OCIJENI

Koje proizvode preporučamo za problematičnu kosu?

Objavljeno: 1.2.2021. 9:40

Vjerujemo da svaka žena misli da ima problematičnu kosu. Odnosi li se to na suho ili masno vlasište, ispucalu i suhu kosu, tanku ili kosu iscrpljenu od kemijskog tretiranja, sigurni smo da će svaka žena naći neki razlog zašto nije zadovoljna svojom kosom.

U frizerskoj struci, kako su nas obavijestili iz Frizerskog salona “Freeze”, problematična kosa odnosi se na probleme vlasišta te problematičnu dužinu kose, a detalje vam otkrivamo u nastavku.

Imate problema s vlasištem?

Problematično vlasište može vam zaista zadati muke i narušiti samopouzdanje. Masno vlasište ili vlasište s alergijskim reakcijama i seborejom, zahtijeva potrebnu njegu kako bi se vlasište oporavilo. Tako se problem vlasišta rješava medicinskim proizvodima poput šampona, losiona, ulja, ali i proizvodima koji su na prirodnijoj bazi. Prirodni proizvodi, bez kemijskih supstanci, blago djeluju na vlasište, a mogu biti u obliku pilinga, ulja, šampona, losiona.
 
          

Ako vam se čini da vam je vlasište više njegovano kada izađete iz frizerskog salona, moguće je da su za to zaslužni šamponi iz Kevin Murphy kolekcije, kakve koriste u Frizerskom salonu “Freeze”. Kevin Murphy proizvodi predstavljaju australski brend čiji proizvodi su na prirodnoj bazi, dok im je ambalaža reciklirana, čak od plastike iz oceana. Blagi su za kosu i vlasište, a i frizerima je lakše i zdravije raditi i udisati te mirise dok rade.

Što s problematičnom dužinom kose? 

Što je kosa duža, to ju je teže njegovati i održavati zdravom. Problematična dužina kose tako se može tretirati odgovarajućim šamponom, ovisno o problemu, a nakon pranja kose dobro je staviti masku, ampule, kreme ili ulja.
 
          

Kako znati što odgovara upravo vašoj kosi?

Iako je lako reći - potrebno je kupiti kvalitetne proizvode koji će vam odgovarati, vrlo vjerojatno ćete isprobati veliki broj proizvoda dok ne nađete onaj koji vam odgovara. A zašto ne biste uštedjeli energiju i strpljenje te pitali stručnjake za savjet? Frizerke s iskustvom u Frizerskom salonu “Freeze”, s dugogodišnjim iskustvom i poznavanjem različitih tipova kose, ističu kako je jako važno razgovarati sa svojim frizerom o problemima vlasišta i kose. Poslušati savjet i preporuku za određene proizvode, način uporabe ili bilo što drugo, učinit će puno za vašu kosu, a uštedjet će vam i vrijeme i novac.

Jer, na kraju krajeva, frizerkama i frizerima je jednako kao i vama stalo da vaša kosa izgleda njegovano i lijepo, a da vi budete zadovoljni i samopouzdani, kao i kad izađete iz frizerskog salona.

OCIJENI