OCIJENI

Niste zadovoljni izgledom produljenog zubnog mesa: Nudimo rješenje za besprijekoran osmijeh

Objavljeno: 21.8.2020. 13:26

Lijepo oblikovan i simetričan osmijeh važan je dio našeg samopouzdanja i brige o izgledu. Može se reći da je briga o zdravlju i izgledu jedan od imperativa 21. stoljeća, a upravo vidljivost i veličina zuba i zubnog mesa mogu značajno narušiti estetiku osmijeha i  lica. No mnogi koji imaju taj problem ne znaju da se tako nešto danas rješava brzo, učinkovito i posve bezbolno. Kada imate pretjerano produljeno zubno meso, tzv. gummy smile, zubno meso u gornjoj ili/i donjoj čeljusti je previše istaknuto. Nekoliko je potencijalnih razloga i rješenja za ovu problematiku o čemu će biti riječi u nastavku teksta.
 
 
 
Potencijalni uzroci produljenog zubnog mesa:
  • kašnjenje u erupciji zuba tijekom djetinjstva
  • prekomjerno trošenje zuba
  • pretjerana pokretljivost gornje usne
  • pretjeran razvoj čeljusti
Kako riješiti vidljivost zubnog mesa, tzv. gummy smilea?
Ispravljanje gummy smilea je bezbolno i učinkovito. Rezultati se uvijek pokazuju uspješnima, a prvi korak u rješavanju ove problematike je konzultacija sa stručnjacima. Jedan od načina je lasersko produljenje kliničke krune i optički povećavanje dužine prednjih zubi. Također, postoji i mogućnost kirurškog zahvata kojim se odstranjuje suvišan dio mesa, a naziva se gingivektomija. Takav zahvat je bezbolan i izvodi se pod lokalnom anestezijom.

Više o laserskoj korekciji zubnog mesa možete vidjeti na linku.

Prije odluke o poduzimanju zahvata, važno je dobiti individualne konzultacije sa stručnjacima koji će utvrditi uzrok pretjerano vidljivom zubnom mesu prema čemu će izraditi potrebnu terapiju. U Dental centru Ostojić možete dogovoriti besplatan pregled te osigurati zahvat pod stručnim vodstvom specijalista i suvremene tehnologije za korektivne zahvate. Osim vrhunske pomoći oko vidljivosti zubnog mesa, u Dental centru Ostojić možete pronaći rješenje i za mnoge druge dentalne probleme. Dogovorite besplatni pregled na broj telefona 0800 4554 te ih posjetite na adresi Resnički put 48 u Zagrebu i povjerite svoj osmijeh u sigurne ruke.

OCIJENI