OCIJENI

5 razloga zašto je porezno savjetovanje ključno za vaše poslovanje

Objavljeno: 2.6.2020. 18:25

Pokretanje poduzeća nije jednostavan proces - velik se broj novopečenih poduzetnika u samim počecima susreće s nepoznanicama, od samog pronalaska prostora do marketinških aktivnosti. No jedna stavka svakom poduzetniku ‘neekonomske’ struke ne samo da predstavlja problem, već može znatno oštetiti poslovanju - porezi.Ekonomija u Hrvatskoj nije u potpunosti stabilna te je podležna promjenama, a poslovati je skoro pa nemoguće uoliko se te iste promjene ne isprate s razumijevanjem. Jedino je razumno imati osobu koja će vam u tome pomoći. Ako možda ne shvaćate zašto je pedantnost po pitanju poreza krucijalna za svaki d.o.o., j.d.o.o. ili obrt - što je razumljivo ako tek počinjete - mi ćemo dati 5 razloga.

  •  Ušteda vremena
Za neke stvari nije dovoljno samo ‘naći vremena’. Morate u potpunosti koncentrirani odvojiti koliko je god potrebno kako bi se plaćanje i obrada poreza odradili kvalitetno i točno. Ili zaposlite nekoga tko će vam to napraviti. Vaša je odluka.
  • Točnost
Čak i ako nekim čudom poduzetnici stižu ispratiti sve porezne pravne okvire, pedantnost je od velike važnosti u obradi poreza. Uz sve ostale obaveze s kojima se poduzetnici svakodnevno susreću, uvijek je pametnije tako bitnu stavku prepustiti profesionalcima - znatno isplativije rješenje na duge staze.
  • Vanjski suradnici
Jasno je da si neki mali poduzetnici ne mogu priuštiti zaposliti osobu koja će se baviti isključivo financijama i porezima njihovog poduzeća - zapošljavanje firme za porezno savjetovanje svakako je najisplativiji potez.
  • Povećanje prihoda
Poreznim savjetnicima nije zadatak samo uštediti vam novac, već ga i zaraditi. Nije im zadatak samo poštovanje pravila, nego i okretanje (ne u doslovnom smislu) tih istih pravila u vašu korist.
  • Ulaganje u budućnost

U počecima ćete se možda mučiti s terminologijom, no kako vrijeme prolazi, zasigurno ćete i sami pohvatati neke konce što se poreza tiče - jedna od prednosti kad zaposlite stručnjaka. Iako će vam sve biti novo pri pokretanju poduzeća, sigurno ćete se snaći. Puno toga se pohvata u hodu - marketing, zapošljavanje, odnosi s dobavljačima… No činjenica je da ne možete sve sami niti biste trebali. Upravljanje porezima nije nešto što biste trebali olako shvaćati ni raditi to ako ne znate.Prepustite to profesionalcima! MKD-biro svim novim poduzećima nudi besplatno porezno savjetovanje kako bi vam pomogli u često teškim počecima.

OCIJENI