Ekograf
Zdenački zavoj 37a, 10040 Zagreb
Ambalaža po mjeri vaših proizvoda
Ambalaža po mjeri vaših proizvoda
Objavljeno: 7.12.2020. 15:10
Dizajn pakiranja proizvoda nikad nije imao veći značaj nego danas. Izgled i dizajn pakiranja vrlo su važan dio vizualnog identiteta nekog brenda ili njegovog proizvoda te, iako je kvaliteta proizvoda najvažnija, ne treba zanemariti pakiranje u kojem dolazi. Prilikom odabira nekog proizvoda, vizualni dojam je vrlo često ključan, zato nije pametno zanemariti dizajn ambalaže proizvoda jer upravo je ambalaža ta koja vizualno izdvaja određeni proizvod i čini ga jedinstvenim i upečatljivim.
U današnje vrijeme kada je vrlo popularna (ali i potrebna), dostava pripremljene ili zamrznute hrane, prvo što ćete uočiti kada vam dostavljač donese hranu jest upravo – ambalaža. Osnovna uloga ambalaže koja se odnosi na čuvanje i zaštitu proizvoda, danas je proširena i na zadatak “osvajanja” potrošača odnosno kupaca. Stoga, kada naručite hranu iz restorana, hotela ili zalogajnica, iako vam je primarni fokus na hrani, zasigurno će vam biti primamljivija ako je zapakirana u vizualno privlačnoj ambalaži.
Kada govorimo o ambalaži torta i slastica, prvenstveno mislimo na kutije u kojima dolaze. Budući da su torte i slastice najčešći poklon, kada govorimo o hrani, ne treba zanemariti njihovo pakiranje koje ih može uveliko izdvojiti od konkurencije.
KUTIJE ZA TORTE vrlo su praktične i jednostavne za formiranje te prilagodbu. Torta se stavlja i vadi sasvim lako i bez oštećenja. Kutije mogu biti od čvršćeg materijala, pa se mogu slagati jedna na drugu, ili iz tanjeg kartona, a ipak funkcionalnog. Po želji, mogu biti s tiskom prema vašem dizajnu. Unutar kutije za torte izrazito je važan podložak. Danas su, također, vrlo popularni podlošci s prstohvatom za mono kolače.
KUTIJE ZA KOLAČE vrlo su praktične i upečatljive. Valja imati na umu i okoliš te koristiti kartonske umjesto plastičnih kutija za jednokratnu upotrebu. Isto tako, postoji velik izbor kutija različitih dimenzija i dizajna, ovisno o vrsti kolača. Stoga izdvajamo najčešće: