OCIJENI

Specijalna Zavarivanja Čukman & Centar Glava Motora - stručnjaci za zavarivanje i kompletno strojnu obradu za glave i blokove motora

Objavljeno: 15.1.2021. 11:19

Specijalna Zavarivanja Čukman stručnjaci za zavarivanje i kompletno strojnu obradu za glave i blokove motora i prodaju turbopunjača, a sa svojim Centrom Glava Motora glavni su distributeri glava motora marke AMC za Hrvatsku. Dugogodišnji rad, obiteljska tradicija i znanje obilježavaju ova poduzeća, a u nastavku možete pročitati što nam je Vladimir Čukman rekao o poslovanju i uslugama.
 
         
 
1. Recite nam nešto o Centru Glava Motora - kada ste započeli poslovanje, koji su Vam najveći izazovi, na što ste najviše ponosni?

Specijalna zavarivanja Čukman d.o.o kao firma je nastavak djelatnosti Obrta Čukman osnovanog 1984.g.

Osnivač, moj otac Branimir Čukman u početku je samo zavarivao glave motora za firme iz cijele Jugoslavije. Najviše za velike građevinske firme, rudnike, željeznicu itd. Postepeno od zavarivanja tokom godina nabavljali smo strojeve za strojnu obradu. Danas u ponudi imamo zavarivanje i kompletno strojnu obradu za glave i blokove motora. 2006. godine osnovali smo firmu Centar glava motora kao distributera glava motora marke AMC za Hrvatsku. Ponosni smo na tradiciju i dugi vijek poslovanja te kako smo se uvijek uspjeli prilagoditi svim uvjetima na tržištu i pri tome proširiti ponudu i povećati kvalitetu popravaka.

2. Specijalizirani ste za glave motora - koje sve usluge i proizvode imate?

Uz zavarivanje i strojnu obradu svih vrsta glava motora nudimo i usluge kompletne strojne obrade motora. Najčešće vrste strojne obrade motora su: bušenje blokova motora, brušenja radilica motora, sastavljanje polumotora.
 

 
3. Po čemu se ističete u djelatnosti s glavama motora

Najveća prednost u popravcima glava motora je zavarivanje glava motora od sivog lijeva. Zavarivanje glava motora od sivog lijeva je najzahtjevnija usluga i veliki postotak uspjeha popravka je naša prednost.

4. Ovlašteni ste i distributeri tvornice AMC, možete li nam reći nešto o tome?

AMC tvornica glava motora je najbolji izbor za novu glavu motora kada se postojeću glavu motora ne može popraviti ili nije isplativ popravak.  Svi AMC proizvodi podržani su IATF 16949 certifikatom. AMC u izradi svojih glava motora koristi isključivo čisti aluminijski INGOT bez udjela recikliranog aluminija. Superiorna metalruška svojstva aluminija AMC glava motora najbolji su izbor za novu glavu motora. Veliki izbor i zaliha glava motora u AMC tvornici, te brzi rokovi isporuke, uz kvalitetu, najveće su prednosti AMC-a. Od nedavno, u ponudi AMC-a se nalaze glave motora od sivog lijeva za teretni program.
 

 
5. Tko su Vaši najčešći klijenti?

Najčešći klijenti su mnogobrojni automehaničarski servisi i kuće, ovlašteni zastupnici raznih marki automobila i kamiona kao i građevinske tvrtke te javna poduzeća. Od ulaska RH u EU imamo mnogo klijenata iz Slovenije, Austrije I Njemačke.

6. Tko sve čini Vaš tim?

Kao obiteljska firma naš uži tim su članovi obitelji. Vlasnici su Mara i  Branimir Čukman, a sinovi Krešimir i Vladimir su direktori i  vode firmu. Svaki djelatnik je vrijedni član našeg tima.
 

7. Što još prodajete osim glava motora?

Osim prodaje glava motora prodajemo turbine i ostale dijelove motora povezane sa našom uslugom. Najčešće su to: ležajevi radilice, brtvila, klipovi i dr. Dugogodišnje iskustvo pojedinih djelatnika koji isključivo rade na pojedinim operacijama kao  na  primjer obrada sjedišta ventila i  ispitivanja glava motora, čine ih majstorima sa iskustvom na koje možemo biti ponosni.
VIše informacija možete pronaći na web stranicama: Specijalna Zavarivanja Čukman i Centar Glava Motora

OCIJENI