OCIJENI

Otkrivamo vam kada vam je sve potrebna ovjera kod prijevoda

Objavljeno: 17.8.2021. 11:46

Službeni dokumenti od velike su važnosti, posebno kada nam zatrebaju kod promjene posla, škole, mjesta prebivališta. Tada shvatimo da bez dokumenata zapravo ne možemo funkcionirati. Odlučimo li se otići u inozemstvo iz nekog razloga, prvo što nas čeka jest papirologija potrebna za premještaj, kao i u obratnoj situaciji, kada određen segment života pokušavamo vratiti "kući".

U svakom slučaju, vrlo važni službeni dokumenti zahtijevaju ovjereni prijevod koji mora obaviti sudski tumač, kako bi dokumenti bili ovjereni i valjani pred državnim tijelima, sudovima i javnim bilježnicima.
Svjedodžbe, rodni listovi, vjenčani listovi, punomoći i tome slično, dokumenti su za koje je uvijek potreban ovjeren prijevod, odnosno pečat prijevoda koji jamči da su izvorni tekst i njegov prijevod sadržajno jednaki.

Na naslovnoj stranici ovjerenog prijevoda nalazi se datum, broj stranica i broj ovjere, dok se unutar dokumenata nalaze i prevedeni i izvorni tekst. Cijeli je sadržaj uvezen trobojnim koncem kako bi se izbjegle bilo kakve izmjene dokumenta od kojih i najmanja pogreška može učiniti ogromnu štetu.
Dokument koji je ovjereno preveden i samim time ima status službenog dokumenta, valjan je u uredima u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu, a vrlo je važno da prevodi odgovorna osoba u čiju stručnost se može vjerovati.

Osim engleskog jezika, u našem je podneblju najpopularniji strani jezik i njemački, a tamo domaći stanovnici često odlaze trbuhom za kruhom. Kako posao u Njemačkoj mijenja čitav životni ritam, potrebni su razni ovjereni prijevodi dokumenata kako bi se život prebacio na njemačko govorno područje.

Profesionalan tim poznavatelja njemačkog jezika, prevoditelja i sudskih tumača iz prevoditeljskog ureda DITA, ima dugogodišnje iskustvo u izradi prijevoda što garantira vrhunsku uslugu. Nalaze se u zagrebačkom kvartu Malešnica na adresi Marina Tartaglie 6. Posjetite ih i upitajte sve što vas zanima s potpunim povjerenjem. Kvaliteta prijevoda je zagarantirana!

OCIJENI