OCIJENI

Zašto se zubni implantati financijski isplate?

Objavljeno: 3.2.2021. 7:39

Izgled nikada nije bio bitniji, a često je prvo što nas privuče na osobi upravo osmijeh. Blistavi, bijeli i zdravi zubi osim što poboljšavaju sveukupni izgled, podižu i samopouzdanje. Prekrasan osmijeh nešto je o čemu svatko sanja, stoga je ulaganje u zube uvijek dobra ideja.

Važno je pritom obratiti se stručnom timu stomatologa koji će detaljnim pregledom odrediti što vašem osmijehu nedostaje. Ako ste zbog parodontitisa, traume zuba, vađenja zuba ili iz nekog drugog razloga stali bez zubiju, najbolje rješenje koje će vam stomatolog predložiti su zubni implantati.

Zubni implantati kao umjetni nadomjesci zuba zapravo su titanijski vijci koji se ugrađuju u čeljusnu kost te se na njih postavlja implantatska struktura i na kraju protetski rad. Kao takvi, zubni implantati predstavljaju dugotrajno, estetsko i funkcionalno rješenje koje, ako je rad stručnjaka, odaje dojam u potpunosti prirodnog osmijeha.

Zahvaljujući biokompatibilnom materijalu od koje se implantati rade, organizam ih ne prepoznaje kao strano tijelo te srastaju s čeljusnim kostima i funkcioniraju baš poput zubiju koje ste nekada imali.

Zubni implantati su rješenje za gubitak jednog ili više zubiju, a omogućuju pravilan zagriz i prekrasan osmijeh.

S obzirom na to da nedostatak jednog ili više zubi drastično narušava izgled, zubni implantati idealno su rješenje koje će izbrisati svaki manjak samopouzdanja. Sreća se ne može kupiti, ali implantati mogu!

Cijena zubnih implantata opravdava njihovu kvalitetu i trajnost, stoga je to investicija koja se svakako isplati. Osim što su trajno rješenje za izgubljene zube, zubni implantati zadržavaju oblik lica i osmijeha te sprječavaju oronulost lica koje uzrokuje gubitak zubi. Osim toga, s obzirom na to da se pri gubitku zuba često stvaraju dodatni problemi, implantati će otkloniti svaku mogućnost sprječavanja, primjerice, propadanja čeljusnih kosti.

Budući da su zubni implantati zamjena za izgubljene zube, implantatima ćete očuvati i druge zube te spriječiti njihovo pomicanje.

Kao i sve ostalo u dentalnoj medicini, riječ je zahtjevnom postupku koji zahtijeva preciznost i stručnost zbog čega je važno obratiti se dentalnom timu kojem možete vjerovati. Privatna specijalistička ordinacija dentalne medicine i ortodoncije Čeović&Čeović u Zagrebu svojim stručnim znanjem, iskustvom i savjetima stoji vama na usluzi kako biste postigli potpuno estetsko i funkcijsko zadovoljstvo koje nam mogu pružiti zdravi zubi i lijep osmijeh.

Odnosom prema zubima i zdravlju općenito, nesvjesno odajemo svoje stavove i životne prioritete te se svrstavamo u neki evolucijski kontekst. Drugim riječima, zubi nas odaju, govore o nama više nego što mislimo i zato im treba pokloniti dužnu njegu i pažnju. Obratite nam se s povjerenjem i imajte na umu da osmijeh nema cijenu.

OCIJENI