OCIJENI

Vrhunska kombinacija: Meso vrhunske kvalitete i senf

Objavljeno: 8.9.2021. 14:36

Uz posao i ostale privatne obaveze, često ni ne stignemo razmišljati o kuhanju kao ni o važnosti zdrave i kvalitetne prehrane. Ponekad pak jednostavno više nemamo ideja što kuhati pa posegnemo za brzom i hranom niskih nutritivnih vrijednosti. Istina je da smo ono što jedemo - posebice u kontekstu zdravlja zbog čega je izrazito važno da organizmu pružimo sve važne vitamine i minerale.

Kada vam je ponestalo ideja za kuhanje, odaberite meso vrhunske kvalitete i prilog koji će doprinijeti pravoj rapsodiji okusa. Važno je prije svega da izaberete kvalitetno meso, a to ćete prije svega prepoznati po boji mesa. Svježina, sjaj i crvena boja osnovni su pokazatelji kvalitete mesa. Ipak, imajte na umu da boja mesa ovisi i o samoj vrsti mesa pa govedina prema tome treba biti srednje crvena, teletina svijetlo crvena, kao i meso peradi, a ovčetina bi trebala imati cigla-crvenu boju.

Kvalitetno svinjsko meso svijetlo crvene je boje i sadrži mišiće koji su svijetlije i tamnije boje. Sive i zelene mrlje na mesu odmah vam govore da je meso pokvareno, a masni dijelovi nikako ne bi trebali biti žuti, već bijeli.

Miris mesa također će vam otkriti kvalitetu samog proizvoda. Pravilo je da svježe meso nema poseban miris jakog intenziteta već je blagog, gotovo neutralnog mirisa. Osjetite li kiseo ili truli miris, meso je najvjerojatnije pokvareno. Izgled nekada može prevariti, ali ako u svoju procjenu o kvaliteti mesa uključi i svoje osjetilo njuha ne možete pogriješiti.

Kvalitetno meso ćete prepoznati i po opipu pri čemu je svježe meso ono koje će se brzo nakon što ga pritisnete prstom, vratiti u prijašnje stanje. Isto tako, prilikom pritiska, iz mesa ne bi trebala teći tekućina i na površini ne bi smjela biti sluz koja je jasan pokazatelj prisutnosti bakterija. Površina kvalitetnog mesa nikada ne izgleda masno.

Kada izaberete meso visoke kvalitete koje možete pronaći u provjerenim mesnicama poput Butchery - mesnica Šime, kod njih možete kupiti i idealan prilog uz meso vrhunske kvalitete - senf s kurkumom. Senf možete kombinirati s mesom ili s drugim prilozima - ovisno o vašoj želji i preferencijama.

Pripremite roštilj, hamburgere ili neko drugo ukusno i kvalitetno jelo savršeno za druženje s obitelji ili ekipom. Počastite se i uživajte u vrhunskoj kombinaciji i proizvodima vrhunske kvalitete.

Ne radite kompromise kad je u pitanju kvaliteta jer vam je najkvalitetnije meso uvijek dostupno u Butchery - mesnici Šime.

Foto: Pixabay

OCIJENI