OCIJENI

Njega automobila: Održavanje autolimarije

Objavljeno: 28.9.2020. 16:23

Bilo da ste zaljubljenik u aute ili ga smatrate samo prijevoznim sredstvom, poželjno je da svog limenog ljubimca održavate u najboljem mogućem stanju. Zahvaljujući autolimarima koji uklanjaju oštećenja na vozilima koja su nastala u prometnim nezgodama, zbog vremenskih nepogoda ili starenjem automobila, moguće je da vaš automobil bude u odličnom stanju dugi niz godina.

Boja na karoseriji vašeg automobila služi, ne samo kako bi vaš automobil izgledao privlačnije, već i da ga zaštiti od hrđe. Stoga kad god se pojavi strugotina, vaš automobil postaje ranjiv na koroziju. Bojanje sitnih udubljenja, ogrebotina i strugotina na Vašem vozilu pomoći će u zaštiti od štetnih utjecaja hrđe.

Najbolji auto-lakovi mogu popraviti sve ogrebotine i mrlje vašeg vozila, dodajući pritom dubinu boji i naglašavajući je blistavim sjajem. Lak za automobile stvara zaštitni sloj na boji automobila koji će ga dodatno zaštititi od štetnih UV zraka, kiselih kiša i oksidacije.

Također, osim što su neugledni i uništavaju cjelokupni izgled vašeg automobila, ptičji izmeti nagrizaju te mogu znatno oštetiti lak na autu. Što duže ostavljate takve izlučevine na svom automobilu, veća je vjerojatnost da će nanijeti nepopravljivu štetu, stoga obratite pažnju i što prije operite svoj automobil.

Ako živite u blizini mora, u području s visokom vlagom ili ako je vaš automobil zimi izložen soli na cestama, bit će osjetljiv na hrđu. Opasnost kod hrđe jest takva da se može postupno nakupljati, čak i u najmanjim kutovima, bez da postane uočljiva dok ne bude prekasno. To može oštetiti karoseriju vašeg automobila ili, u najgorem slučaju, motor - što je obično vrlo teško i skupo popraviti. Jednostavna primjena sredstva za zaštitu od hrđe na vaš automobil i njegovu podvozje zaštitit će vaš automobil i uštedjeti novac.

Dosljedna briga za vaš automobil dugoročno će vam donijeti samo dobro, odnosno uštedjeti novac i zadržati vrijednost automobila tijekom vremena.

Stoga ne trebate puno razmišljati je li oštećenje malo ili veliko te kakve mogu biti posljedice ne popravite li svoj automobil odmah jer u  AUTOLIMARSKOM I AUTOLAKIRERSKOM OBRTU "RALLY“ prilikom preuzimanja vozila obavljaju detaljan pregled oštećenog vozila potom utvrđuju stupanj i vrstu oštećenja te vrijeme potrebno za popravak. Zatim se određuje koji će dijelovi biti zamijenjeni, a koji popravljeni. U skladu s procjenom oštećenja, karoserija se rastavlja potpuno ili djelomično. Slijedi izravnavanje iskrivljene karoserije i ulegnuća u metalnim dijelovima auta te uklanjanje oštećenja nastalih prilikom mehaničkih udaraca ili korodiranjem. Nakon ugradnje popravljenih i zamijenjenih dijelova slijede završni radovi na karoseriji i zaštita popravljenih dijelova i karoserije u cijelosti.

Bez obzira radi li se o malim oštećenjima na limu auta, ili velikim uleknućima nakon automobilskih nesreća AUTOLIMARSKI I AUTOLAKIRERSKI OBRT TE OBRT ZA POSREDOVANJE U TRGOVINI "RALLY“ uspješno će odstraniti svaku hrđu i nepravilnost na Vašem automobilu. Također, imaju ugovore sa svim osiguravajućim društvima i sa svim leasing kućama te prvenstveno ugrađuju originalne dijelove, s mogućnošću ugradnje zamjenskih dijelova.

OCIJENI