OCIJENI

Na koji način zbrinuti stari automobil

Objavljeno: 17.6.2021. 13:46

Kada automobil koji posjedujete predstavlja više štete i troška nego potrebe i koristi, prilično je jasno da je došao do kraja svog puta. Često se u takvim slučajevima pojavi emocionalna privrženost starom automobilu koji je uz vas prošao sve avanture, životne velike i male ciljeve, no ekonomski faktor ovdje je veći.

Racionalizirajte si situaciju što je više moguće i pronađite način kako zbrinuti svoj stari auto što povoljnije, brže i jednostavnije. U nastavku teksta možete pročitati nekoliko korisnih savjeta koji će pomoći u donošenju ove odluke.
 

Što sve učiniti prije predaje automobila na auto otpad?

Vozilo mora biti odjavljeno prije nego ga predate na auto otpad. Potrebna vam je kopija osobne vlasnika vozila ili kupoprodajni ugovor trenutnog vlasnika, kao i prometna dozvola i knjižica vozila putem kojega se mogu provjeriti podaci u skladu s pravilima i normama Republike Hrvatske za upravljanje opasnim otpadima.
Kada predajete automobil, morate dokazati da ste vlasnik istoga. Tako nešto možete učiniti kopijom prometne dozvole ili nekog drugog dokumenta koji pokazuje tko je vlasnik. Na auto otpad automobil može predati i vaša bliska osoba ako ima potpisanu punomoć i ovjerenu kod javnog bilježnika.
 

Koliko novaca možete dobiti za svoj stari automobil?

Kod predaje starog automobila na otpad dobivate naknadu prema kilaži automobila. Ovisno o stanju automobila, starosti karoserije, auto dijelova ili potencijalno novih auto dijelova, možete dobiti popriličnu visoku naknadu.

Naknada vozila ovisi o godini, stanju i modelu vozila. Može iznositi od 1,5 kn/kg do 5 kn/kg. Masa vozila može se očitati iz prometne dozvole vozila. Što su auto dijelovi očuvaniji, to je veća mogućnost za prikupljanjem većeg iznosa na kraju. Cijena automobila na auto otpadu će se temeljiti na očuvanosti, vrijednosti dijelova koji se mogu kasnije iskoristiti i preprodati.

Ako niste u mogućnosti odvesti automobil do auto otpada, sigurno postoji i obrnuta opcija gdje sakupljač dolazi po automobil ovisno o razini interesa i stanju automobila. 

Odlučiti kada ćete se riješiti svog starog limenog ljubimca je osobna odluka. Kada automobil postane smetnja, mnogi ljudi se odluče na otkup automobila i auto dijelova na auto otpad lokacijama. Pri tome je važno znati da ćete pronaći kvalitetan i pouzdani auto otpad koji će opravdati vašu odluku. Obratite se stručnjacima iz Auto otpada Tomi u zagrebačkom naselju Podsused. Auto otpad Tomi trenutno je jedan od vodećih distributera rabljenih auto dijelova na području RH. Auto-Otpad Tomi ima gotovinsko plaćanje ili plaćanje putem žiro računa poduzeća. Provjerite iskustva i recenzije te se uvjerite da birate najbolje.

OCIJENI