OCIJENI

Pjeskarenje zuba

Objavljeno: 16.2.2021. 16:46

Bjelina zuba nije samo vezana za estetiku nego i za zdravlje. Naslage na zubima (dentobakterijski plak) uzrokuju mnoge bolesti usne šupljine. Kada naslage na sebe vežu minerale iz sline ili pigmente iz hrane i napitaka, tada dobijemo smećkaste naslage po zubima koje nisu privlačne niti zdrave.

Zašto nam je potrebno profesionalno čišćenje zuba?

Redovitim pregledima i profesionalnim čišćenjem zuba moguće je prevenirati bolesti parodonta kao što su gingivitis i spriječiti bolesti parodonta koji značajno narušavaju kvalitetu života. 

Što je pjeskarenje zuba?

Pjeskarenje je bezbolna i neinvazivna metoda čišćenja zuba pomoću posebnih zrnaca koje izlaze iz posebnog uređaja koji pod tlakom izbacuje mikroabrazivna zrnca pijeska raspršena u vodi.

Pjeskarenje zubi je standard u higijeni usne šupljine i podrazumijeva uklanjanje zubnog plaka i pigmentacija sa površine zuba koje se ne mogu odstraniti sa uobičajenim redovnim četkanjem zubi.

Postupak pjeskarenja je ugodan za pacijenta i najčešće se kombinira zajedno s ultrazvučnim čišćenjem kamenca dva puta godišnje.

Zrnca detaljno uklanjaju naslage i pigmente na zubima, nastale uslijed konzumacije kave, čaja ili pušenja, ostavljajući površinu zuba čistom i glatkom. Prahu s kojim se obavlja pjeskarenje dodaje se okus mente ili voća, kako bi postupak bio što ugodniji za pacijenta.

Također, pjeskarenje je postupak koji najčešće radimo i prije izbjeljivanja ,a i kao samostalan postupak ima zadovoljavajući kako estetski tako i profilaktični učinak. Pruža osjećaj čistoće i ispoliranosti i omogućava manje hvatanje pigmenata i zadovoljavajuću estetiku.

OCIJENI