OCIJENI

Tretiranje artritisa i artroze akupunkturom

Objavljeno: 31.5.2021. 8:52

Jeste li znali da 1 do 1,5 % stanovništva oboli od artritisa? I da je čak 3x učestaliji u žena, negoli u muškaraca? Ta kronična i autoimuna bolest vrlo je česta u današnjoj populaciji. Osim artritisa, često se javlja i artroza. Iako obje bolesti napadaju zglobove, prvi simptomi poprilično su nejasni - umor, glavobolja, smanjena tjelesna težina – te ih na prvi mah ne povezujemo nužno s artritisom ili artrozom. Nakon prvog vala simptoma, dolaze oni prepoznatljiviji: bol, ukočenost ili natečenost zglobova. Osim što rezultira promjenama u zglobovima, sustavno se može proširiti po nekim drugim mjestima u tijelu i uzrokovati određene vrste neugodnih promjena. Liječimo ih odgovarajućim lijekovima te fizioterapijom, a danas se sve više oboljelima od artritisa ili artroze pomaže akupunkturom!
 

Tretiranje akupunkturom

Akupunktura je dio tradicionalne kineske medicine, a svoju je primjenu pronašla u brojnim zdravstvenim poljima. Ubadanjem igala u određene točke na tijelu omogućava se oslobađanje vitalne energije koju otpuštaju organi. Slobodan i neometan protok energije kroz tijelo znak je da je tijelo zdravo i u balansu. Kada ono izgubi te karakteristike, tu je energiju svejedno potrebno pokrenuti, a akupunktura nam u tome pomaže. Iako tehnika ne liječi sve vrste bolesti, primjenu je našla u brojnim poljima, a u liječenju zglobnih oštećenja, odnosno artritisa i artroze, veliki je saveznik.
 

Akupunktura u liječenju kroničnih bolesti zglobova

Zbog artritisa ili artroze obavljanje svakodnevnih zadaća vrlo često prerasta u izrazito mukotrpan posao. Čišćenje stana, obavljanje osobne higijene ili dug rad za kompjuterom u sjedećem položaju postaju prava noćna mora. Akupunktura vam u takvom slučaju zaista može pomoći, a i prava je šteta ne pokušati pronaći lijek ovom prirodnom i neinvazivnom metodom, osobito zato što nema apsolutno nikakvih mogućih negativnih posljedica. Sve što možete je profitirati i probuditi se
spremni za obavljanje svih dnevnih zadataka!

Centar za tradicionalnu kinesku medicinu - Akupunktura Zagreb

Akupunktura Zagreb jest ordinacija koju vodi dr. Sonja Švaganović. Doktorica je završila Medicinski fakultet u Rijeci, a velikim trudom i zalaganjem prisustvovala je brojnim edukacijama iz područja tradicionalne medicine te je praksu stjecala u brojnim klinikama. U Centru ćete biti upoznati s brojnim benefitima akupunkture, kao što su analgetski, sedacijski, homeostatski, protuupalni, protualergijski i imunološki učinci te ubrzanje mišićnog oporavka. Dogovorite svoj termin čim prije i dopustite stručnoj doktorici da vas upozna sa svim prednostima ovakve vrste liječenja.

Foto: Freepik

OCIJENI