OCIJENI

Otkrivamo vam sve vrste dekorativnog kamena

Objavljeno: 28.9.2020. 13:29

Kamen kao materijal u gradnji i renovaciji karakterizira izdržljivost i trajnost, a u suvremenim trendovima dizajna interijera i eksterijera, dekorativni kamen se ističe kao izvor šarma i rustikalnosti, ali i elegancije i luksuza. Ova vrsta dodatka uređenju doma ili poslovnog prostora, pokazala se kao izvrsno estetsko rješenje u svakom stilu uređenja. U nastavku teksta pročitajte nešto više o vrstama dekorativnog kamena, kao i njihovoj prilagodbi specifičnostima prostora kojeg uređujete.

Dekorativni kamen u interijeru

Dekorativni kamen u interijeru može pridonijeti osjećaju prirodnosti i svježine u domu. Možete ga koristiti u svakoj prostoriji u kojoj odabirete boju i materijal prema karakteristikama prostorije. Tako ćete za kupaonicu odabrati dekorativni kamen koji je otporniji na vlagu, a u kuhinjama onaj materijal koji je lakše održavati i čistiti. U mračnim prostorijama manje kvadrature ćete odabrati svjetlije tonove dekorativnog kamena koji će pridonijeti proširenju prostora, a ne dodatnom smanjenju. Za svaki prostor postoji rješenje u obliku idealne zidne obloge koja će se prilagoditi vašim idejama i stilu uređenja.

Za uređenje većih zidnih površina je izvrstan izbor MODERN line serija dekorativnog kamena. Primjenjiva je u prostorima u kojima se želi spojiti rustikalni izgled i moderno uređenje. Ova serija dekorativnog kamena daje dojam grubog izgleda snažne konstrukcije, a jednostavnost postavljanja i daljnje obrade zaslužni su za niže troškove.

RUSTIC line je odličan izbor za prostorije u kojima se želi istaknuti rustikalni izgled snažne konstrukcije. Ova vrsta dekorativnog kamena daje dojam ugode te je čest izbor kod uređenja konoba.

   
   Modern line                                                                           Rustic line


Ako se pitate koji je najsigurniji izbor u svijetu dekorativnog kamena, svi će reći dekorativna cigla koja imitira opeku - BRICKS. Dolazi u raznim verzijama boje i oblika, a uklapa se u svaku prostoriju i u svaki stil interijera bez greške. Imitacija opeke jednostavno plijeni pažnju i odlično izgleda s fugom, ali i bez nje te je toga vrlo čest odabir u ugostiteljstvu i turizmu.

Za urbane vile, hotele ili prostore koji teže minimalističkom stilu uređenja s dozom ekskluzivnosti interijera, idealan izbor je EXCLUSIVE line serija koja ima dvije linije prilagođene većim i manjim plohama: EXCLUSIVE line A i EXCLUSIVE line B, s manjom dubinom reljefa, pogodnom za uske prostore poput hodnika i stubišta.
  
Ako želite nešto grublje linije koje bolje oponašaju prirodnost kamena, idealan odabir je SHARP line serija dekorativnog kamena koja predstavlja kamen manje debljine i mase, pa se može koristiti na stupovima ograda, dimnjaka i slično. I u ovoj seriji dekorativnog kamena se razlikuju dvije vrste: SHARP line A i SHARP line B.
      
Sharp line A                                                                           Sharp line B
Mogućnosti promjene vizualnog identiteta vašeg prostora su neograničene. Imate mogućnost ukrasiti svoj dom ili poslovni prostor prema svom ukusu i iznad svih očekivanja. Dekorativni kamen ZID za 5 je jedan od vodećih proizvođača dekorativnog kamena u Republici Hrvatskoj čije dugogodišnje iskustvo vam uvelike može pomoći u kreiranju idealnog rješenja u renovaciji. Pronađite ih u zagrebačkom kvartu Sesvete i posavjetujte se sa stručnjacima za interijere i eksterijere.

OCIJENI