OCIJENI

Retencija - ortodont Reljanović Protega

0 pregleda/dan | Objavljeno: 23.03.2024. 21:42

Nakon završene fiksne ortodontske terapije slijedi faza retencije koja je jednako važna kao i nošenje aparatića (aktivna faza terapije). Pacijenti dobivaju retencijske naprave koje mogu biti fiksne ili mobilne, a čiji je zadatak zadržati zube i čeljusti u novom, ispravljenom položaju. Mobilni (essix) retainer je prozirna udlaga za gornju i donju čeljust koja se nosi mjesec ili dva 24 h, skida se samo za jelo i piće, a iza toga bar 6 mjeseci svaku noć, pa svaku drugu noć...

Fiksni retainer je žičano povezivanje najčešće donjih (3-3) ili rjeđe gornjih (2-2) prednjih zuba kojim se onemogućava njihovo pomicanje kada ne nosite Vaš mobilni retainer. Gornji fiksni retainer se stavlja isključivo ako ne smeta u kontaktu gornjih i donjih zuba. Najbolja je kombinacija u kojoj imate i mobilni i fiksni retainer jer su zubi živo tkivo i pomični su cijelog života,posebno prvih 10 do 12 mjeseci nakon skidanja aparata, koliko je potrebno da se koštano tkivo oko zuba mineralizira i da se zub navikne na novi izvor sila koje ga mogu pomaknuti - usne, obrazi, jezik. Ukoliko ne nosite svoje retainere nakon skidanja aparatića, ne možemo Vam garantirati stabilnost rezultata. Nakon skidanja aparata, VI brinete o svojim zubima i postignutom rezultatu terapije i ukoliko se ne budete pridržavali uputa o retenciji, velika je vjerojatnost recidiva!

https://www.ortodoncija-reljanovicprotega.hr/

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI