OCIJENI

Sve prednosti Clear Aligner aparatića za zube

Objavljeno: 28.2.2021. 17:54

Ako želite ravne zube, ali ne želite nositi fiksni metalni aparatić onda je prozirni aligner idealan za vas!

Clear aligner je zapravo set prozirnih udlaga koje se rade prema otiscima čeljusti posebnom CAD/CAM tehnologijom. Program, uz stručnog stomatologa, radi simulaciju terapije te se za svaku fazu pomicanja zuba izrađuje po jedna udlaga. Kada jedna udlaga napravi pomak za koji je dizajnirana, prelazi se na drugu, i tako do kraja terapije.

Ovakva vrsta aparatića ima brojne prednosti:

1. PROZIRNOST
Za razliku od žica i metala kod klasičnih aparatića, najveća je vrlina ovakvih udlaga njihova prozirnost. Osim što nisu vizualno prihvatljive, metalne bravice, također, mogu uzrokovati alergiju kod određenog dijela populacije. Za pacijente koji su podložni alergijama na metal, plastične udlage su dobra alternativa.

2. MOBILNOST
Prozirne udlage potrebno je nositi većinu vremena, točnije barem 22 sata dnevno. Moguće ih je skinuti kada jedete ili perete zube što, za razliku od klasičnih aparatića, omogućuje bolju higijenu i smanjuje osjećaj neugode prilikom jela jer vam ništa ne može zapeti za bravicu ili žicu.

3. MANJE ODLAZAKA STOMATOLOGU
Terapija Clear alignerima zahtijeva svega nekoliko posjeta stomatologu. Clear Aligner je toliko napredan sustav ravnanja zuba da je potrebno dolaziti na kontrole svakih 4 - 12 tjedana, ovisno o trajanju terapije.

4. UDOBNOST 
Većina ljudi koji su nosili klasični aparatić požalit će vam se kako su ih žice i bravice boljele i smetale te često prouzrokovale ožiljke u području sluznica obraza i sl. Plastične udlage Clear Alignera izrazito su nježne stoga neće ogrebati unutrašnjost vaše usne šupljine niti će vas smetati prilikom nošenja.

5. BEZ OGRANIČENJA PRI KONZUMACIJI HRANE
Budući da nema krhke žice niti bravica, možete jesti što god želite. Prije obroka Clear Aligner izvadite iz usta i nesmetano uživajte u obroku. Nakon jela aparatić za zube vratite u usta i to je to. Jednostavnost korištenja prozirnih alignera zasigurno je jedna od njegovih najvažnijih karakteristika.

6. INDIVIDUALNI PRISTUP
Prije izrade udlaga, radi se plan terapije te se pritom određuje koliko će udlaga biti potrebno kako bi se određene nepravilnosti otklonile. Vremenski rok terapije je individualan i sastoji se od određenog broja (faza) prozirnih aparatića tzv. alignera. Svaka faza traje od 5 do 15 dana, ovisno o planu terapije, što znači da pacijent svakih 5 do 15 dana stavlja novi aligner na zube. Pacijent dobije nekoliko alignera nakon kojih slijedi tek nekoliko kontrolnih pregleda.

7. EFIKASNOST
Ovaj ortodontski sustav omogućava ciljano pomicanje zuba koje je potrebno ispraviti. Za razliku od klasične ortodoncije kod koje se prvo svi zubi rastave pa onda ponovo sastave, Clear Aligner aparatić pretstavlja efikasniju i puno bržu metodu.

8. LAKO ODRŽAVANJE HIGIJENE
Budući da se mogu skinuti, udlage Clear Aligner aparatića omogućuju Vam održavanje besprijekorne higijene usne šupljine. Također, prilikom pranja možete koristiti konac za zube. Valja napomenuti da nikakve specijalne četkice i konci za zube nisu potrebni. Osim što štedite vrijeme, ne trebate se brinuti jeste li dovoljno dobro oprali zube.

Važno je naglasiti da uspjeh ovisi o discipliniranosti pacijenta, ali i o stručnosti stomatologa. Vrhunski stomatolozi u Centru dentalne estetike Starčević osim stručnog znanja i bogatog iskustva imaju i pregršt zadovoljnih pacijenata te vam svakako preporučuju alignere za ispravljanje zubi. Uz ovako kvalitetno pomagalo, stručno znanje i vašu disciplinu, možete biti sigurni u uspjeh terapije Clear Alignerima.

OCIJENI