OCIJENI

Vizualni identitet tvrtke: Što treba imati na umu?

Objavljeno: 6.4.2021. 15:30

Probijanje vaše firme na tržište zasigurno nije bilo jednostavno. Zadržavanje korisnika put je koji iziskuje još dodatno uloženoga vremena i znanja. Poslovni svijet se stalno mijenja i raste, danas brže nego ikada! Primorani ste konstantno unaprjeđivati vlastite usluge ili poboljšavati i modernizirati proizvod. Ostaje vam malo vremena za osmišljavanje vizualnog identiteta tvrtke. Ipak, kako je vizualni identitet tvrtke neizmjerno važan – na njega nipošto ne treba zaboraviti.

Što je to vizualni identitet?

Logo i vizualni identitet predstavljaju lice vaše tvrtke, ono što će korisnik prvo zamijetiti. Vizualni identitet čine sve komponente koje ćete provlačiti kroz razne promotivne materijale namijenjene prezentaciji tvrtke ili proizvoda. Uključuje logo, boje, ambalažu, vizuale, tekstove, itd. i čini prepoznatljivu cjelinu.

Zašto je vizualni identitet ključan za prepoznavanje?

Ljudi su vizualna bića i svijet najviše doživljavamo putem osjetila vida. Zato je važno estetski doraditi predstavljanje tvrtke. Logo i cijeli vizualni identitet proizlaze iz vaše priče i motivacije zašto se bavite poslom kojim se bavite. Dobro osmišljen i lijepo napravljen logo ponekad će sam privući korisnika da vas izabere u mnoštvu sličnih opcija. Veliku ulogu u izboru može odigrati i odabir boja i fontova koje su vezane uz vašu tvrtku. Prodati uslugu ili proizvod, zbog velikog izbora, danas je puno teže nego prije 10 godina. Upravo zbog toga važno je biti u korak s vremenom i novim saznanjima.

Kako odabrati idealni vizualni identitet?

Za kraj, navest ćemo na što trebate obratiti pažnju prilikom kreiranja vizualnog identiteta. Ključno je promisliti o tome kako želite prezentirati svoju tvrtku, tj. kako želite da vas vaši kupci doživljavaju. Što će vaše upute biti detaljnije, to će finalni proizvod biti bolji. Vaše poruke i upute bit će vodilja dizajnerima u kreiranju vizualnog identiteta, odabiru boja, fontova, oblika...
Kako bi vaš vizualni identitet bio uspješno predstavljan publici u svim svojim dometima, odaberite stručnjake koji će posao obaviti vrhunski. Mi u D.N.u ćemo uspješno poraditi na cjelokupnom vizualnom identitetu vaše tvrtke. Uz zajedničku komunikaciju, složit ćemo savršen strateški koncept dizajna logotipa, brand identiteta, oglasa i kampanje te POS materijala kojima će vaš vizualni identitet biti dugo prepoznatljiv.

Postanite i vi dio uspješne priče.

Kliknite i podijelite s nama par detalja za početak i krenimo u zajedničku avanturu dizajna!

Foto: Freepik

OCIJENI