OCIJENI

Moć akupresure

Objavljeno: 16.4.2021. 9:05

Jeste li znali da jednostavno možete umanjiti neke od zdravstvenih tegoba koje vas muče, uz samo pomoć dodira prstiju određenih točki vašeg tijela? Te se točke nazivaju akupresurne točke, a ključne su za slobodni protok energije kroz tijelo. Metoda u kojoj je riječ naziva se akupresura i njome se ponovno uspostavlja slobodni i pravilni protok energije, a kako je koristiti i čemu sve koristi pročitajte u nastavku!

Akupresura

Akupresura jest neinvazivna metoda liječenja čiji vršitelj bez problema možete postati upravo vi. O njezinoj jednostavnosti najviše govori to što ne morate biti specijalno obrazovani za korištenje metode, a primijeniti je možete na sebi, kao i na nekome od bližnjih. Svojim prstima pritišćete laganim dodirom akupresurne točke, odnosno meridijane. Iako na internetu, znanstvenim radovima ili knjigama možete pronaći prikaze svih tih točaka po tijelu, ne zaboravite da je akupresura poprilično intuitivna i da ćete tek poznavanjem sebe pronaći idealno mjesto koje je blokiralo dotok energije i time narušilo rad nekih organa ili sustava unutar tijela.
 

Vrijeme i oprema

Zanimljivo je znati da akupresuru možete primijeniti upravo onda kada vam to najviše odgovara, a za postupak ne trebate posebne uvjete. Možete je primijeniti dok pijete jutarnju kavu, čekate prijateljicu na trgu ili prilikom gledanja večernjih vijesti. Osim što je vrijeme najfleksibilnije moguće, ne treba vam niti skupa dodatna oprema. Dodirivati točke možete prstima ili nekim jednostavnijim pomagalom, kao što je npr. nezašiljena olovka. Vrijedi pokušati, zar ne?

Akupresura bez nuspojava

Akupresura je apsolutno bezopasna i ne postoji nijedan način da si naštetite prilikom izvođenja metode. Pritiskanjem točaka vi zapravo oslobađate energiju i otvarate začepljene točke prilikom čega energija slobodno protječe do organa unutar tijela i samo tijelo vraća u stanje zdravlja i ravnoteže. Ne postoji krivi način dodira ili krivo mjesto dodira – energiju možete oslobađati bilo kako i bilo gdje, to je uvijek dobrodošla radnja. Prilikom dodira možete osjetiti laganu bol, ali to samo znači da je točka bila poprilično začepljena, a sada se konačno oslobodila.

Kako biste se bolje i stručnije upoznali s akupresurom, potražite vrhunske savjete dr. Đure Bajića. Već je godinama vodeći stručnjak u brojnim metodama liječenja bioenergijom, a bavi se i akupresurom te kiropraktikom. Svoje tridesetogodišnje radno iskustvo okrunio je usavršavanjima diljem svijeta te brojnim zadovoljnim korisnicima njegovih beskrajno korisnih usluga.

Foto: Freepik

OCIJENI