OCIJENI

VENEERS zubne ljuskice za savršen osmijeh

Objavljeno: 24.11.2020. 9:16

VENEERS zubne ljuskice protetski su nadomjestak koji se trajno postavlja na površinu zuba i mijenja liniju zubi i osmijeha. Keramičke ljuskice za zube svoju popularnost stekle su u Hollywoodu zbog čega mnogi sanjaju o hollywoodskom osmijehu.

Zubne ljuskice najčešće se postavljaju na prednjim gornjim zubima, u svrhu ispravljanja nepravilnosti zuba. Zahvaljujući bezmetalnoj keramici, ljuskice oponašaju prirodne zube stoga mogu zadovoljiti najviše estetske kriterije i omogućiti pacijentu savršen osmijeh.

Opis zahvata
Proces dobivanja zubnih ljuskica započinje detaljnim pregledom. Pri pregledu se treba ustanoviti  jeste li kandidat za ugradnju ljuskica. Naime, glavni uvjet za ugradnju ljuskica su prirodni zubi koji nisu prethodno ispunjeni ispunima s više od 50%.

Nakon pregleda slijedi minimalno brušenje zuba i uzimanje otiska. Iako minimalno, brušenje zubi u slučaju ljuskica je potrebno kako bi se izravnao osmijeh i dobila idealna linija osmijeha. Brusi se otprilike 0,5 mm debljine cakline što je puno manje nego kod brušenja za zubne krunice.

Nakon brušenja uzima se otisak koji potom odlazi u zubotehnički laboratorij gdje dentalni tehničari izrađuju porculanske ljuskice za zube. U razdoblju dok se ljuskice za zube ne izrade, izrađuju se privremene ljuskice kojima je glavna funkcija da zaštite vaše zube dok se ne naprave trajne keramičke ljuskice.

Prilikom sljedećeg dolaska, pacijent na probu dobiva ljuskice i može vidjeti svoj novi osmijeh. U slučaju da je potrebna dorada, ona može biti gotova kroz jedan do dva dana.

Nakon toga slijedi finalna proba i trajno cementiranje zubnih ljuskica.

Nakon postavljanja ljuskica za zube na prednju plohu zuba pacijent neće osjetiti posljedice tretmana na zubnom mesu jer je izrada ljuskica najnježniji zahvat za zubno meso i ne izaziva upale i povlačenje mesa među zubima.

Pacijenti se vrlo brzo nakon postavljanja zubnih ljuskica vraćaju svom svakodnevnom životu i uobičajenim prehrambenim navikama, uz redovnu oralnu higijenu i bez straha od ispadanja ili loma ljuskica.

Također, ljuskice spadaju u minimalno invazivne i potpuno bezbolne, ali vrlo zahtjevne estetske stomatološke zahvate jer zahtijevaju vrhunski i timski rad specijalista stomatološke protetike, zubnog tehničara i vas kao pacijenta koji sudjeluje u kreiranju vlastitog osmijeha.

Ljuskice za zube su vrlo popularan tretman zbog mnogih prednosti kao što su:

  1. Minimalno brušenje zuba na koji se postavljaju ljuskice
  2. Prirodan izgled zuba
  3. Glatka površina keramičkih ljuskica za zube stoga zubi ne mijenja boju
  4. Dugotrajnost
  5. Bezbolnost zahvata
  6. Zahvat je nježan za zubno meso, ne dolazi do upale zubnog mesa i njegovog povlačenja
Ljuskice za zube mogu uspješno riješiti brojne estetske i zdravstvene probleme kao što su: zubi nepravilnog položaja, otkrhnuti zubi, istrošeni zubi, tamni i diskolorirani zubi, razmak među zubima, oštećeni zubi ili zubi koji su promijenili svoju prirodnu boju.

Ljuskice za zube mogu promijeniti oblik, veličinu, položaj i prirodnu boju zubi što osim što poboljšava estetiku vaših zubi, može spriječiti i neke zdravstvene probleme koje mogu uzrokovati istrošeni, oštećeni ili neravni zubi kao što su nastanak karijesa, puknuće zuba, povlačenje ili upala zubnog mesa.

Ljuskice za zube, također, mogu biti dobra alternativa dugogodišnjem nošenju fiksnog aparatića ako se radi o nepravilno postavljenim zubima ili ako postoji manji razmak između prednjih zubi.

Pravilo izrađene, i od kvalitetnog materijala, ljuskice za zube su trajno rješenje.

Za postavljanje ovakvih zubnih navlaka potrebni su posebni, vrlo kvalitetni suvremeni materijali te stomatolog s potrebnim specijalističkim znanjima ali i vrijeme za kvalitetnu pripremu plohe zuba. Takav tretman sigurno će Vam omogućiti vrhunski doktori dentalne medicine u Centru dentalne medicine Basić i Pavlović. Ako želite kvalitetno rješenje za estetsko poboljšanje osmijeha Gospodska 27 u zagrebačkom naselju Vrapče adresa je koju trebate pronaći.

OCIJENI