OCIJENI

Zigomatični implantati – spas za vaš osmijeh

Objavljeno: 7.10.2020. 12:45

Nedostatak zuba spriječava osobu da se opušteno smije i otvoreno razgovara, čime uvelike čini problem i za samopouzdanje.
No, to nije jedini problem kod nedostatka zubi. Gubitak većeg broja prirodnih zubi dovodi do nepravilnog gutanja i žvakanja hrane, nerazgovjetnog govora, a i crte lica će biti opuštenije čime se ističe izgled starosti. Srećom, napretkom dentalne medicine rješenja za spomenute probleme postoje ugradnjom implantata.

Razvijanjem dentalne medicine, razvila se i metoda zigomatičnih implantata. Prepreka za ugradnju implantata više nema ni kod slučajeva potpune resorpcije kosti u gornjoj čeljusti.

Kako je to moguće?

Zigomatični i pterigoidni implantati uopće i ne koriste dio kosti gornje čeljusti u kojoj su ranije bili zubi. Dakle, nije potreban tretman augumentacije, odnosno stvaranja kosti koji zahtijeva više operacijskih zahvata te mjesece oporavka.


 
Tretman augumentacije kosti je prije, za pacijente s težom resorpcijom gornje čeljusti, bila jedina mogućnost za ugradnju implantata. No, zigomatični implantati se smještaju u zigomatičnu (jagodičnu) ili pterigoidnu kost koja je gušća od gornje čeljusti. Iako su sami zigomatični implantati su izrazito dugi (18-60 mm), odnosno duži od koncenvionalnih implantata, liječenje je s pacijentovog stanovišta vrlo slično.

Koje su prednosti zigomatičnih implantata?
  • Visoka primarna stabilnost i brži put do novih zubi
  • Tretman zigomatičnim implantatima omogućava pacijentima postavljanje fiksne privremene proteze odmah nakon operacije
  • Minimalna invazivnost procedure
  • Ugodnije, kraće i jednostavnije iskustvo pacijenta
Ovakva tehnika spada u najnaprednije kirurške tehnike te zahtijeva iskustvo, znanje i preciznost. Ovisno o potrebi u terapiji, može se koristiti od jednog do šest zigomatičnih implantata u kombinaciji s pterigoidnim ili klasičnim dentalnim implantatima. Zahvat se obavlja u svjesnoj sedaciji ili općoj anesteziji, a pacijent nakon zahvata ima potpunu medicinsku skrb i nadzor 24 sata.

U Saloni Dental, profesionalno osoblje i najsuvremenija tehnologija uz pomoć zigomatičnih implantata vraća i nadu i zdrav osmijeh. Doc. dr. sc. Ivan Brakus dr. med. dent. specijalist oralne kirurgije, nakon 10 godina specijalističkog iskustva i višegodišnjeg rada na odjelu za maksilofacijalnu kirurgiju KBC-a Split, uložio je trud i energiju te završio dodatne edukacije u Barceloni (ZAGA centar) i Varšavi (Noris Medical centar) vezano za zigomatične i pterigoidne implantate.
Rad doc. Brakusa, odnosno ugradnju zigomatičnih implantata možete vidjeti ovdje.
Stoga se slobodno može reći da se doc. Brakus i Salona Dental nalaze pri samom vrhu poznavanja i profesionalnošću izvršavanja zahvata zigomatičnih implantata.

Također su jedini u ovom dijelu Hrvatske koji posjeduju najnoviju i najnapredniju opremu, kao i što se ponose vrsnim stručnjacima u laboratoriju i ordinaciji koji su izrazito cijenjeni u stručnim krugovima te poznati po inovativnosti i naprednosti.

OCIJENI