OCIJENI

Fizikalna terapija u domu za starije

Objavljeno: 25.5.2021. 11:51

Dom za starije morao bi ispunjavati mnoge funkcije kako bi omogućio adekvatnu skrb korisnicima. Spretan liječnički tim svakako je nezaobilazna karika dobro opremljenog doma za starije, ali ne smije manjkati niti raznoraznih zabavnih sadržaja, rekreacijskih grupa i kreativnih radionica – razvijati moždane funkcije nužno je i u trećoj životnoj dobi. Ipak, kako bi korisnici mogli uživati u svim blagodatima koje im život nosi u njihovim veličanstvenim godinama i obavljati svakodnevne aktivnosti, kvalitetna fizikalna terapija je iz više razloga nužna i ključna.
 

Osim za pokretne korisnike kojima terapija treba pomoći u održavanju i poboljšavanju funkcija koje izvode, potrebna je i slabije pokretnima ili nepokretnima i to u vidu individualnoga pristupa. Dom za starije Tiha dob nudi savršenu uslugu fizikalne terapije, a osim obrazovanih fizioterapeuta koji vode radionice, pročitajte zbog čega je njihova usluga primjer vrhunske usluge kojoj svi trebaju težiti!

Stalna stručna pomoć

Dom za starije Tiha dob ima stalno zaposlenog fizioterapeuta koji je dio njihova tima i nezaobilazan faktor kada je skrb za korisnike u pitanju – bez fizioterapeuta bilo bi nemoguće omogućiti korisnicima obavljanje brojnih uobičajenih aktivnosti. Fizioterapeut je stalno na usluzi, a uz svoj tim provodi adekvatne radionice individualizirane prirode gdje se svakome korisniku maksimalno posvećuje. Osim toga, na rasporedu su i svakodnevne vježbaonice gdje se svaki korisnik ima pravo priključiti ako to želi i njegovo mu stanje to dozvoljava.
 

Kvalitetniji život korisnika

Prisjetimo li se svih naših mogućnosti kada smo bili mladi i u naponu snagu, doći ćemo do zaključka kako danas ne bismo mogli izvršiti ni polovicu svega što smo mogli tada, zar ne? I to je sasvim prirodno! S godinama se mijenjamo, ali ne samo fizički naočigled svima, nego se mijenjaju i naše fizičke funkcije koje utječu na našu brzinu, snagu ili umor. Sada smo ipak dosta sporiji, nemamo snage kao što smo imali s 20 godina, a umor osjećamo svakodnevno. Iako je to sve većinom normalno, moramo se uvijek truditi napraviti barem malo više, nego što nam se čini da možemo. Fizikalna terapija povećava naše mogućnosti, upoznaje nas s pravilnim izvođenjem brojnih vježbi prilagođenih našem stanju, a masaža opušta naše tijelo i mišiće nakon čega smo spremni napraviti mnogo više!

Pravilan pristup

Dom Tiha dob surađuje s korisnicima različitih stanja i tegoba. Dok je kod nekih kretanje nesmetano, kod drugih je nažalost slabije zbog različitih kroničnih stanja. Nije važno u kojoj se skupini vi nalazite i možete li se kretati ili ste nažalost zakinuti za tu mogućnost, naš je pristup uvijek individualiziran i trudimo se pomoći svakome korisniku. Čak i kod nepokretnih korisnika važno je obavljati fizikalnu terapiju kako se stanje zbog cjelodnevnog ležanja ne bi dodatno pogoršalo.

Foto: Freepik

OCIJENI