OCIJENI

MATERIJALI U ZUBNOJ PROTETICI

Objavljeno: 3.11.2020. 12:06

U zubnoj (stomatološkoj) protetici koriste se različiti materijali od kojih se u današnje vrijeme najčešće spominju E-max, cercon i metal-keramika.

E-max - potpuna keramika
Osnovna karakteristika ovog materijala poznatog i kao potpuna keramika jest visoka prozirnost, pa izvrsno imitira prirodan zub. Stoga i ne čudi da najbolje rezultate daje ako su zubi lijepe, bijele boje. Najčešće ih koristimo nakon brušenja zubi u frontalnoj regiji (prednjih zubiju).

Cercon keramika - bezmetalna keramika
Najčešće se koristi kada je riječ o izradi krunica. Riječ je o bezmetalnoj keramici visoke čvrstoće, biokompatibilnosti te transparentnosti zahvaljujući kojoj će vaši zubi izgledati poput prirodnih. S obzirom na njezinu čvrstoću, može se koristiti i za izradu krunica u stražnjoj regiji.

Metal-keramika
Krunice mogu imati i metalnu bazu izrađenu od legure metala. U tu se svrhu koriste krom, kobalt i nikal, no baza nije vidljiva jer je u potpunosti prekrivena keramikom. Iako su krunice izrađene od bezmetalne keramike zapravo superiorne u odnosu na metal-keramičke, činjenica je da najveća prednost ovih posljednjih leži u cijeni koja je pristupačnija.

Obratite nam se telefonski ili putem obrasca kako biste se naručili na prvi besplatni pregled te u slučaju da imate potrebe za dentalnim rješenjem.KONTAKT: Centar za parodontologiju PerioDent
Vjenceslava Richtera 4
Centar Bundek
01 46 83 985
091 5950 120

info@ordinacija-vlasic.hr

https://centar-periodent.hr/


OCIJENI