OCIJENI

Koje su posljedice korištenja starih kontaktnih leća?

0 pregleda/dan | Objavljeno: 30.03.2024. 12:51

Sve kontaktne leće imaju predodređen vijek trajanja koji može biti jedan dan, dva tjedna, mjesec dana, tri mjeseca ili u slučaju plinopropusnih kontaktnih leća može biti više od godinu dana. Trebali biste obratiti pozornost na preporučen vijek trajanja Vaših kontaktnih leća jer možete imati teške posljedice zbog predugog nošenja kontaktnih leća.

Tijekom vremena na kontaktnim lećama se stvaraju proteinske naslage, osobito ako se kontaktne leće ne čiste otopinama za kontaktne leće i trljaju se prstima. Kontaktne leće tako postaju izuzetno iritabilne i smanjuju oštrinu vida, s tim da se na površini leća i s unutarnje strane Vaših očnih kapaka stvara veće trenje. Time se povećava rizik od infekcije i razvoja keratitisa – upišite u google Akantamebni keratitis i bit će Vam jasno zašto je to toliko loše. Prekoračanjem roka nošenja kontaktnih leća riskirate nepovratan gubitak vida.

Kontaktne leće se vremenom oštete i mogu se prepoloviti u oku, čime se može ogrebati rožnica što je jako bolno i ujedno povećava rizik od infekcije.

Konačno, prekoračenjem roka nošenja kontaktnih leća može Vam rožnica postati hipoksična, odnosno rožnica ne prima dovoljno kisika što dovodi do rasta krvnih žila na površini rožnice i time se ometa vid.

Pouka priče?
Ne mojte štediti novac na krivom mjestu. Pravovremeno bacite Vaše kontaktne leće i ako Vam nošenje kontaktnih leća stvara bilo kakve probleme s očima, odmah prestanite nositi kontaktne leće i posjetite oftamologa.

www.optika-curin.hr/savjeti/koje-su-posljedice-koristenja-starih-kontaktnih-leca/

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI