OCIJENI

ZUBNI IMPLANTATI - IMPLANTOLOGIJA-PERIIMPLANTITIS

Objavljeno: 3.11.2020. 12:23

Zubni (dentalni) implantati su najbolje rješenje koje će vam omogućit prirodan izgled i zdrave zube. Njihova najveća prednost je što omogućuju da se napokon samouvjereno smijete, pričate, jedete i uživate u ostalim svakodnevnim aktivnostima bez razmišljanja o zubu ili zubima koji vam nedostaju.

Implantologija

Gubitak jednog ili više zubi naša je svakodnevica te je malo onih koji će do kraja života uspjeti očuvati oba niza u punom broju. Puno je uzroka njihova gubitka, od najčešćeg, a to je parodontitis, do ozljeda ili loše oralne higijene koja u konačnici dovodi do potpunog propadanja zuba. Gubitak zubi nipošto ne predstavlja samo estetski problem; praznine u nizovima mogu izazvati čitav niz poremećaja u organizmu i našoj psihi, od teškoća sa žvakanjem, govorom, bolova u čeljusti, vratu, glavobolja, do manjka samopouzdanja, tjeskobe, poremećaja sna, pa i depresije.
U ovom slučaju, zubni implantati predstavljaju jedno od najboljih rješenja koje nudi suvremena dentalna medicina, a uz odgovarajuću brigu i higijenu, mogu potrajati doživotno. Oni mogu poslužiti pri nadoknadi jednog zuba, no mogu predstavljati nosače proteze ili pak mostova - planiranje njihova broja i razmještaja u ustima individualno je te ovisi o konkretnim slučajevima.

Prema svojoj definiciji, dentalni implantat ili zubni usadak predstavlja "protetički nadomjestak od aloplastična materijala ugrađen u oralna tkiva ispod sloja sluznice ili pokosnice ili unutar kosti radi potpore i retencije djelomične ili potpune zubne proteze".
Drugim riječima, implantat nije ništa drugo nego umjetni korijen zuba kojeg usađujemo u kost, a koji će nositi umjetni zub, most ili protezu. Dentalna implantologija je vrlo sigurna i predvidljiva tehnika, ako ju provodi i nadzire stručnjak.

Prije ugradnje implantata dobro razmislite u kakvom su stanju  Vaši zubi i Vaši desni. Implantat mora biti ugrađen u zdravu usnu šupljinu kako bi dugoročni imali lijep i zdrav osmijeh. O tome će Vas najbolje informirati specijalist parodontologije , te napraviti dodatnu pripremu prije same ugradnje implantata!

U ordinaciji, našim pacijentima nudimo usluge vrhunske implantologije. Obratite nam se telefonski ili putem obrazca na dnu stranice kako dogovorili prvi besplatni pregled ili ukoliko imate pitanja vezana uz naše stomatološke usluge.


KONTAKT: Centar za parodontologiju PerioDent
Vjenceslava Richtera 4
Centar Bundek
01 46 83 985
091 5950 120

info@ordinacija-vlasic.hr


https://centar-periodent.hr/


OCIJENI