OCIJENI

Zašto je važan ugodan ambijent u domu za starije i nemoćne?

Objavljeno: 23.6.2021. 9:48

Nakon cjeloživotnog truda i brige za druge, starost bi trebala biti najljepše i najbezbrižnije razdoblje. Druženje s najmilijima i kvalitetno provođenje vremena zaslužuje svaki pojedinac.

Ponekad životna situacija dovede do toga da se djeca trebaju brinuti o roditeljima, no u današnjim okolnostima, to je iznimno teško. Rijetko tko si može priuštiti zanemariti posao radi cjelodnevne brige o roditeljima, a posebno ako ta osoba već ima svoju obitelj. Isto tako, ako je riječ o bolesnoj, nemoćnoj i starijoj osobi, tada obitelj ne može biti od velike pomoći. Posebne tretmane i terapije nemoćnima može pružiti samo stručno medicinsko osoblje, a na domu za starije i nemoćne je da korisnicima to i osigura.
 
           

Odlazak u dom za starije i nemoćne na prvu se može činiti kao mjesto u kojem se stariji osjećaju kao stranci, što ih i često odbija od same pomisli na to. Iz tog je razloga najvažnija kvaliteta i udobnost ambijenta u domu za starije i nemoćne. Primarna zadaća svakog doma za starije i nemoćne je osigurati potpunu sigurnost i udobnost svim korisnicima, kako bi se osjećali kao kod kuće. Razne aktivnosti, ugodni razgovori, proslave važnih datuma, uključujući i one osobne prirode, sve je to potrebno kako bi se svaki korisnik osjećao poželjno, prihvaćeno i kao kod kuće.

Pozitivno osoblje i dobra organizacija tu su presudni. Isto tako, svaki kvalitetan dom za starije i nemoćne korisnicima osigurava medicinsku skrb. Djelatnici doma za starije i nemoćne NINA u Čavlima danonoćno prenose svoju toplinu, humanost i ljubav svim korisnicima kako bi im uljepšali dane u svojem i njihovom Domu.
Za mentalno i fizičko zdravlje korisnika, udobnost ambijenta je najvažnija, a u domu za starije i nemoćne osobe Nina topline vlastitog doma ne nedostaje.
 
         

Dom za starije i nemoćne NINA smješten je na mirnoj lokaciji samo 5 kilometara od centra Rijeke. Okružen zelenilom pruža istovremeno pogled na more kvarnerskog zaljeva i planinske obronke Učke i Gorskog kotara te daje jedinstven doživljaj i čini boravak naših korisnika i djelatnika još ugodnijim.

Objekt je nedavno proširen i novim vrhunski opremljenim dijelom te pruža smještajni kapacitet za 65 korisnika u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, a u prizemlju se nalazi stacionar.

U dnevnom boravku štićenici provode svoje vrijeme u druženju, a naši djelatnici trude se stvoriti im toplinu doma između ostaloga, čestim tematskim popodnevima i zajedničkim izletima.

U skladu sa svojim željama i mogućnostima vrijeme mogu provoditi i na nekoliko balkona i dvorišnih terasa.   

Sve to uz nešto što se ne može kupiti, ukrasti ili posuditi, ali u domu NINA uvijek pokloniti OSMIJEH.

OCIJENI