OCIJENI

Što trebate znati o IPL tretmanima

Objavljeno: 14.5.2021. 11:57

Glatka koža bez dlačica san je svake žene. Posebice u ljetnim mjesecima kada se nosi kratka odjeća. Radi bezbrižnog ljetnog izlaska ili odlaska na plažu, žene kupuju razne proizvode i preparate za uklanjanje dlačica. Bilo da je riječ o klasičnim britvicama i pjeni za brijanje, o šećernoj pasti za kućno uklanjanje dlačica ili pak depilacijskoj kremi za ispadanje dlačica, jedno je sigurno - svaka žena sanja o glatkoj koži bez dlačica mjesecima. Zvuči nestvarno? IPL tretman dokazuje drugačije!

Glatka koža bez dlačica mjesecima, čak i godinama, moguća je samo uz dugotrajno uklanjanje dlačica!

Kraj 1990-ih unio je revoluciju u svijet uklanjanja dlačica kozmetičkim laserima za dugotrajno uklanjanje dlačica. Novi trend u industriji ljepote godinama je napredovao i razvijao te usavršavao tehnike uklanjanje dlačica koje će na što brži i bezbolniji način žene dugoročno riješiti svakodnevne brige.


IPL tretman

Osim laserskog uklanjanja dlačica koje koristeći se valnom duljinom lasera oštećuje folikule dlačica sprječavajući njihov rast, danas najpopularniji tretman je IPL - tretman intenzivnim pulsirajućim svjetlom više valnih duljina.

Riječ je o usavršenoj i potpuno učinkovitoj metodi uklanjanja dlačica koja svjetlosnim pulsevima cilja na melanin u folikuli dlačice, oštećujući tako samu folikulu i sprječavajući njen daljnji rast. IPL tretman učinkovit je i potpuno siguran u stručnim rukama s obzirom na to da uvjeti za uklanjanje dlačica moraju biti kontrolirani.

Kontradikcije

Ova vrsta depilacije pogodna je za kožu svijetle puti i tamnih dlačica. Dakle, kod tamnopute kože i svijetlih dlačica, ovaj tretman vjerojatno neće postići željeni učinak.
Tretman se također ne preporučuje trudnicama ni osobama s proširenim venama, dermatološkim problemima, otvorenim ranama, kao ni na području kože prekrivenom madežima i drugim kožnim izraslinama.


Priprema prije tretmana

Prije samog tretmana potrebno je izbjegavati sunčanje u solariju ili izlaganje suncu tjedan dana prije IPL tretmana. Također, osoba koja se odluči na IPL tretman mora prestati konzumirati proizvode koji utječu na pigment kože, odnosno koji sadrže betakaroten i druge sastojke za samotamnjenje. Također, dlačice se prije tretmana ne smiju čupati, odnosno uklanjati s korijenom na bilo koji način. Potrebno ih je samo obrijati kako bi pulsirajuća svjetlost dospjela do postojeće dlačice ispod površine kože.

Tretman

Duljina trajanja IPL tretmana ovisi o zoni koja se tretira. Jedan bljesak pulsirajućim svjetlom dovoljan je i preporučen za bilo koje područje na kojem rastu dlačice. Broj tretmana ovisan je o debljini dlačica, boji kože i dlačica te o načinima tretiranja dlačica prije tretmana. U pravilu, kod idealnih kandidata - svijetle puti i tamnih dlačica, potrebno je ponoviti 4 do 8 tretmana u razmaku od 4 do 6 tjedana kako bi dlačice prestale rasti dugoročno. Redovitost tretmana izrazito je bitna za trajne rezultate, a efekt je vidljiv već nakon prvog tretmana.

Jesu li rezultati trajni?

Zbog sposobnosti regeneracije dlačica, do sada nije izumljen tretman kojim je moguće doživotno ukloniti dlačice. Ipak, IPL je jedan od tretmana koji će vas najduže ostaviti bez dlačica (nekoliko mjeseci do nekoliko godina), glatke kože. Nakon što se dlačice počinju regenerirati, one se vraćaju u puno manjem broju i puno tanje. Da bi se spriječila njihova potpuna obnova, potrebno je ponavljati tretman - preporučuje se prvi puta 6 do 8 mjeseci nakon prvih tretmana.

Je li tretman siguran?

IPL tretman uklanjanja dlačica u potpunosti je siguran ako ga izvode stručne osobe koje su upoznate s mogućim kontradikcijama i načinom izvođenja tretmana. Odlučite li se na dugotrajno uklanjanje dlačica, obratite se s potpunim povjerenjem u Silueta Studio na adresi Gredice 98 u Zagrebu.

Od samih početaka naš je salon prilagođen potrebama moderne žene. Osim uljepšavanja, cilj nam je osigurati potpunu sigurnost i osjećaj ugode klijentica svakog trenutka provedenog u centru za ljepotu i zdravlje. Svakoj klijentici pristupamo individualno, a vaše zadovoljstvo na prvom nam je mjestu!

Foto: Freepik

OCIJENI