OCIJENI

Zašto preporučujemo dekorativne ploče Kastamonu pri uređenju interijera

Objavljeno: 4.6.2021. 15:06

Svakim danom sve je veći fokus na uređenju interijera. Sukladno tomu, pojavljuju se brojni materijali koji nastoje pojedine elemente u interijeru učiniti izdržljivijim ili upečatljivijim. Jedan od takvih materijala, koji je postao nezaobilazni element svih suvremenih interijerima, svakako su dekorativne ploče tvrtke Kastamonu.

Kastamonu dekorativne ploče su suvremeni i vrlo inovativni dekorativni elementi koji visokom kvalitetom i dekorativnom površinom upotpunjuju izradu namještaja, ali i unutarnje uređenje. Također, Kastamonu dekorativne ploče prilagođene su gotovo svim stilovima interijera.


Prilikom odabira Kastamonu dekorativnih ploča valja imati na umu da postoje 2 vrste:
  1. Dekorativne ploče od oplemenjene iverice
  2. Akrilne dekorativne ploče

Dekorativne ploče od oplemenjene iverice

Iverica kao materija nastaje prešanjem drvnog iverja sa specijalnim ljepilima koja u dodiru s vodom sprječavaju znatnije upijanje vode. Kada govorimo o dekorativnim pločama od iverice, na takav materijal dodaju se folije raznih, vrlo bogatih dekora.

Ovaj materijal koristi se u prostorijama gdje ima više vlage u zraku, no ne i u prostorijama u kojima bi ovaj materijal dolazio u direktan kontakt s vodom.
Primjena ovakvih ploča vrlo je široka, kako zbog kvalitete tako i zbog estetike materijala. Isto tako, jednostavna primjena tijekom izrade namještaja, opremanja ili uređenja interijera razlog je vrlo česte primjene.

Prihvatljiva cijena, velik izbor boja i mogućnosti oblikovanja samo su neke od karakteristika ovog materijala, stoga ne čudi da je ovaj materijal nezaobilazni element svakog modernog interijera.

Bez obzira o kakvoj se vrsti namještaja radi, dekorativne ploče od oplemenjene iverice odličan su izbor za kuhinju, ali i za ormare, police, komode i sl.


Akrilne dekorativne ploče

Budući da je akril kao materijal zapravo posebna vrsta folije debljine 1,4 mm, ne čudi da su materijali obogaćeni akrilom izuzetno otporni na vlagu, vrućinu i UV zrake. Upravo zbog tih karakteristika boja materijala ne blijedi, stoga akrilne ploče imaju vrlo široku primjenu na onim komadima namještaja koji se nalaze na mjestima koji su vrlo izloženi vanjskim utjecajima. Također, zbog svojih svojstava, ploče oplemenjene akrilom predstavljaju odličnu zamjenu za lakirane ploče u visokom sjaju, ekološki su prihvatljive te nisu toksične.

Ako i vi želite kvalitetan namještaj visoke estetike, s Kastamonu dekorativnim pločama ne možete pogriješiti. Ove materijale možete pronaći u Eurolamu u Voćarskoj 6b u Rakitju (Zagreb).

Tvrtka Eurolam nudi visoko kvalitetne proizvode koji zadovoljavaju najstrože, kako funkcionalne tako i estetske, standarde. Tvrtka Eurolam zastupa velik broje eminentnih europskih i svjetskih brendova s područja izrade namještaja i opremanja doma te unutarnje stolarije poput: "Hranipex", "Jowat", "Riepe", "GTV", "Sirca", “Kastamonu“, "Unionplast“ … Više o bogatoj ponudi potražite na: www.eurolam.hr

OCIJENI