OCIJENI

Kako uspješno ukloniti vrećice ispod očiju?

Objavljeno: 10.5.2021. 14:52

Godine donose brojne promjene u našim životima i dok je većina tih promjena pozitivnog karaktera i odnose se na zadovoljstvo i mir u duši, fizičke su promjene kudikamo drukčije od psihičkih. Fizičke promjene koje se događaju kako godine prolaze nikoga ne zaobilaze ili pošteđuju. Iako bismo starost trebali prigrliti i biti ponosni na svaku boru koja nam krasi lice, one grozne vrećice ispod očiju nitko od nas ne može zavoljeti, zar ne? Često izgledaju vrlo neprirodno i odaju dojam kao da smo bolesni ili se zaista dugo nismo naspavali. Ipak, postoji rješenje i za taj estetski problem.
 

Što su to vrećice ispod očiju i zašto nastaju?

Neugodna pojava smještena ispod donjih kapaka, svima poznatija kao vrećice, zapravo su sasvim prirodna pojava koja nastupa starenjem kože, a često se pojavljuju između trećeg i četvrtog desetljeća u različitim intenzitetima kod pojedinaca. Razloga za njihovu pojavu je mnogo, a većina su bezopasni, iako pojava ponekad može upućivati i na bolest štitnjače. Većinom se pojavljuju jer imamo genetsku predispoziciju za njihov nastanak te se povećava obujam masnoga tkiva  koje je s godinama sve opuštenije i gubi potporu, zbog atrofije vezivnog tkiva. Postoje brojni drugi fizički razlozi zaslužni za pojavu vrećica ispod očiju, a pretjerana izloženost suncu prednjači među njima.
 

Kako ih se riješiti?

Postoji mnogo načina za ublažiti vidljivost vrećica ispod očiju. Naime, dio kože oko očiju spada u jedne od najosjetljivijih dijelova same kože pa je ta neugodna pojava teško rješiva isključivo prirodnim putem, ali može pomoći u smanjenju vidljivosti dok problem nije poveći. Preporučuje se koristiti hladne obloge na tom području ili određene kreme koje hlade, piti puno tekućine, izbjegavati alkohol i cigarete, ne izlagati se suncu bez zaštite, ali prije svega dati tijelu dovoljno sna. Iako su svi navedeni savjeti dobri, oni su često nedovoljno za uspješno i kompletno saniranje problema.

Tretman za rješavanje vrećica ispod očiju

Operativni zahvati na koži oko očiju uzeli su maha i mnogi se odlučuju na njih jer su učinkoviti, a oporavak traje izrazito kratko. Upravo tako jednim zahvatom u kratkom vremenskom roku možete riješiti veliki problem koji vas muči već duže vrijeme, a možda čak i godinama. Očna poliklinika "Okulistički centar" nudi široku ponudu zahvata poput operacije vjeđa, blefaroplastike, uklanjanja vrećica ispod očiju i brojnih drugih zahvata koji mogu poboljšati kvalitetu vašeg života, povećati samopouzdanje i omogućiti Vam da starite dostojanstveno i sigurno!

Foto: Freepik

OCIJENI