OCIJENI

IMPLANTOLOGIJA

Objavljeno: 23.1.2020. 9:17

KIRURŠKO UMETANJE IMPLANTATA
Kirurška ugradnja implantata postupak je koji započinje pregledom stanja usne šupljine i 3D snimanjem kako bismo dobili potpuni uvid u gustoću i kvalitetu kosti i okolnih struktura. Naši stručnjaci detaljno vam objašnjavaju svaki korak, provjeravaju medicinsku dokumentaciju i kroz razgovor uklanjaju sve nedoumice vezane uz zahvat. Sam kirurški postupak potpuno je bezbolan jer se izvodi pod lokalnom anestezijom. Nakon završetka tretmana, naši stručnjaci napismeno će vam dati upute kojih biste se trebali pridržavati.

Implantati su biokompatibilni titanski nadomjestci koji se ugrađuju u čeljust. Tijekom perioda od 3-4 mjeseca oni će srasti s kosti te preuzeti funkciju prirodnih zuba.

Po završetku tretmana i nakon što je implantat dovoljno „ojačao“, druga faza tretmana je postavljanje abutmenta (nadogradnje) na implantat, a zatim ugradnja krunica, mostova ili proteze.

Nakon što je tretman uspješno završen, potrebno je održavati oralnu higijenu. Osim redovnog četkanja zubi najmanje dva puta dnevno, naši stručnjaci preporučuju korištenje zubnog konca i interdentalnih četkica. S ovakvom vrstom skrbi možemo vam jamčiti doživotnu sigurnost i bezbrižan život s implantatima.


VRSTE IMPLANTATA
Vrsta implantata jednako je važna kao i odabir kirurga koji izvodi njihovu ugradnju. Zubni implantati mijenjaju zube koji nedostaju na način koji izvrsno oponaša vlastite prirodne zube – riječ je o najboljim nadomjestcima u modernoj stomatologiji. U našoj klinici, posebnu pažnju pridajemo edukaciji najboljih kirurga i stomatologa te koristimo vrhunske titanske implantate. Radimo s vodećim brendovima zubnih implantata:

  • Nobel Biocare (USA)
  • ImplantDirect (SZ)
Implantati su izrađeni od titana ili cirkona, a čeljust ih odlično apsorbira. Ugradnja je brza i bezbolna, a cjelokupni tretman završava fiksiranjem krunice na nosač te jamči dugotrajni rezultat.

OCIJENI