OCIJENI

Kako uštedjeti na grijanju ove zime?

Objavljeno: 9.9.2020. 14:59

Kako nam ljeto pomalo odlazi, počinjemo razmišljati o svemu što trebamo pripremiti za funkcioniranje kućanstva, automobila i posla u hladnijim danima. Osim romantičnih večeri uz topao čaj i udobne pulovere, uz zimske uvjete dolaze i povećani računi za grijanje. Zato je sada pravo vrijeme za zamijeniti ili nadograditi sustav grijanja u kućanstvu kako bismo bili sigurni da ove zime nećemo potrošiti veliki dio novaca samo na račune. Evo nekoliko savjeta kako uštedjeti i ne smrzavati se ove zime.

Prilagodite temperaturu na termostatu

Kada su svi ukućani vani, u školi ili na poslu, nema potrebe da se kućanstvo grije. Nećete naložiti kamin ili peć kada izlazite iz kuće, a ista logika nalaže i da ugasite grijanje kada odlazite. Također, prije spavanja spustite temperaturu na vama prihvatljivu razinu. Nema potrebe da se danju i noću kućanstvo grije na istoj temperaturi. To, naravno ne znači da se smrzavate tijekom noći, ali možete obući topliju pidžamu ili dodati još jednu deku.

Grijete sobu u kojoj obitavate

Nemojte grijati cijeli stan ili kuću u isto vrijeme, ako većinu vremena provodite u samo jednoj prostoriji. U trenutku kada postoji potreba da se preselite u drugu sobu kućanstva, sve što trebate jest malo se strpjeti dok se prostorija ne zagrije dovoljno da bude ugodno raditi u njoj.

Smanjite protok hladnog zraka u kućanstvu

Imate starije prozore i vrata na kući ili stanu? To je vjerojatno izvor konstantne potrebe za grijanjem jer jednom kad se grijanje isključi, loša stolarija će uzrokovati brzo hlađenje prostora. Reducirajte troškove grijanja dugoročno na način da uložite u bolju stolariju koja neće propuštati hladni zrak. Ako ove zime niste u mogućnosti potrošiti puno novaca na takvu investiciju, postoji vrlo praktično i funkcionalno rješenje i za vas. Zarolajte ručnik ili manju deku i stavite ju tamo gdje je najveće propuštanje zraka – ispod vrata ili kod prozora.


Pobrinite se oko izolacije

Izolirajte dimnjake, podrum ili tavan što bolje možete. To su dvije najhladnije prostorije u kućanstvu koje će vam učiniti pod u prizemlju ili strop na najvišem katu, mjestima koja hlade prostoriju. Uz dobru izolaciju je smanjenje troškova grijanja neminovno.

Pametno birajte uređaje za grijanje i redovito ih servisirajte

Modernizacija postojećih metoda grijanja dovela je do jednostavnijeg i učinkovitijeg grijanja kućanstva koje je prilagođeno baš vašim potrebama i mogućnostima. Jedan od takvih sustava su kondenzacijski plinski uređaji BOSCH, kao i dizalice topline DAIKIN. BOSCH zidni plinski kondenzacijski kotao ima širok raspon toplinskog učinka za grijanje i pripremu tople vode, a njihova kondenzacijska tehnologija donosi uštede i postavlja prilično visok standard u načinima iskorištavanja energije.

Daikin dizalice topline predstavljaju način ulaganja u komfor i uštedu energije. Trošenje manje energije, niži računi grijanja i suvremena tehnološka rješenja su ono što je potrebno vaše domu ove zime. Stoga svakako razmislite o tome da “ugostite” Daikin dizalice topline. 
Stručnjaci iz Termo-održavanja d.o.o. prepoznali su kvalitetu navedenih uređaja. Ističu visoku kvalitetu sustava hlađenja, grijanja i instalacija u svoje usluge i proizvode. Možete ih pronaći na zagrebačkoj adresi Ilica 149 ili na splitskoj adresi Put Duja 1a gdje možete dobiti sve dodatne informacije oko mogućnosti uštede računa i iskorištavanja energetskog potencijala.

OCIJENI