OCIJENI

KPC (Kitchen pollution control)sustav za redukciju stvaranja mirisa, masnih naslaga i mikroorganizama u kuhinjskoj napi i odsisnoj ventilaciji

Objavljeno: 26.6.2024. 6:29

Jimco KPC (Kitchen Pollution Control) – sustav za redukciju stvaranja mirisa, masnih naslaga i mikroorganizama u kuhinjskoj napi i odsisnoj ventilaciji.

To je sustav za kontrolu zagađenja u kuhinji, koristeći patentiranu tehnologiju fotolitičke oksidacije, reducira neugodne mirise i masne naslage u industrijskim kuhinjama. 

Najbolje tehnološko rješenje za pročišćavanje i redukciju masnoće i mirisa. Komercijalna kuhinjska jedinica/napa za kontrolu onečišćenja za pročišćavanje zraka.

 Jimco UV-C lampe su smještene u čeličnoj konstrukciji koja se instalira iza filtera za masnoće u napi. Izlaganje masnoća, organskih molekula zagađivača i mirisa, intenzivnoj UV-C svjetlosti i oksidacija ozonom uzrokuje razgradnju zagađivača u zraku, što je uvelike smanjuje emisiju neugodnih mirisa u okolinu kao i nakupljanje masnih naslaga u odvodnim kanalima.

KPC sustav posjeduje rješenje Ministarstva Unutarnjih poslova RH uprave za upravne i inspekcijske poslove kao sustav koji zamjenjuje čišćenje odsisne kuhinjske ventilacije uz redovito održavanje!

Temeljem Zakona o zaštiti od požara ventilacijski kanali u ugostiteljskim objektima se moraju čistiti najmanje jednom godišnje, a ventilacijski kanali u prostorijama gdje se priprema hrana svaka 3 mjeseca i svaki je objekt o tome dužan voditi evidenciju.


Korištenje KPC sustava donosi niz prednosti poput:


  • Smanjenje rizika od požara

  • Smanjenje mirisa u okolini između 44-91%

  • Smanjenje masnoće i masti 75-85%

  • Manja potrošnja energije na ventilatoru

  • Smanjena stopa osiguranja

  • Nema rasta bakterija u kuhinjskim napama i kanalima

  • Niski troškovi rada i održavanja

  • Testirana i pouzdana oprema

  • Nema upotrebe kemikalija

  • Jednostavno za instalaciju u postojeće nape

  • Nije potrebno redovito čišćenja napa i kuhinjskog ispušnog kanala


  • JIMCO A/S specijaliziran za kontrolu masnoća i mirisa


    U komercijalnim kuhinjama upotrebljava se patentirana tehnologija fotolitičke oksidacije. KPC sustav za kontrolu masnoća i mirisa koriste posebne lampe koje proizvode UV-C i ozon JIMCO lampe smještene su u čeličnim okvirima koje se postavljaju iza filtra za hvatanje

    masnoća na kuhinjskoj napi.


    Fotolitička oksidacija - JIMCO tehnologija u KPC-u


    Fotolitička oksidacija je kombinacija fotolize i ozonolize. Oba procesa su potrebna kako bi se postigao željeni učinak. Fotoliza je proces fotorazgradnje i učinak je UV-C zračenja. Organske molekule (npr. mast, masnoća i ulje) će se razgraditi fotonima kada su izložene UV-C svjetlu. Ozonoliza je proces oksidacije i učinak je prirodnog ozona koji proizvode svjetiljke.

    Proces fotolitičke oksidacije ne ostavlja hlapljive spojeve. Fotolitička oksidacija u komercijalnoj jedinici za kontrolu zagađenja u kuhinji za čišćenje zraka koristi se u napama za neutralizaciju čestica masti, pare masti i organskih spojeva koje ne hvata primarni sustav filtriranja.


                Za više  informacija posjetite našu  web stranicu ili nas zapratite na Facebooku.

OCIJENI