OCIJENI

Prednosti i mane hidrauličnih zatvarača

Objavljeno: 13.5.2021. 13:08

Da bi se u vlastitoj kući osjećali “kao doma”, morate osjećati sigurnost. Kvalitetna vrata i brava samo su jedan od uvjeta za osjećaj sigurnosti. Kao i sve ostalo što se nalazi u vašoj kući, i vrata se mogu oštetiti i zadati vam nepotrebnu brigu i trošak. Iako često ne razmišljamo o tome, vrata koristimo baš svaki dan zbog čega su sklona oštećenjima, ako se ne koriste pravilno ili ako mehanika, koja se odvija prilikom otvaranja i zatvaranja vrata, ne funkcionira.

Lupanje vratima, nemogućnost potpunog zatvaranja, klimavost i tome slično - sve su to pokazatelji oštećenja i slabosti, odnosno pada kvalitete vaših vrata. Bez obzira na to radilo se o ulaznim vratima ili o vratima unutar kuće, kako bismo ih očuvali i produljili im vijek, moramo ih pravilno koristiti. Kad smo u žurbi, međutim, često nemamo vremena razmišljati o vratima pa ih brzo otvaranje i lupanje dodatno oštećuje. Rješenje se krije u hidrauličnim zatvaračima vrata.

Prednosti hidrauličnih zatvarača

Riječ je o vrsti opruge koja prilikom otvaranja vrata akumulira snagu koja će vrata prilikom zatvaranja vratiti u prvobitno stanje. Zahvaljujući amortizeru za ulje koji omogućuje protjecanje ulja kroz komore prilikom otvaranja vrata, proces teće lagano te se vrata jedino tako i mogu zatvoriti - tiho, bez lupanja i udaranja.

Osim što omogućavaju potpuno zatvaranje vrata, hidraulični zatvarači sprječavaju udaranje i gubitak topline. Tako se sprječava nekontrolirani gubitak hladnog zraka koji nastaje prilikom otvaranja vrata, što se osjeti na režijama. Osim toga, hidraulični zatvarači vrata zaslužni su i za sprječavanje širenja toplog zraka u klimatizirane prostorije. Niska cijena i jednostavna instalacija samo su neke od prednosti koja su zatvarače vrata učinile izrazito popularnima.

Ovisno o samom dizajnu zatvarača vrata, omogućuju ubrzanje vrata prilikom zaleta, štite vrata od naleta na prepreku te ih fiksiraju u otvorenom položaju do čak 90 stupnjeva. Želite li vrata vratiti u prvotni položaj, odnosno, zatvoriti ih - lagani pritisak je i više nego dovoljan.
 

Nedostaci hidrauličnih zatvarača

Zbog navedenih prednosti, nije neobično što sve više kućanstava i stambenih zgrada uvodi hidraulične zatvarače za vrata. Ono što može predstavljati eventualnu manu ove vrste zatvarača jest podešavanje vrata prije instalacije, što na neki način može oštetiti vrata. Vrata koja se trljaju uz prag ili pod, pod snagom zatvarača odgovarajuće veličine vjerojatno se neće zatvoriti. Isto tako, ako je zasun u potpunosti istrošen, stvarat će problem zatvaraču vrata. Takvi se problemi moraju otkloniti prije nego se odlučite na instaliranje samog zatvarača vrata.

Razne su vrste hidrauličnih zatvarača, a one najkvalitetnije - sa kućištima od lijevanog čelika, podešavajućom brzinom zatvaranja i zadržavanja vrata otvorenima, istančanih estetskih linija za različite tipove vrata - možete pronaći u SUPER BRAVI na Jarunu! Od 1995. godine vizija im je stvaranje sigurnih domova na ekonomski prihvatljiv način. Sigurnost je stvar povjerenja, a brojni zadovoljni korisnici dokaz su kvalitete usluga!

OCIJENI