovaPrvi korak u održavanju cotto teracotta podova je redovito uklanjanje prašine i sitnih čestica koje mogu oštetiti površinu. Usisavanje je posebno učinkovito jer sprječava nakupljanje sitne prljavštine u porama pločica, a nježno brisanje vlažnom krpom osigurava čistoću bez oštećenja.2. Upotreba specifičnih sredstava za cotto teracottaZa razliku od drugih podnih obloga, cotto teracotta zahtijeva specifične proizvode za čišćenje koji su formulirani kako bi očuvali njegovu poroznu površinu. Sjaj kamen preporučuje korištenje blagih, ali djelotvornih sredstava koja su posebno prilagođena ovoj vrsti podova. Korištenjem takvih proizvoda osigurava se očuvanje prirodnog izgleda pločica bez opasnosti od oštećenja.3. Redovno održavanje fugeFuge između pločica također zahtijevaju pažnju. One se često zanemaruju, a mogu biti sklone nakupljanju prljavštine i vlage. Pravilnim čišćenjem fuga, možete produžiti vijek trajanja cijelog poda i spriječiti razvoj plijesni. Sjaj kamen nudi rješenja i proizvode koji su sigurni za upotrebu i na fugama, čime se osigurava temeljita čistoća.4. Kontrolirana vlaga i prozračivanjeCotto teracotta podovi, kao i svi prirodni materijali, osjetljivi su na dugotrajnu izloženost vlazi. Održavanje optimalne razine vlage u prostoriji te redovito prozračivanje mogu pomoći u sprječavanju nakupljanja vlage unutar pločica. Ovi koraci pomažu u sprječavanju nastanka mrlja i produljuju vijek podova.5. Izbjegavanje izravnog izlaganja suncuIzlaganje cotto teracotta podova izravnoj sunčevoj svjetlosti može dovesti do izbljeđivanja boja i gubitka sjaja. Preporučuje se zaštita osjetljivih površina upotrebom zavjesa ili roleta kako bi se smanjio učinak UV zraka na podove. Također, Sjaj kamen preporučuje periodičnu obnovu premaza koji pomaže u očuvanju prirodnog izgleda i boje.Za više informacija o pravilnom održavanju i zaštiti cotto teracotta podova, posjetite web stranicu tvrtke Sjaj kamen. Uz profesionalnu njegu i pravilne proizvode, vaši cotto podovi zadržat će svoju ljepotu i funkcionalnost dugi niz godina.
Saznaj više
Sobe, bistro i pečenjara VIki
Najam soba za noćenje ili dnevni odmor – idealno rješenje za putnike i poslovne ljude
Bilo da ste u prolazu, na poslovnom putu ili jednostavno trebate kratak predah od putovanja, praktičan i udoban smještaj ključan je za kvalitetan odmor i opuštanje. Sobe, bistro i pečenjara Viki nude idealno rješenje za putnike, poslovne ljude i sve koji traže udoban smještaj na idealnoj lokaciji. Bilo da vam treba noćenje ili samo kratki dnevni odmor, ovdje ćete pronaći savršenu kombinaciju udobnosti, privatnosti i vrhunske usluge.Putovanja, bilo poslovna ili privatna, često znaju biti iscrpljujuća. Nakon dugih sati na cesti ili sastanaka, svatko zaslužuje mirno i ugodno mjesto za odmor. Sobe Viki nude čiste, moderno uređene i potpuno opremljene sobe, prilagođene potrebama gostiju koji traže kratak predah ili kvalitetan smještaj za noć. Bilo da ostajete nekoliko sati ili cijelu noć, ovdje ćete pronaći mirno utočište gdje možete napuniti energiju prije nastavka putovanja.Za poslovne ljude koji često putuju, izuzetno je važno imati brz pristup smještaju, mogućnost fleksibilnog dolaska i odlaska te ugodan ambijent koji omogućuje opuštanje nakon napornog dana. Sobe Viki upravo to omogućuju – brzu i jednostavnu rezervaciju, udobne krevete, privatnost i sve potrebne sadržaje koji olakšavaju boravak i čine ga ugodnim iskustvom.Jedna od velikih prednosti boravka u Sobama Viki je i blizina bistroa i pečenjare, gdje gosti mogu uživati u izvrsnoj hrani i domaćim specijalitetima. Nakon odmora ili prije nastavka puta, možete uživati u svježe pripremljenim jelima, sočnim mesnim specijalitetima i ukusnim obrocima koji će vas okrijepiti i pripremiti za nove izazove.Bilo da ste turist koji prolazi kroz grad, poslovni putnik s gustim rasporedom ili jednostavno trebate kratki predah od putovanja, Sobe, bistro i pečenjara Viki nude savršeno rješenje za brz, udoban i kvalitetan odmor. Rezervirajte svoju sobu i osigurajte si opušten i ugodan boravak bez stresa!
Saznaj više
Vrtlarija Terra
Savjeti za održavanje zdravih sadnica tijekom cijele godine
Zdrave sadnice temelj su svakog uspješnog vrta, a pravilno održavanje ključ je dugoročne uspješnosti i dobrog rasta biljaka. Vrtlarija Terra iz Kastva donosi savjete kako pravilno brinuti o sadnicama tijekom cijele godine, osiguravajući njihov zdrav rast, otpornost na bolesti i bogate plodove.Pravilna njega počinje kvalitetnim tlom. Zdrave sadnice zahtijevaju dobro drenirano i hranjivo tlo bogato organskim tvarima. Dodavanje komposta ili stajskog gnoja u zemlju poboljšava njezinu strukturu i opskrbljuje biljke hranjivim tvarima. Također, važno je osigurati da tlo nije previše zbijeno, jer će to spriječiti pravilnu cirkulaciju vode i zraka, što je ključno za razvoj korijena.Redovito zalijevanje presudno je za zdravlje sadnica, no količina vode varira ovisno o sezoni i vrsti biljke. U proljeće i ljeto, kada biljke najviše rastu, potrebno ih je zalijevati češće, dok u jesen i zimi zalijevanje treba prilagoditi smanjenim potrebama. Važno je izbjegavati prekomjerno zalijevanje, jer ono može dovesti do truljenja korijena. Idealno je zalijevati rano ujutro ili kasno popodne kako bi se izbjegao brzi isparavanje vode uslijed jakog sunca.Zaštita od bolesti i štetnika ključno je za održavanje zdravih sadnica. Redovito pregledavanje biljaka pomaže u ranom otkrivanju problema poput gljivičnih infekcija, lisnih uši ili puževa. Prirodni pripravci i organski pesticidi odličan su izbor za borbu protiv štetnika, dok je za prevenciju bolesti važno osigurati dobru ventilaciju između biljaka te izbjegavati prekomjernu vlažnost.Gnojidba je također važan dio njege sadnica. Biljke trebaju redovite doze hranjivih tvari kako bi rasle zdravo i snažno. Organska gnojiva, poput komposta ili glistnjaka, idealan su izbor za opskrbu tla potrebnim mineralima. Tijekom faze rasta biljaka, posebno je važno osigurati dodavanje dušika, dok je tijekom cvatnje i plodonošenja potrebno povećati unos fosfora i kalija.Sezonska prilagodba njege sadnica ključna je za njihov opstanak tijekom cijele godine. U proljeće je važno saditi nove biljke i osigurati dovoljno prostora za njihov rast, dok ljeti treba obratiti posebnu pažnju na redovito zalijevanje i zaštitu od jakog sunca. Jesen je vrijeme za pripremu biljaka za zimski odmor, a to uključuje smanjenje zalijevanja i orezivanje. Zimi je važno zaštititi osjetljive biljke od niskih temperatura, koristeći malč ili zaštitne folije.Zaključno, održavanje zdravih sadnica tijekom cijele godine zahtijeva pažljivo planiranje i redovitu njegu. Pravilno tlo, zalijevanje, zaštita od štetnika i sezonska prilagodba ključni su za uspješan vrt prepun zdravih biljaka. Vrtlarija Terra iz Kastva nudi širok izbor sadnica i stručne savjete kako bi vam pomogli da vaš vrt bude produktivan i lijep tijekom cijele godine.
Saznaj više