OCIJENI

Sve što trebate znati o hijaluronskim filerima

Objavljeno: 14.10.2020. 10:55

Nije novost da s godinama koža postaje beživotna i umorna, a bore sve izraženije. Razlog tome je što starenjem koža počinje gubiti elastičnosti i tonus, no na svu sreću, postoji i kvalitetno rješenje, a to su hijaluronski fileri!

Hijaluronska kiselina je tvar koju prirodno proizvodi ljudsko tijelo. Tijekom godina razina hijaluronske kiseline u koži opada, stoga koža postaje opuštena, dehidrirana i gubi na volumenu. Razlog tomu je činjenica da je hijaluronska kiselina zapravo vrsta šećera koja se nalazi u izvanstaničnom prostoru ljudske kože. Radi se o vrlo higroskopnoj molekuli, što znači da privlači vodu i do 1000 puta svoje težine. Upravo je to svojstvo koje doprinosi hidrataciji kože i povećanju volumena. Hijaluronska kiselina stvara neku vrstu prirodnog “jastuka” koji stvara volumen gdje god se ubrizga.

       
 
 
Glavni sastojak hijaluronskih filera upravo je hijaluronska kiselina, uz moguće dodatke drugih aktivnih sastojaka. Koncentracija hijaluronske kiseline ovisi o postupku za koji se odlučite, a njihovi rezultati traju od nekoliko mjeseci do godinu dana.

U estetskoj medicini hijaluronska kiselina se koristi za ispunjavanje statičnih bora na licu te za povećanje volumena kože (usne, obrazi) i remodeliranje kontura lica. Također, često se koriste za naglašavanje jagodica, korekciju nosa, podočnjaka i brade te za lifting čitavog lica.

Iako su iznimno produktivni za smanjenje, ublažavanje ili popunjavanje bora lica te pomlađivanje kože, hijaluronski fileri se najčešće koriste za popunjavanje i naglašavanje usana.

Popularni su zato što omogućuju zadržavanje prirodnog izgleda i kontura lica, bez ugrožavanja mimike lica.

Kandidat za zahvat je bilo koja osoba koja želi obrisati bore na licu ili povećati volumen usnama ili obrazima. Posebna priprema za zahvat nije potrebna. Međutim, prije ubrizgavanja poželjno je temeljito očistiti lice i ukloniti svu šminku s područja koje se tretira.

Postupak ubrizgavanja filera traje vrlo kratko – od 30 minuta do sat vremena. Zahvat se izvodi injektiranjem sadržaja preko tankih igala u kožu, u području koje se tretira.
 
       
 
Nakon zahvata moguća je pojava crvenila i blagog otoka koji se povlače dan do dva nakon tretmana. Nakon tretmana dermalnim filerima, preporučuje se izbjegavanje jakog sunca, korištenja masaža i sauna, te pritisak tretiranih područja. Iznimno rijetko mogu se javiti alergijske reakcije te izraženiji otok.
Poznavanje anatomije lica, preciznost i vještina ključni su za uspješan estetski tretman i savršen rezultat prilikom svih tretmana u kojima se koriste fileri. Upravo se zato stomatologe smatra vrlo vještima u tretmanima na licu, pogotovo u onima u kojima se koriste fileri.

Osim toga, razne beauty poliklinike često imaju površno znanje o estetskim tretmanima. Također, fileri za lice koje koriste često su nekvalitetni. U Centru dentalne estetike Starčević možete biti sigurni da će tretman raditi Dr. Danijela Starčević te da su  dermalni fileri koje koriste najviše kvalitete trenutno dostupne na tržištu. Budući da se bave estetikom lica, vrhunski stomatolozi u Centru dentalne estetike Starčević osim savršenog osmijeha omogućit će vam pomlađivanje i korekciju lica.

OCIJENI