OCIJENI

Izrada travnjaka

1 pregleda/dan | Objavljeno: 21.04.2024. 21:04

Izrada travnjaka polaganjem travnog tepiha-Busena
Ovaj način izvedbe travnate površine polaganjem travnog tepiha, tj. busena izvodi se uglavnom kada se treba postići gotov travnjak u jako kratkom vremenu, prije nekih svečanosti ili da se izbjegne vrijeme i trud koje treba za dobivanje travnjaka klasičnim načinom - sijanjem. Nakon postavljanja travnog tepiha - busena, pravilnom njegom i održavanjem može se uživati u travnjaku dugi niz godina.

Polaganje ili postavljanje travnog tepiha - busena, ili kako neki vole reci gotova trava u rolama, obavlja se cijele godine (dok god tlo ne mrzne), treba napomenuti da se izbjegavaju ljetni mjeseci zbog suše i velike vjerojatnosti sušenje travnog tepiha. Najidealnije vrijeme za radove ovog tipa su rano proljeće i kasna jesen.

Kada se odluči na postavljanje travnog tepiha, obavezno je zalijevanje svaki dan !!! Količina i učestalost zalijevanja ovisi o vremenskim prilikama, prvi znak nedovoljne količine vode je razmicanje spojeva između travnih tepiha-busena, te se obavezno mora povećati intenzitet zalijevanja. Znak zakorijenjivanja je kada primite travu i pokušate podići travni tepih te se on više ne može odvojiti od podloge.

Dok se travni tepih ne primi, travu nemojte kositi na niskim visinama. Kosilicu naštimajte na visinu košnje od bar 5-6 cm kako ne biste počupali travni tepih.



Izrada travnjaka sijanjem
Sijanje travne smjese je najpopularnija metoda izrade travnjaka. Ukoliko znate što radite vrlo lagano, ali nakon malo dužeg vremena, možete dobiti prelijepi travnjak kao kada radite s gotovim travnim busenima. Najbitnije je znati što želite postići, kada je pravo vrijeme za sijanje trave, voditi brigu o travnjaku i uživati u postignutom.

www.zelenko-hortikultura.hr/usluge/uredenje/izrada-travnjaka/izrada-travnjaka-sijanjem

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI