OCIJENI

Donosimo vrhunsku ponudu geodetskih totalnih stanica

Objavljeno: 12.5.2021. 14:38

Totalna stanica, mjerna stanica ili tahimetar je računalna inačica elektroničkog teodolita. Totalne stanice sadrže računalo, memoriju i elektronički daljinomjer.

Ovi uređaji omogućuju jednostavnije snimanje detalja, iskolčavanja te brže i preciznije izvođenje radova. Iako na tržištu postoji velik izbor ovakvih uređaja, mi smo odlučili izdvojiti nekoliko najboljih:

geo-FENNEL FTD05

geo-FENNEL TheoDist® je novi na tržištu i vrlo jednostavan geodetski instrument. TheoDist® je kombinacija elektroničkog teodolita i laserskog daljinomjera.
Upravo to ga čini vrlo jednostavnim za rukovanje. Ovaj uređaj ima mogućnost trodimenzionalnog mjerenja s točnošću od 3 mm uz maksimalni domet od 600 metara.

Ovaj instrument vrlo je pogodan za širok raspon aplikacija, stoga je ujedno i idealan za sve korisnike bez obzira jesu li početnici ili vrlo iskusni  geodeti.
Zajedno s uređajem dolazi i software za komunikaciju s geo-FENNEL TheoDist ® instrumentom koji omogućava korisniku spremanje podataka u raznim formatima. Spremljene datoteke mogu se konvertirati u DXF datoteku za unos u neki od CAD-programa kao što je AutoCAD.

geo-FENNEL FTD02

Mjerna stanica geo-FENNEL TheoDist FTD 02 dizajnirana je kako bi se njom lako upravljalo te kako bi ju bilo lako postaviti na bilo kojem gradilištu. Jednostavnost, robusnost, točnost i pouzdanost glavne su karakteristike geo-FENNEL FTD02 mjernih stanica.

Ovaj uređaj sadrži mjerni programi za učinkovito i jednostavno izvršavanje svih zadataka pa tako i trodimenzionalno mjerenje koordinata.
Također, software s intuitivno strukturiranim izbornikom uvelike povećava produktivnost.

Vidljivi laserski pokazivač poboljšava točnost ciljanja dopuštajući mjerenja bez gledanja kroz teleskop. Brzo i jednostavno horizontiranje s integriranim laserskim viskom te mjerenje bez prizme do 300 m vrlo su korisne opcije koje nudi ovaj uređaj.

geo-FENNEL TheoDist®FTD 02 je opremljen različitim programima od jednostavnog mjerenja udaljenosti i kuta do preciznih trodimenzionalnih mjerenja: linija koja nedostaje, offset, daljinsko mjerenje visina (rem), presjek natrag, mjerenje površine.

Komunikacijski softver isporučen omogućuje korisniku spremanje podataka u različitim formatima. Podaci datoteke može se pretvoriti u DXF format što ih čini pogodnim za prijenos u CAD softvera, kao što je AutoCAD. Valja napomenuti da se podaci mogu skinuti i slati na računalo putem RS-232 priključka ili SD-kartice.

geo-FENNEL FTS102

 
Mjerna stanica geo-FENNEL FTS 102 je iznimnog dizajna i jednostavna za rukovanje. Dolazi s Windows CE sustavom i MicroSurvey FieldGenius ili Carlson SurvCE aplikacijom.

Zaslon osjetljiv na dodir značajno olakšava rad tijekom pristupa izbornicima i programskim načinima te ih čini brzim i pouzdanim. Ovaj uređaj ima alfanumeričku tipkovnicu, kao i "pop-up" tipkovnicu što omogućava brzo i točno unošenje podataka.

Kao dodatak osnovnim aplikacijama FTS 102 programski paket podržava i projektiranje cesta, izračunavanje volumena i jednostavne CAD opcije.
Mjerenja se mogu lako prenijeti u različitim formatima u ili iz postojećih programa kao što su AutoCAD i sl. Zbog svoje pristupačnosti lako je moguće izmjeriti i provjeriti točke, linije iskolčenja, pojedinačne točke, kao i brzo i točno postavljanje instrumenta.

Sve značajke su pametno integrirane u kompaktnom i dobro osmišljenom instrumentu, pa tako brz i dalekometan daljinomjer omogućava mjerenja do 3.500 m na standardnu prizmu i do 500 m bez prizme.

Integrirani laserski visak omogućuje brzo i točno postavljanje instrumenta na mjerna mjesta i pod teškim uvjetima. Sve mjerne stanice su opremljene s RS 96 priborom za brzo i sigurno iskolčenje.

FTS 102 mjerenja se mogu prenositi standardno putem RS-232 kabela, ali i preko Bluetooth-a ili USB memorije. Dvije punjive Li-ion baterije omogućuju korištenje instrumenta duže i od jednog radnog dana.

Valja naglasiti da su svi priključci dobro zaštićeni od prašine i vode.

Sve navedene uređaje možete pronaći u GeoTeha d.o.o. Glavna djelatnost GeoTeha d.o.o. je prodaja mjernih instrumenata za geodeziju, građevinarstvo, šumarstvo i geologiju. Isto tako, pružaju i usluge servisa svih vrsta geodetskih instrumenta (nivelira, teodolita, totalnih mjernih stanica) i kompletnog geodetskog pribora (drveni stativi, nivelmanske letve, mjerni kotači...) po vrlo pristupačnim cijenama u vrlo kratkom vremenskom roku.

Više o bogatoj ponudi možete pronaći na: www.geoteha.hr

OCIJENI