Zagreb
6°C
Četvrtak
3°C
7°C
Petak
-5°C
6°C
Subota
-2°C
7°C
Sljedećih 90 dana
Uključite firmu/obrt
Pokreni svoj webshop
Video produkcija
Tražilica
Prijava korisnika
Prijava korisnika
Prijavi se kroz Facebook
Prijavi se kroz Google
Zapamti me
Prijavi me
Zaboravili ste lozinku?
Registriraj me
Košarica
Košarica je prazna
Pretražite mojkvart:
Pretraži
Uključite firmu/obrt
Pokreni svoj webshop
Početna stranica
Hrana i piće
Povratak na listu kategorija
Caffe bar, kavana, pivnica, pub
Catering, priprema hrane, dostava hrane
Delikatese, specijalizirana trgovina hranom, ethnic food
Fast food, snack bar, pečenjara
Mesnica, ribarnica
Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, OPG
Pekara
Pića, alkoholna i bezalkoholna
Prodavaonica mješovite robe, tržnica
Restoran, konoba, pizzeria
Slastičarna - kolači, sladoled, čokolade, slastice
Ugostiteljska oprema, oprema za ugostiteljstvo
Vinoteka, vino, prodaja i proizvodnja vina
Voćarna, voće, povrće
Zdrava hrana, makrobiotika, vegetarijanstvo, veganstvo
Zagreb
Zapruđe
Odaberi lokaciju ili klikni na gumb za geolociranje
Pronađi me
Cijela država
Osijek
Rijeka
Split
Zagreb
Bakar
Benkovac
Biograd n/m
Bjelovar
Buzet
Čakovec / Međimurje
Čazma
Đakovo
Daruvar
Donja Stubica
Drniš
Dubrovnik
Dugo Selo
Gospić
Imotski
Ivanić Grad
Jastrebarsko
Karlovac
Kaštela
Knin
Koprivnica
Kraljevica
Krapina
Križevci
Kutina
Labin
Makarska
Marija Bistrica
Metković
Nin
Nova Gradiška
Novalja
Novigrad
Omiš
Opatija
Oroslavje
Osijek
otok Brač
otok Hvar
otok Korčula
otok Krk
otok Pag
Pazin
Petrinja
Podstrana
Poreč
Požega
Pula
Rijeka
Rovinj
Samobor
Šibenik
Sinj
Sisak
Skradin
Slatina
Slavonski Brod
Solin
Split
Sukošan
Trogir
Umag
Varaždin
Velika Gorica
Vinkovci
Virovitica
Vodice
Vrbovec
Vukovar
Zabok
Zadar
Zagreb
Zaprešić
Županja
Cijeli grad
Blato
Borongaj
Borovje
Botinec
Brestje
Brezovica
Bukovac
Buzin
Centar
Črnomerec
Čulinec
Cvjetno naselje
Dubec
Dubrava
Dugave
Ferenščica
Folnegovićevo
Gajnice
Gračani
Ivanja Reka
Jakuševec
Jankomir
Jarun
Kajzerica
Kanal
Klara
Knežija
Kruge
Ksaver
Kustošija
Kvatrić
Lanište
Lučko
Ljubljanica
Maksimir
Malešnica
Markuševec
Medveščak
Mikulići
Mlinovi
Peščenica
Podsused
Poljanice
Prečko
Ravnice
Remete
Remetinec
Retkovec
Rudeš
Savica
Savski gaj
Šestine
Sesvete
Sigečica
Siget
Sloboština
Sopot
Špansko
Središće
Srednjaci
Stenjevec
Stupnik
Sveta Nedelja
Svetice
Travno
Trešnjevka
Trnava
Trnovčica
Trnsko
Trnje
Trokut
Utrina
Veliko Polje
Volovčica
Voltino
Vrapče
Vrbani
Vrbik
Vukomerec
Zapruđe
Zavrtnica
Žitnjak
Hrana i piće - Zapruđe
Nema subjekata
Hrana i piće - Zapruđe - okolica
Nema subjekata
Prikaži cijeli grad
Zanimljivo
Slastičarna Stari Brend
Trendovi u dizajnu torti: Najpopularniji stilovi i ukrasi za 2024. godinu
Svijet dizajna torti neprestano se mijenja, a 2024. godina donosi nam niz uzbudljivih trendova koji će oduševiti ljubitelje slastica. Slastičarna Stari Brend iz Splita donosi vam pregled najpopularnijih stilova i ukrasa koji će obilježiti ovu godinu, kako biste bili u korak s najnovijim trendovima prilikom odabira torte za vaše slavlje.Minimalizam s naglaskom na detalje jedan je od vodećih trendova za 2024. godinu. Torte s jednostavnim, čistim linijama i suptilnim dekoracijama, poput delikatnih cvjetova, metalik detalja ili teksturiranih površina, sve su popularnije. Ovaj stil odiše elegancijom i sofisticiranošću, savršen je za moderne svadbe, ali i za druge svečane prigode.Prirodni elementi i boje također su u fokusu ove godine. Torte inspirirane prirodom, s ukrasima od jestivog cvijeća, lišća i voća, donose dozu svježine i organskog šarma. Prirodne boje, poput zemljanih tonova, mekih pastelnih nijansi i zlatnih akcenata, stvaraju harmoničan i privlačan vizualni dojam.Teksture i slojevi bit će još jedan istaknuti trend. Umjesto glatkih površina, sve više se koriste razne tehnike za stvaranje bogatih tekstura, poput brušenih rubova, valovitih slojeva ili trodimenzionalnih ukrasa. Ovi detalji daju tortama jedinstven izgled i dodaju im dubinu, čineći ih vizualno privlačnima i zanimljivima.Personalizirani ukrasi i natpisi ostaju popularni i u 2024. godini. Torte koje sadrže personalizirane poruke, inicijale para ili imena slavljenika, postaju sve traženije. Ovi detalji dodaju osobni pečat svakoj torti i čine je još posebnijom za one koji slave. Također, personalizirani topperi i figurice izrađeni po mjeri bit će čest izbor za razne proslave.Jednostavne, ali raskošne jednobojne torte također će biti u trendu. Torte u jednoj boji, ali s različitim nijansama i teksturama, donose dozu luksuza i sofisticiranosti. Bilo da se odlučite za potpuno bijelu tortu s različitim slojevima i detaljima ili za tortu u nekoj intenzivnoj boji poput crvene ili tamnoplave, jednobojne torte svakako će privući pažnju.Održivi i ekološki prihvatljivi ukrasi postaju sve važniji, s naglaskom na korištenje prirodnih i biorazgradivih materijala. Umjesto plastičnih dekoracija, sve više se koriste jestivi ukrasi, papirnati topperi i drugi održivi materijali. Ovaj trend odražava rastuću svijest o očuvanju okoliša i prilagođava se potrebama ekološki osviještenih slavljenika.Zaključno, 2024. godina donosi raznolikost i inovativnost u dizajnu torti, s naglaskom na minimalizam, prirodne elemente, teksture, personalizaciju, jednobojne stilove i održivost. Slastičarna Stari Brend iz Splita s ponosom prati najnovije trendove, osiguravajući da svaka torta bude u skladu s vašim željama i aktualnim modnim smjernicama u svijetu slastica. Posjetite nas i dopustite nam da vašu proslavu obogatimo tortom koja će biti prava umjetnost u okusu i izgledu. Posjetite našu web stranicu, Facebook i Instagram profil.
Saznaj više
DIVUM DOMO
Utjecaj kvalitete vode na performanse vašeg Illy aparata za kavu
Kada govorimo o pripremi savršenog espressa ili cappuccina, kvaliteta vode koju koristite može značajno utjecati na krajnji rezultat. Voda čini oko 98% vašeg napitka, stoga nije iznenađujuće da njezina kvaliteta ima izravan utjecaj na okus kave, ali i na performanse vašeg Illy aparata za kavu. U ovom članku, poduzeće DIVUM DOMO d.o.o. iz Zagreba dijeli ključne informacije o tome kako voda utječe na vaš aparat za kavu i kako održavati optimalne uvjete za pripremu vrhunske kave. 1. Kvaliteta vode i okus kaveVoda iz slavine može sadržavati razne minerale i nečistoće koje utječu na okus kave. Tvrda voda, bogata mineralima poput kalcija i magnezija, može rezultirati napitkom s metalnim ili gorkim okusom. S druge strane, voda s premalo minerala može proizvesti kavu koja je blaga i bez punoće okusa. Preporučuje se korištenje filtrirane vode kako bi se postigao optimalan balans minerala, čime se osigurava bogat i uravnotežen okus kave.2. Kamenac i performanse aparataKamenac je najveći neprijatelj svakog aparata za kavu. Tvrda voda uzrokuje nakupljanje kamenca unutar sustava, što može dovesti do začepljenja, smanjenja protoka vode i na kraju do kvara aparata. Redovito uklanjanje kamenca ključno je za održavanje optimalnih performansi vašeg Illy aparata. Preporučuje se provođenje postupka decalcifikacije svakih 2-3 mjeseca, ovisno o tvrdoći vode.3. Kako poboljšati kvalitetu vodeKorištenje kvalitetnih filtera za vodu može značajno poboljšati njezinu kvalitetu. Filteri uklanjaju nečistoće, klor i višak minerala, čime se postiže čišća voda i bolji okus kave. Također, korištenje filtrirane vode smanjuje nakupljanje kamenca unutar aparata, produžujući njegov vijek trajanja.4. Održavanje vašeg Illy aparataPravilno održavanje uključuje redovito čišćenje dijelova aparata koji dolaze u kontakt s vodom. Osim decalcifikacije, preporučuje se svakodnevno ispiranje spremnika za vodu, cijevi i mlaznica. Na taj način sprječavate nakupljanje nečistoća i bakterija koje mogu negativno utjecati na okus kave i zdravlje korisnika.Zašto odabrati DIVUM DOMO d.o.o.?DIVUM DOMO d.o.o. iz Zagreba nudi stručne savjete i usluge za održavanje vašeg Illy aparata u najboljem stanju. Njihov tim stručnjaka pruža podršku u odabiru odgovarajućih filtera za vodu, provodi profesionalne postupke decalcifikacije i nudi savjete za svakodnevno održavanje. Uz dugogodišnje iskustvo i posvećenost kvaliteti, DIVUM DOMO d.o.o. je vaš pouzdan partner za sve potrebe vezane uz Illy aparate za kavu.Za više informacija o utjecaju kvalitete vode na vaš Illy aparat i kako ga najbolje održavati, posjetite DIVUM DOMO d.o.o. u Zagrebu. Naš tim je ovdje da vam pomogne s bilo kojim pitanjem ili potrebom. Kontaktirajte nas putem telefona ili e-maila i osigurajte si vrhunsku kvalitetu kave svaki dan.
Saznaj više
Sjaj kamen
Kako ukloniti tvrdokorne mrlje s kamena bez oštećenja površine?
Kamen je popularan materijal u interijerima i eksterijerima zbog svoje trajnosti i estetike, no s vremenom, na njegovoj površini mogu se pojaviti tvrdokorne mrlje koje je teško ukloniti. Bilo da je riječ o prolivenom ulju, vodenom kamencu ili organskim mrljama poput plijesni i mahovine, važno je znati kako pravilno očistiti kamen bez oštećenja njegove strukture.Tvrtka Sjaj kamen iz Zagreba, specijalizirana za prodaju proizvoda za čišćenje, zaštitu i njegu kamena, keramike i sličnih materijala, nudi nekoliko ključnih savjeta za uklanjanje tvrdokornih mrlja, uz minimalan rizik od oštećenja.1. Pravilan odabir sredstva za čišćenjePri odabiru sredstva za čišćenje kamena, uvijek je važno koristiti proizvode koji su specifično formulirani za kamene površine. Sredstva koja sadrže agresivne kiseline ili lužine mogu oštetiti kamen, uzrokujući promjenu boje ili strukture. Sjaj kamen preporučuje korištenje proizvoda koji su dizajnirani za zaštitu i očuvanje prirodnih karakteristika kamena, osiguravajući dugotrajnu zaštitu i sjaj.2. Pažljivo rukovanjeTvrde četke ili abrazivni materijali mogu ostaviti trajne tragove i ogrebotine na površini kamena. Stručnjaci iz Sjaj kamen savjetuju korištenje mekanih krpa, spužvi ili četki s mekanim vlaknima kako bi se izbjegla oštećenja prilikom čišćenja.3. Upotreba zaštitnih premazaNakon što se mrlje uspješno uklone, preporučuje se nanošenje zaštitnog premaza. Ovaj sloj štiti kamen od daljnjeg upijanja tekućina, čime se produžava vrijeme između potrebnih čišćenja i smanjuje rizik od novih mrlja. Tvrtka Sjaj kamen u svojoj ponudi ima visokokvalitetne premaze koji učinkovito štite kamen od vanjskih utjecaja.4. Profesionalne usluge čišćenja i održavanjaIako je moguće ukloniti manje mrlje kod kuće, tvrdokornije mrlje ili velika područja zahtijevaju stručnu pomoć, koristeći naprednu tehnologiju i ekološki prihvatljive proizvode koji su sigurni za vaše površine, ali i okoliš.Ako želite saznati više o profesionalnim rješenjima za čišćenje i njegu kamena ili naručiti uslugu, posjetite web stranicu tvrtke Sjaj kamen.Održavanje prirodnog kamena može biti jednostavno uz pravilnu njegu i upotrebu odgovarajućih proizvoda. Stručnjaci iz Sjaj kamen su tu da osiguraju dugotrajnost i ljepotu vaših kamenih površina, bilo da je riječ o svakodnevnom čišćenju ili složenim zahvatima obnove.
Saznaj više
Servis caffe aparata, Prodaja i servis ugostiteljske opreme
Profesionalni caffe aparati: Kako DOBRI DEČKI pomažu u stvaranju savršenog espressa
Savršen espresso nije samo rezultat vrhunskih zrna kave, već i preciznog i pouzdanog caffe aparata koji omogućuje izvlačenje najboljih aroma i okusa. U svijetu ugostiteljstva, gdje je svaka šalica kave bitna, odabir pravog profesionalnog aparata može biti razlika između prosječnog i izvrsnog espressa. Tvrtka DOBRI DEČKI iz Dugog Sela specijalizirana je za pružanje visokokvalitetnih profesionalnih caffe aparata koji zadovoljavaju potrebe najzahtjevnijih korisnika.Profesionalni caffe aparati omogućuju kontrolu nad ključnim parametrima pripreme kave – poput temperature vode, pritiska i vremena ekstrakcije – što je ključno za postizanje dosljedno savršenih rezultata. Aparati iz ponude tvrtke DOBRI DEČKI dizajnirani su kako bi pružili stabilne performanse i dugotrajnu pouzdanost, čak i u najprometnijim ugostiteljskim objektima.Još jedna prednost ovih aparata je jednostavnost korištenja i održavanja. Moderni caffe aparati koje nudi DOBRI DEČKI opremljeni su intuitivnim kontrolama i funkcijama koje olakšavaju rad barista, omogućujući im da brzo i precizno pripreme kavu bez kompromisa u kvaliteti. Također, ovi aparati zahtijevaju minimalno održavanje, što smanjuje troškove i prekide u radu, omogućujući neprekinutu uslugu tijekom cijelog dana.Ključ savršenog espressa je u detaljima – precizna kontrola mljevenja, optimalna temperatura i točno vrijeme ekstrakcije. Profesionalni caffe aparati koje nudi DOBRI DEČKI osiguravaju sve ove aspekte, pružajući mogućnost postizanja bogatog, kremastog espressa koji zadovoljava i najzahtjevnije kavopije.Uz caffe aparate visoke tehnologije, DOBRI DEČKI nude i savjetovanje, instalaciju i podršku kako bi svaki ugostiteljski objekt mogao postići najbolje rezultate. Njihov tim stručnjaka pomoći će vam u odabiru aparata koji najbolje odgovara vašem poslovanju, osiguravajući vrhunsku kavu i zadovoljstvo vaših gostiju.Ako želite podići iskustvo ispijanja kave u svom ugostiteljskom objektu na višu razinu, DOBRI DEČKI iz Dugog Sela tu su da vam pomognu u stvaranju savršenog espressa.
Saznaj više
OPG MLINARIĆ
Uloga OPG-ova u očuvanju tradicionalnih kultura i običaja
Obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG-ovi) igraju ključnu ulogu u očuvanju tradicionalnih kultura i običaja u ruralnim sredinama. OPG Mlinarić iz Jastrebarskog ponosno doprinosi očuvanju naslijeđa kroz svoj rad, kombinirajući tradicionalne metode s modernim pristupima u poljoprivredi.Jedan od glavnih načina na koji OPG-ovi doprinose očuvanju tradicije je uzgoj autohtonih sorti i pasmina. OPG Mlinarić, primjerice, uzgaja stare sorte voća i povrća koje su prilagođene lokalnim uvjetima i klimi. Ove sorte često su otpornije na bolesti i štetnike te ne zahtijevaju intenzivnu uporabu kemijskih sredstava, što pridonosi održivosti i očuvanju bioraznolikosti.Osim uzgoja, OPG-ovi su također važni čuvari tradicionalnih tehnika i znanja. Mnogi OPG-ovi, poput OPG-a Mlinarić, koriste metode obrade zemlje i proizvodnje hrane koje su se prenosile s generacije na generaciju. Ove metode uključuju ručnu žetvu, prirodno sušenje i konzerviranje plodova, kao i izradu tradicionalnih proizvoda poput domaćih džemova, sireva i suhomesnatih proizvoda. Očuvanje ovih tehnika ne samo da održava tradiciju živom, već i osigurava proizvodnju hrane visoke kvalitete.Sudjelovanje u lokalnim manifestacijama i sajmovima još je jedan način na koji OPG-ovi pomažu u očuvanju kulture. OPG Mlinarić redovito sudjeluje na sajmovima, izložbama i manifestacijama koje promiču lokalne proizvode i običaje. Ove manifestacije često uključuju i kulturno-umjetničke programe, čime se dodatno osnažuje svijest o važnosti očuvanja tradicije.OPG-ovi također igraju važnu ulogu u edukaciji mlađih generacija o važnosti očuvanja kulturnog naslijeđa. Kroz radionice, posjete i edukativne programe, djeca i mladi imaju priliku učiti o tradicionalnim metodama poljoprivrede, pripremi hrane i očuvanju okoliša. OPG Mlinarić aktivno sudjeluje u takvim programima, prenoseći znanje i vještine na buduće generacije.Zaključno, OPG-ovi poput OPG-a Mlinarić iz Jastrebarskog igraju nezamjenjivu ulogu u očuvanju tradicionalnih kultura i običaja. Kroz uzgoj autohtonih sorti, očuvanje starih tehnika, sudjelovanje u lokalnim manifestacijama i edukaciju mladih, OPG-ovi osiguravaju da naslijeđe koje su stvorili naši preci ostane živo i relevantno i u suvremenom društvu. Posjetite našu web stranicu te Instagram profil.
Saznaj više
LABORATORIJSKA OPREMA "M.B.O.-BIRO"
Kako odabrati pravu opremu za istraživačko-razvojne laboratorije
Odabir prave opreme za istraživačko-razvojne laboratorije ključno je za postizanje točnih i pouzdanih rezultata, kao i za osiguranje učinkovitosti i sigurnosti laboratorijskih procesa. S obzirom na specifične potrebe i zahtjeve svakog laboratorija, važno je pažljivo razmotriti nekoliko ključnih faktora pri odabiru opreme. M.B.O. BIRO d.o.o. iz Samobora donosi vam savjete kako odabrati pravu opremu za vaš istraživačko-razvojni laboratorij.Prvi korak u odabiru opreme je razumijevanje specifičnih potreba vašeg laboratorija. Svaki laboratorij ima jedinstvene zahtjeve ovisno o području istraživanja, vrstama analiza i postupcima koji se provode. Prije nego što krenete u kupovinu opreme, važno je definirati ključne funkcije koje oprema mora ispunjavati. M.B.O. BIRO d.o.o. nudi širok asortiman laboratorijske opreme, od osnovnih instrumenata do specijalizirane opreme, prilagođene specifičnim potrebama vašeg laboratorija.Kvaliteta opreme je ključna za osiguranje točnosti i pouzdanosti rezultata. Laboratorijska oprema mora biti precizna, pouzdana i dugotrajna kako bi se osigurali konzistentni rezultati u svakom eksperimentu ili analizi. Investiranje u visokokvalitetnu opremu dugoročno se isplati, jer smanjuje rizik od kvarova i potrebe za čestim održavanjem. M.B.O. BIRO d.o.o. surađuje s vodećim svjetskim proizvođačima, pružajući opremu koja zadovoljava najviše standarde kvalitete.Ergonomija i jednostavnost korištenja također su važni faktori pri odabiru opreme. U laboratorijima, gdje se svakodnevno provodi veliki broj različitih operacija, važno je da oprema bude jednostavna za upotrebu i ergonomski dizajnirana kako bi se smanjio umor i povećala produktivnost. Odabir opreme s intuitivnim sučeljem i lakoćom rukovanja može značajno poboljšati radnu učinkovitost i smanjiti mogućnost pogrešaka.Prilikom odabira opreme važno je također razmotriti kompatibilnost s postojećom opremom i softverom. Integracija novih instrumenata s postojećim sustavima može biti izazovna, stoga je ključno osigurati da nova oprema podržava standardne formate podataka i može se lako integrirati u postojeći laboratorijski tijek rada. M.B.O. BIRO d.o.o. pruža podršku u integraciji opreme, osiguravajući glatko funkcioniranje vašeg laboratorija.Financijski aspekti odabira opreme također su važni. Dok je važno ulagati u kvalitetnu opremu, također je potrebno uskladiti budžet s potrebama laboratorija. M.B.O. BIRO d.o.o. nudi fleksibilne opcije financiranja i konkurentne cijene, omogućujući vam da odaberete opremu koja odgovara vašim financijskim mogućnostima, bez kompromisa u kvaliteti.Sigurnost i usklađenost sa standardima još su jedan ključni aspekt koji treba razmotriti. Laboratorijska oprema mora zadovoljavati sve relevantne sigurnosne i regulatorne zahtjeve kako bi se osigurala sigurnost osoblja i usklađenost s industrijskim standardima. M.B.O. BIRO d.o.o. nudi opremu koja ispunjava sve potrebne certifikate i standarde, pružajući vam mir i sigurnost u svakodnevnom radu.Zaključno, odabir prave opreme za istraživačko-razvojne laboratorije zahtijeva pažljivo razmatranje specifičnih potreba, kvalitete, ergonomije, kompatibilnosti, financija i sigurnosti. M.B.O. BIRO d.o.o. iz Samobora stoji vam na raspolaganju s visokokvalitetnom opremom i stručnim savjetima kako biste osigurali da vaš laboratorij radi učinkovito, točno i sigurno. Posjetite našu web stranicu.
Saznaj više
TIL TEKSTIL d.o.o.
Kako koristiti keper tkanine za izdržljive i elegantne interijere
Keper tkanine postale su omiljen izbor za izradu izdržljivih, a istovremeno elegantnih interijera, zahvaljujući svojoj čvrstoći, svestranosti i vizualnoj privlačnosti. TIL TEKSTIL d.o.o. iz Zagreba donosi savjete kako iskoristiti keper tkanine u vašem domu ili poslovnom prostoru kako biste postigli vrhunski dizajn s dugotrajnim materijalima.Keper je poznat po svojoj karakterističnoj dijagonalnoj strukturi tkanja, što mu daje dodatnu izdržljivost u odnosu na druge tkanine. Ova vrsta tkanine idealna je za prostore u kojima je potrebno često čišćenje i izdržljivost, poput kauča, stolica ili jastuka. Zbog svoje čvrstoće, keper tkanine mogu podnijeti svakodnevnu upotrebu, bez gubitka kvalitete ili oštećenja.Osim funkcionalnosti, keper tkanine nude i estetsku vrijednost. Zahvaljujući različitim bojama, uzorcima i teksturama, mogu se koristiti za stvaranje elegantnih interijera. Bilo da se odlučite za neutralne tonove kako biste stvorili mirnu i sofisticiranu atmosferu ili za živopisne boje i uzorke kako biste unijeli dinamiku u prostor, keper se lako prilagođava svakom stilu.Jedna od glavnih prednosti keper tkanina je otpornost na mrlje i habanje. Zbog svoje gustoće i strukture, keper je izuzetno izdržljiv, što ga čini savršenim izborom za obitelji s djecom ili kućnim ljubimcima. Ova tkanina također je jednostavna za održavanje, jer se lako čisti i ne zadržava prljavštinu, što je dodatna pogodnost za svakodnevno korištenje.Keper tkanine također su odličan izbor za zavjese i prekrivače. Zbog svoje težine i otpornosti na gužvanje, keper pruža luksuzan pad i glatku teksturu, čineći zavjese elegantnim dodatkom svakom prostoru. Prekrivači izrađeni od kepera pružaju toplinu i dugotrajnost, a istovremeno dodaju sofisticirani dodir interijeru.TIL TEKSTIL d.o.o. iz Zagreba nudi širok asortiman keper tkanina koje su prilagođene različitim potrebama i stilovima. Keper je idealan za izradu tapeciranog namještaja, zavjesa, dekorativnih jastuka i drugih elemenata interijera koji zahtijevaju izdržljivost i estetsku vrijednost. Ova tkanina također omogućuje kreativnost u dizajnu, budući da dolazi u različitim uzorcima, bojama i teksturama, prilagođenima svakom ukusu.Zaključno, keper tkanine predstavljaju savršen spoj funkcionalnosti i elegancije u interijerima. Njihova izdržljivost, otpornost na mrlje i habanje te estetska vrijednost čine ih idealnim izborom za svaki prostor. TIL TEKSTIL d.o.o. iz Zagreba nudi kvalitetne keper tkanine koje će zadovoljiti potrebe i najzahtjevnijih korisnika, pružajući dugotrajna i elegantna rješenja za svaki interijer. Posjetite našu web stranicu.
Saznaj više
Sobe, bistro i pečenjara VIki
Kako se održavaju visoki standardi higijene i sigurnosti u pečenjari
Održavanje visokih standarda higijene i sigurnosti u pečenjari ključno je za osiguranje zdravlja gostiju i kvalitete usluge. Sobe, bistro i pečenjara Viki iz Sesveta ponosno ističu svoju predanost očuvanju najviših standarda higijene i sigurnosti u svakom aspektu poslovanja, što im omogućuje pružanje vrhunskog iskustva svim posjetiteljima.Jedan od glavnih prioriteta u pečenjari Viki je stroga kontrola higijene hrane. Svi procesi pripreme hrane provode se prema najvišim higijenskim standardima, što uključuje redovito čišćenje i dezinfekciju svih radnih površina, opreme i alata. Svi zaposlenici obvezni su pridržavati se strogo definiranih procedura, uključujući pravilno pranje ruku, nošenje zaštitne odjeće i rukavica te pravilno skladištenje sirovina.Sigurnost hrane osigurava se i kroz pažljivu kontrolu kvalitete sirovina koje se koriste u pripremi jela. Pečenjara Viki surađuje s provjerenim dobavljačima koji isporučuju svježe i kvalitetne namirnice, dok se svi proizvodi pažljivo pregledavaju prije upotrebe. Redovita kontrola roka trajanja i ispravnosti proizvoda dodatno jamči da su sva jela pripremljena od svježih i sigurnih sastojaka.Redovito održavanje i čišćenje opreme još je jedan ključan aspekt održavanja visokih standarda higijene. Sva oprema koja se koristi u kuhinji, uključujući roštilje, pećnice i hladnjake, redovito se servisira i čisti kako bi se osigurala njihova ispravnost i higijenska čistoća. Redovitim čišćenjem smanjuje se rizik od kontaminacije hrane i osigurava dugotrajnost opreme.Pravilno skladištenje hrane također je od velike važnosti za očuvanje sigurnosti i higijene. Sirovine se skladište u odgovarajućim uvjetima, pri kontroliranoj temperaturi i u skladu s propisima, kako bi se spriječilo kvarenje i kontaminacija. U pečenjari Viki, svi hladnjaci i skladišni prostori redovito se provjeravaju kako bi se osigurala optimalna temperatura i čistoća.Obuka zaposlenika ključna je za održavanje visokih standarda sigurnosti i higijene. Svi zaposlenici redovito sudjeluju u edukacijama o higijeni i sigurnosti hrane, čime se osigurava da su u tijeku s najnovijim propisima i praksama. Osim toga, zaposlenici su educirani o važnosti osobne higijene i pridržavanju sigurnosnih procedura tijekom rada.Zaključno, održavanje visokih standarda higijene i sigurnosti u pečenjari Viki iz Sesveta rezultat je stroge kontrole higijene hrane, pažljive kontrole kvalitete sirovina, redovitog čišćenja opreme, pravilnog skladištenja hrane i kontinuirane obuke zaposlenika. Sobe, bistro i pečenjara Viki ponosno pružaju svojim gostima sigurno i higijensko okruženje, osiguravajući vrhunsko iskustvo svaki put kada ih posjete. Posjetite naš Facebook profil.
Saznaj više
ADRIA CONVEX d.o.o.
Kupovina nove naspram rabljene ugostiteljske opreme: Što je bolji izbor?
Kada se radi o opremanju ugostiteljskog objekta, vlasnici često postavljaju pitanje: trebaju li investirati u novu opremu ili je bolji izbor kupovina rabljene opreme? Obje opcije imaju svoje prednosti i nedostatke, a odluka ovisi o specifičnim potrebama i proračunu svakog pojedinog restorana. ADRIA CONVEX d.o.o. iz Opatije donosi vam pregled ključnih čimbenika koje treba uzeti u obzir prilikom odabira između nove i rabljene ugostiteljske opreme.Nova oprema nudi brojne prednosti, među kojima su jamstvo, pouzdanost i dugotrajnost. Kupnjom nove opreme, vlasnici restorana mogu biti sigurni da dobivaju uređaje s najnovijom tehnologijom i energetskom učinkovitošću, što može značajno smanjiti operativne troškove. Nova oprema također dolazi s proizvođačevim jamstvom, što znači da su svi eventualni kvarovi ili problemi pokriveni unutar određenog razdoblja, čime se smanjuju troškovi održavanja i popravka u prvim godinama uporabe.S druge strane, rabljena oprema može biti nešto povoljnija opcija, posebno za one s ograničenim proračunom. Kupovina rabljene opreme omogućuje vlasnicima restorana da nabave kvalitetne uređaje po znatno nižim cijenama u usporedbi s novom opremom. Međutim, važno je napomenuti da rabljena oprema ima kraći vijek trajanja, te vjerovatno neće biti u potpunosti usklađena s najnovijim sigurnosnim standardima ili energetskom učinkovitošću. Prilikom kupovine rabljene opreme, važno je provjeriti njezino stanje, povijest održavanja i funkcionalnost kako biste osigurali da oprema ispunjava sve zahtjeve vašeg poslovanja.Još jedan ključan faktor koji treba uzeti u obzir je pouzdanost i dostupnost servisa. Nova oprema obično dolazi s podrškom proizvođača i osiguranom servisnom mrežom, što može olakšati održavanje i popravke. Rabljena oprema, s druge strane, može zahtijevati specijalizirane servise ili dijelove koji možda više nisu dostupni, što može povećati troškove održavanja ili u krajnosti nemogućnost popravka.Prilagodba opreme vašim potrebama također igra važnu ulogu. Nova oprema može biti prilagođena specifičnim zahtjevima vašeg restorana, uključujući personalizirane opcije i najnovije tehnologije koje olakšavaju rad i poboljšavaju učinkovitost. Rabljena oprema, iako može biti funkcionalna, neće nuditi iste mogućnosti prilagodbe i može zahtijevati dodatne prilagodbe kako bi odgovarala vašim potrebama.Zaključno, odluka između kupovine nove i rabljene ugostiteljske opreme ovisi o vašem proračunu, dugoročnim planovima i specifičnim potrebama vašeg restorana. ADRIA CONVEX d.o.o. iz Opatije nudi širok izbor nove i manji izbor rabljene ugostiteljske opreme, kao i stručne savjete kako bi vam pomogao donijeti najbolju odluku za vaše poslovanje. Bez obzira na to koju opciju odaberete, ključno je osigurati da oprema zadovoljava sve tehničke i funkcionalne zahtjeve te da doprinosi uspješnom radu vašeg ugostiteljskog objekta.
Saznaj više
Foto studio ĐURĐICA
Kako se pripremiti za profesionalno fotografiranje
Profesionalno fotografiranje je prilika za stvaranje trajnih uspomena, a kako bi rezultat bio što bolji, važno je pravilno se pripremiti. Foto studio Đurđica iz Zagreba, s bogatim iskustvom u raznim vrstama fotografiranja, donosi vam nekoliko savjeta kako biste se najbolje pripremili za svoj termin fotografiranja i osigurali besprijekorne rezultate.Prije svega, planiranje je ključ. Razmislite o vrsti fotografija koje želite i o njihovoj svrsi. Hoće li to biti obiteljske, portretne, poslovne ili umjetničke fotografije? Definiranje cilja pomoći će vam odabrati odgovarajući stil odjeće, šminku i frizuru. Foto studio Đurđica preporučuje da unaprijed razgovarate s fotografom o svojim željama i viziji kako bi se osigurala najbolja realizacija vaših ideja.Odjeća igra ključnu ulogu u stvaranju dojmljivih fotografija. Prilikom odabira odjeće, važno je uskladiti boje i uzorke kako bi se izbjegli odjevni predmeti koji odvlače pažnju s vašeg lica. Jednostavne boje, bez velikih uzoraka ili natpisa, obično su najbolji izbor, jer omogućuju da lice i izrazi emocija dođu u prvi plan. Ako fotografirate s obitelji ili partnerom, preporučuje se usklađivanje odjeće kako bi fotografije izgledale skladnije.Šminka i frizura također su važni aspekti pripreme. Ako se šminkate, imajte na umu da kamere često traže malo jači makeup kako bi se izbjeglo da lice izgleda blijedo ili ravno. Profesionalna šminka može značajno doprinijeti izgledu na fotografijama, a preporučuje se i postojana frizura koja neće gubiti oblik tijekom fotografiranja. Foto studio Đurđica preporučuje da, ako niste sigurni u vlastite vještine šminkanja ili stiliziranja, angažirate profesionalca koji će vam pomoći da zablistate.Opuštenost i prirodnost ključni su za uspješne fotografije. Profesionalni fotografi znaju kako stvoriti ugodnu atmosferu u kojoj ćete se osjećati opušteno i prirodno pred kamerom. Foto studio Đurđica savjetuje da se ne zamarate previše poziranjem i da dopustite da se vaša osobnost i spontanost pokažu. Fotograf će vas voditi kroz proces i pomoći vam postići najbolje poze i izraze.Dobar odmor i hidratacija dan prije fotografiranja također su važni. Puno sna, zdrava prehrana i dovoljna količina vode pomoći će da izgledate svježe i odmorno na fotografijama. Zdrav i njegovan izgled kože doprinosi boljem rezultatu, a važno je i da se osjećate dobro iznutra, jer će se to odraziti na vašem izgledu.Zaključno, priprema za profesionalno fotografiranje zahtijeva malo planiranja, odabira odjeće, šminke i frizure te opuštenog pristupa. Foto studio Đurđica iz Zagreba osigurava ugodno iskustvo fotografiranja, pomažući vam da zablistate pred kamerom i dobijete fotografije koje ćete rado dijeliti i čuvati. Posjetite našu web stranicu.
Saznaj više
Zanimljivo
Slastičarna Stari Brend
Trendovi u dizajnu torti: Najpopularniji stilovi i ukrasi za 2024. godinu
Svijet dizajna torti neprestano se mijenja, a 2024. godina donosi nam niz uzbudljivih trendova koji će oduševiti ljubitelje slastica. Slastičarna Stari Brend iz Splita donosi vam pregled najpopularnijih stilova i ukrasa koji će obilježiti ovu godinu, kako biste bili u korak s najnovijim trendovima prilikom odabira torte za vaše slavlje.Minimalizam s naglaskom na detalje jedan je od vodećih trendova za 2024. godinu. Torte s jednostavnim, čistim linijama i suptilnim dekoracijama, poput delikatnih cvjetova, metalik detalja ili teksturiranih površina, sve su popularnije. Ovaj stil odiše elegancijom i sofisticiranošću, savršen je za moderne svadbe, ali i za druge svečane prigode.Prirodni elementi i boje također su u fokusu ove godine. Torte inspirirane prirodom, s ukrasima od jestivog cvijeća, lišća i voća, donose dozu svježine i organskog šarma. Prirodne boje, poput zemljanih tonova, mekih pastelnih nijansi i zlatnih akcenata, stvaraju harmoničan i privlačan vizualni dojam.Teksture i slojevi bit će još jedan istaknuti trend. Umjesto glatkih površina, sve više se koriste razne tehnike za stvaranje bogatih tekstura, poput brušenih rubova, valovitih slojeva ili trodimenzionalnih ukrasa. Ovi detalji daju tortama jedinstven izgled i dodaju im dubinu, čineći ih vizualno privlačnima i zanimljivima.Personalizirani ukrasi i natpisi ostaju popularni i u 2024. godini. Torte koje sadrže personalizirane poruke, inicijale para ili imena slavljenika, postaju sve traženije. Ovi detalji dodaju osobni pečat svakoj torti i čine je još posebnijom za one koji slave. Također, personalizirani topperi i figurice izrađeni po mjeri bit će čest izbor za razne proslave.Jednostavne, ali raskošne jednobojne torte također će biti u trendu. Torte u jednoj boji, ali s različitim nijansama i teksturama, donose dozu luksuza i sofisticiranosti. Bilo da se odlučite za potpuno bijelu tortu s različitim slojevima i detaljima ili za tortu u nekoj intenzivnoj boji poput crvene ili tamnoplave, jednobojne torte svakako će privući pažnju.Održivi i ekološki prihvatljivi ukrasi postaju sve važniji, s naglaskom na korištenje prirodnih i biorazgradivih materijala. Umjesto plastičnih dekoracija, sve više se koriste jestivi ukrasi, papirnati topperi i drugi održivi materijali. Ovaj trend odražava rastuću svijest o očuvanju okoliša i prilagođava se potrebama ekološki osviještenih slavljenika.Zaključno, 2024. godina donosi raznolikost i inovativnost u dizajnu torti, s naglaskom na minimalizam, prirodne elemente, teksture, personalizaciju, jednobojne stilove i održivost. Slastičarna Stari Brend iz Splita s ponosom prati najnovije trendove, osiguravajući da svaka torta bude u skladu s vašim željama i aktualnim modnim smjernicama u svijetu slastica. Posjetite nas i dopustite nam da vašu proslavu obogatimo tortom koja će biti prava umjetnost u okusu i izgledu. Posjetite našu web stranicu, Facebook i Instagram profil.
Saznaj više
DIVUM DOMO
Utjecaj kvalitete vode na performanse vašeg Illy aparata za kavu
Kada govorimo o pripremi savršenog espressa ili cappuccina, kvaliteta vode koju koristite može značajno utjecati na krajnji rezultat. Voda čini oko 98% vašeg napitka, stoga nije iznenađujuće da njezina kvaliteta ima izravan utjecaj na okus kave, ali i na performanse vašeg Illy aparata za kavu. U ovom članku, poduzeće DIVUM DOMO d.o.o. iz Zagreba dijeli ključne informacije o tome kako voda utječe na vaš aparat za kavu i kako održavati optimalne uvjete za pripremu vrhunske kave. 1. Kvaliteta vode i okus kaveVoda iz slavine može sadržavati razne minerale i nečistoće koje utječu na okus kave. Tvrda voda, bogata mineralima poput kalcija i magnezija, može rezultirati napitkom s metalnim ili gorkim okusom. S druge strane, voda s premalo minerala može proizvesti kavu koja je blaga i bez punoće okusa. Preporučuje se korištenje filtrirane vode kako bi se postigao optimalan balans minerala, čime se osigurava bogat i uravnotežen okus kave.2. Kamenac i performanse aparataKamenac je najveći neprijatelj svakog aparata za kavu. Tvrda voda uzrokuje nakupljanje kamenca unutar sustava, što može dovesti do začepljenja, smanjenja protoka vode i na kraju do kvara aparata. Redovito uklanjanje kamenca ključno je za održavanje optimalnih performansi vašeg Illy aparata. Preporučuje se provođenje postupka decalcifikacije svakih 2-3 mjeseca, ovisno o tvrdoći vode.3. Kako poboljšati kvalitetu vodeKorištenje kvalitetnih filtera za vodu može značajno poboljšati njezinu kvalitetu. Filteri uklanjaju nečistoće, klor i višak minerala, čime se postiže čišća voda i bolji okus kave. Također, korištenje filtrirane vode smanjuje nakupljanje kamenca unutar aparata, produžujući njegov vijek trajanja.4. Održavanje vašeg Illy aparataPravilno održavanje uključuje redovito čišćenje dijelova aparata koji dolaze u kontakt s vodom. Osim decalcifikacije, preporučuje se svakodnevno ispiranje spremnika za vodu, cijevi i mlaznica. Na taj način sprječavate nakupljanje nečistoća i bakterija koje mogu negativno utjecati na okus kave i zdravlje korisnika.Zašto odabrati DIVUM DOMO d.o.o.?DIVUM DOMO d.o.o. iz Zagreba nudi stručne savjete i usluge za održavanje vašeg Illy aparata u najboljem stanju. Njihov tim stručnjaka pruža podršku u odabiru odgovarajućih filtera za vodu, provodi profesionalne postupke decalcifikacije i nudi savjete za svakodnevno održavanje. Uz dugogodišnje iskustvo i posvećenost kvaliteti, DIVUM DOMO d.o.o. je vaš pouzdan partner za sve potrebe vezane uz Illy aparate za kavu.Za više informacija o utjecaju kvalitete vode na vaš Illy aparat i kako ga najbolje održavati, posjetite DIVUM DOMO d.o.o. u Zagrebu. Naš tim je ovdje da vam pomogne s bilo kojim pitanjem ili potrebom. Kontaktirajte nas putem telefona ili e-maila i osigurajte si vrhunsku kvalitetu kave svaki dan.
Saznaj više
Sjaj kamen
Kako ukloniti tvrdokorne mrlje s kamena bez oštećenja površine?
Kamen je popularan materijal u interijerima i eksterijerima zbog svoje trajnosti i estetike, no s vremenom, na njegovoj površini mogu se pojaviti tvrdokorne mrlje koje je teško ukloniti. Bilo da je riječ o prolivenom ulju, vodenom kamencu ili organskim mrljama poput plijesni i mahovine, važno je znati kako pravilno očistiti kamen bez oštećenja njegove strukture.Tvrtka Sjaj kamen iz Zagreba, specijalizirana za prodaju proizvoda za čišćenje, zaštitu i njegu kamena, keramike i sličnih materijala, nudi nekoliko ključnih savjeta za uklanjanje tvrdokornih mrlja, uz minimalan rizik od oštećenja.1. Pravilan odabir sredstva za čišćenjePri odabiru sredstva za čišćenje kamena, uvijek je važno koristiti proizvode koji su specifično formulirani za kamene površine. Sredstva koja sadrže agresivne kiseline ili lužine mogu oštetiti kamen, uzrokujući promjenu boje ili strukture. Sjaj kamen preporučuje korištenje proizvoda koji su dizajnirani za zaštitu i očuvanje prirodnih karakteristika kamena, osiguravajući dugotrajnu zaštitu i sjaj.2. Pažljivo rukovanjeTvrde četke ili abrazivni materijali mogu ostaviti trajne tragove i ogrebotine na površini kamena. Stručnjaci iz Sjaj kamen savjetuju korištenje mekanih krpa, spužvi ili četki s mekanim vlaknima kako bi se izbjegla oštećenja prilikom čišćenja.3. Upotreba zaštitnih premazaNakon što se mrlje uspješno uklone, preporučuje se nanošenje zaštitnog premaza. Ovaj sloj štiti kamen od daljnjeg upijanja tekućina, čime se produžava vrijeme između potrebnih čišćenja i smanjuje rizik od novih mrlja. Tvrtka Sjaj kamen u svojoj ponudi ima visokokvalitetne premaze koji učinkovito štite kamen od vanjskih utjecaja.4. Profesionalne usluge čišćenja i održavanjaIako je moguće ukloniti manje mrlje kod kuće, tvrdokornije mrlje ili velika područja zahtijevaju stručnu pomoć, koristeći naprednu tehnologiju i ekološki prihvatljive proizvode koji su sigurni za vaše površine, ali i okoliš.Ako želite saznati više o profesionalnim rješenjima za čišćenje i njegu kamena ili naručiti uslugu, posjetite web stranicu tvrtke Sjaj kamen.Održavanje prirodnog kamena može biti jednostavno uz pravilnu njegu i upotrebu odgovarajućih proizvoda. Stručnjaci iz Sjaj kamen su tu da osiguraju dugotrajnost i ljepotu vaših kamenih površina, bilo da je riječ o svakodnevnom čišćenju ili složenim zahvatima obnove.
Saznaj više