OCIJENI

Ispitivanje puknuća cijevi

Objavljeno: 29.6.2021. 13:38

Ponovno ste se iznenadili visokim računom za vodu? Sumnjate na puknuće cijevi? Vaš je strah itekako opravdan! Naši se vodoinstalateri svakodnevno susreću s navedenim problemom, a savjetuju da nikada ne odugovlačite njihov dolazak. Svaki je kvar rješiv ako je otkriven i saniran na vrijeme, a jedno je sigurno – cijev se sama od sebe nikada neće popraviti! Ne gubite niti sekunde i čim prije nazovite FI.MIS-servis čiji će se stručan tim pred vašim vratima stvoriti za tili čas.
 

Kako dolazi do puknuća cijevi?

Razloga za puknuće cijevi je mnogo, a najčešće do puknuća dolazi zbog dotrajalosti cijevi uzrokovane trošenjem koja ubrzo puca i propušta vodu te kamenca i korozije. Nezgodna je stvar kod instalacija starijeg datuma jer su one rađene od materijala neotpornih na kamenac i koroziju. Do puknuća dolazi i zbog općenite starosti sustava cijevi, konstantnih vibracija koje potiče užurban promet, ali i izmjene tlakova unutar mreže cijevi. Naravno, cijevi bi trebale redovito biti servisirane, po potrebi i zamjenjivane, kako ne bi došlo do naglih i nenadanih puknuća koji uzrokuju nemir u svakodnevnom životu.

Kako postupiti prilikom puknuća cijevi?

Nakon što ste ustanovili kako je vaš račun veći od očekivanog, vrijeme je za reakciju. Prvo zatvorite sve slavine, vodokotlić i tuš. Nakon toga provjerite vrti li se i dalje vodomjer, a ako se vrti riječ je o puknuću cijevi i propuštanju vode na nekome mjestu. Idući korak je pozvati stručnjake koji će uz pomoć moderne tehnologije brzo uvidjeti gdje je nastupilo puknuće i svojom pravovaljanom reakcijom uštedjeti Vaše vrijeme i novac.
 

Saniranje puknute cijevi

U prošlosti je puknute cijevi bilo gotovo nemoguće sanirati, a postupak je iziskivao mnogo utrošenog vremena. Glavni je problem bio odrediti mjesto puknuća cijevi. Danas je taj problem rješiv uporabom modernih tehnologija i posebnih uređaja koji uspijevaju detektirati mjesto puknuća cijevi i time otvaraju mogućnost za bržim rješavanjem problema. Također, danas je poželjno postaviti novi materijal koji je otporan na koroziju i kamenac – jednih od glavnih razloga za pucanje cijevi.

FI.MIS-SERVIS

FI.MIS servis nudi brojne usluge, a neke od njih su dolasci na hitne intervencije, poslovi vezani uz vodovod, hlađenje i kanalizaciju, centralno grijanje, odštopavanje puknuća cijevi, dovoda vode ili kanalizacije te mnoge druge. Njihov tim vrlo je stručan, a krase ih i odlike brzine i pravovaljanih reakcija kada je kvar u pitanju što je od velike koristi za rješavanje hitnih intervencija. Ne trošite vaše vrijeme i novac na odugovlačenje, nego ih odmah nazovite i uživajte u dugom i toplom ljetu bez briga!

OCIJENI